Minerály,Potravinové doplňky,Co a jak užívat

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Vitamin C a megaskorbicka liecba

Příspěvek od jani »

jani píše:
pavelv píše:Jo, to tam nekde rikali, ze to je cistic na sperky. 600 Kc by slo, kdyby to nebylo moc veliky, aby me s tim doma nevyhodili :( .

A to GMO bych asi v prvnim kole ignoroval. Mozna zacit s ceckem z DM, ktery je aspon levny, tedy pokud je to to co si predstavujou jako cecko. A nemam poneti, kde se da sehnat lecitin.
Jelikož mě toto téma také zaujalo, zapátrala jsem po lecitinu, mohl by být takovýto ??? Mají tam ještě jiné lecitiny - viz jejich vyhledavač + lecitin
http://www.4fitness.cz/suroviny/lecithi ... 0kc-p-107/
Na tomto odkaze mi gararntovali GMO free lecitin - ale je jen na objednávku, v obchodě ho neměli ihned k dispozici.
Ted tedy zbývá otázka, zda vadí to cečko - kupuju v DM


ito
Stálý člen
Příspěvky: 55
Registrován: úte 21 zář 2010 23:16
Dal: 4 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Chelacia EDTA

Příspěvek od ito »

Ahojte

tak som tu zas
este som sa nezasebevrazdil.
ako uz poniektory tusia prave skusam dalsie postupy na liecbu mojho reumatizmu makkych tkani, momentalne ficim na vnutrozilnom podavani EDTA+ nejake tie vitaminky v infuznom roztoku
priznam sa je to dalsi level do raja.
je to ucinna zbran na uz zvapenatene cievy a nielen na to!

Ma niekto viac info ohladom IV EDTA?
mam iba male skusenosti z vnutrozilnym podavanim tejto syntetickej aminokyseliny,ale dobre vysledky!


Dakujem
Ito


antoni2
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: pon 30 dub 2012 13:01

melasa

Příspěvek od antoni2 »

dobry den chcu se zeptat na postup pripravi melasy a sody s vodou jestli muzete popsat nebo se proste 1 lzicka sody nebo 2 a 1 lzicky melasy a vse se zamicha dekuji predem


antoni2
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: pon 30 dub 2012 13:01

Re: melasa

Příspěvek od antoni2 »

muze prosim vas nekdo odpovedet dekuji predem


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: melasa

Příspěvek od Drta.tom »

Melasa se sodou? Co to má být?

Já znám akorát melasa + soda + citrónová šťáva.

od každého 1 díl (většinou čajová lžička) - slouží to jako odkyselující směs pro vnitřní použití.


P.S. Když chceš odpověď, musíš položit otázku, která dává smysl - ta tvoje je poněkud zmatená. Chtělo by to nějaký úvod, např. na co to má sloužit, kde jsi se o tom dozvěděl, co si od toho slibuješ apod.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: melasa

Příspěvek od milda »

antoni2 píše:muze prosim vas nekdo odpovedet dekuji predem
Tak třeba já dávám čajovou lžičku kys. askorbový (=práškový vit. "C") + půl lžičky sody + trochu víc (podle chuti) melasy :D


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: melasa

Příspěvek od Drta.tom »

milda píše: Tak třeba já dávám čajovou lžičku kys. askorbový (=práškový vit. "C") + půl lžičky sody + trochu víc (podle chuti) melasy :D
A je to dobrý? Já to používám bez melasy, ale dík za tip.


huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MUMIO

Příspěvek od huhu »

Slavek Krepelka píše:........... eskymák jedl shnilou rybu, když bylo zle, proto si frantíci tolik potrpí na sýry, proto Číňani zakopou na měsíc vejce do země, než ho snědí a proto máme jogurty a kvašáky a kefíry. Jenže mumio to zdaleka není.
Tu je srozumitelně vysvětleno, čím prospívá kvašená potrava:

http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/26 ... t-515.html


Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
albert
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: pon 25 srp 2008 19:21
Dostal: 3 poděkování

Re: Minerály,Potravinové doplňky,Co a jak užívat

Příspěvek od albert »

Všimol som si, že viacerí používate kombináciu vitamín C + sóda. Ja som to tiež robil a po asi pol roku som mal dosť problémy s pečeňou. Netvrdím, že sa to musí stať každému, ale asi treba byť opatrný. Ja som si dal denne asi za jednu čajovú lyžičku sódy. Teraz si dávam do poriadku pečeň (ostropestrec) a k sóde sa už nevrátim. (sódu som používal z lekárne).


Prajem pekný deň a veľa zdravia
sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: MUDrci versus alternativka

Příspěvek od sisa »

Slávku, myslíš, že by vyhovovaly i Schindeleho minerály?


Uživatelský avatar
abul
Zasloužilý člen
Příspěvky: 207
Registrován: pát 16 dub 2010 6:34
Dal: 106 poděkování
Dostal: 197 poděkování

Schindeleho minerály versus fermentovaný pyl

Příspěvek od abul »

Protože vidím využití (organismem) Schindeleho minerálů jako možná trochu problematické, přikládám jeho levnější alternativu.
Pro porovnání:

Shindeleho minerály:
Pramen: Dr. Roger Kalbermatten, Phyto-Consulting

v denní dávce 6g
Křemík SiO2, Si2O3 56900 mg
Oxid hořečnatý MgO 850 mg
Železo Fe 350 mg
Hliník Al 260 mg
Vápník CaO 119 mg
Draslík K 56 mg
Fosfor P 14,5 mg
Mangan Mn 12,9 mg
Sodík Na 12 mg
Zinek Zn 7,2 mg
Měď Cu 1,9 mg
Barium Ba 1,6 mg
Chrom Cr 570 μg
Nikl Ni 0,49 mg
Kobalt Co 0,38 mg
Vanad V 0,44 mg
Titan Ti 0,32 mg
Bor B 0,1 mg
Molybden Mo 0,1 mg

Tabulka je aktuální od května 2010
[hr]
Květový pyl
Květový pylu a surový med jsou jediné potraviny na světě, obsahující všechny potřebné živiny pro úplné a dokonalé zdraví.

Vitamíny:
Provitamin A (karotenoidy) 5-9 mg%
Vitamin B1 (thiamin) 9,2 mikrogramů%
Vitamin B2 (riboflavin)
Vitamin B3 (Niacin)
Vitamin B5 (kyselina panothenic)
Vitamin B6 (pyridoxin) 5 mikrogramů%
Vitamin B12 (cyamoco balamin)
Vitamin C (kyselina askorbová)
Vitamin D - Vitamin E
Vitamin H (biotin)
Vitamin K. Cholin. Inositol
Kyselina listová, 5 mikrogramů%
Kyselina pantothenová 20-50 mikrogramů / gram
Rutin. 16 miligramů%
Rutin v úlu pyl 13%
Vitamin PP (nicotinicamide)

Minerály:
Vápník. 1 - 15% z popela
Fosfor 1-20% popela
Železo, 1-12% popela
0,01-1,3% čerstvého pylu
0,6-7,1 mg% vzduchu sušené
Měď 05-08% popela
1.1-2.1 mg% čerstvého
Draslík, 20-45% popela
Hořčík, 1-12% popela
Mangan, 1,4% popela, 0,75 mg%
Silica, 2-10% popela
Síra, 1% popela
Sodík - Titanium-zinek
Jód - Chlor
Boron-Molydbenum

Mastné kyseliny (Conifer Pyl)
Celkem identifikovány seznamu jsou:
Kapronové (C-6) - kaprylová (C-8),
Kaprinové (C-10), - laurová (C-12),
Myristová (C-14), - palmitová (C-16),
Palmitolejové (C-15) jednu dvojnou vazbu
Uncowa - stearová (C-18),
Olejová (C-18), jednu dvojnou vazbu
Linolové (C-18) dvě dvojné vazby
Arachidové (C-20), - stearová (C-22),
Limolenic (C-18 tři dvoulůžkové dluhopisy)
Eicosanoic (C-20 jednu dvojnou vazbu)
Brucic (C-22 jednu dvojnou vazbu)
Pseudotduga suchý pyl obsahuje
0,76-0,89% mastné kyseliny. Major jsou:
Olejová, palmitová, linolová,
Pinus suchý pyl obsahuje:
125 - 1,33% mastné kyseliny na základě
suchá hmotnost pylu, hlavní jsou:
Linolenové, olejová - stearová.

Enzymy a koenzymy:
Disstase
Fosfatázy
Amylase
Cataiase
Saccharase
Diaphorase
Pectase
Cozymase
Cytochrom systémy
Laktátdehydrogenázy
Jantarové dehydrogenázy

Poznámka: cozymase ve smíšené čerstvého pylu běží o 0,5-1 0,0 miligram na gram. srovnatelné s částkami v kvasinkách. (Včelí pyl obsahuje všechny známé enzymy a spoluzakladatel enzymy a pravděpodobně všichni, které budou známy v budoucnu.)

Pigmenty:
Xarmmepayll, (20-150 mikrogramů na gram.)
Carotates (50-150% mikrogramů na gram.) Alpha & Beta karoten

Tuky a oleje: - 5%
Mastné kyseliny (může být 5,8%)
Hexadecanol může být 0. 14% pylu hmotnosti.
Alfa-amino kyselina máselná, je přítomen v pylu tuku.
Nezmýdelnitelné část pylu může být
2,6% hmotnostních.

Voda: 3-20% čerstvého pylu

Různé:
Vosky, pryskyřice, steroidy, růstové faktory, růst Isorhanetin, Vernine, guanin, xanthinu, hypoxanthin, nuclein, Aminy, lecitin, glukosid na Isorhanstin, glykosidy Quercetir, selen, Nukleové kyseliny flavonoidy, fenolové kyseliny, tarpenes a mnoho dalších přesně nedefinovaných živin.

Proteiny, globuliny, Peptony a aminokyseliny:
7-35%. průměru o 20%: 40-50%
mohou být volné aminokyseliny: 10-13% obsahu aminokyselin v suchém pylu.
35 g pylu denně může uspokojit požadavky na protein člověka.
Plus další aminokyseliny. Pyl obsahuje stejný počet aminokyselin, ale značně liší co do množství každého:
Tryptofan 1,6% - 5,6% Leucin Lysin 5,7% - 4,7% Isoleucin Methionin 1,7% - 0,6% Cystine Thresonine 4,6% - 4,7% Arginin Fenylalanin 3,5% - 1,5% Histidin valin 6,0% - Kyselina glutamová 2,1% tyrosin - glycin - Serine - Proline - Alanin - Kyselina asparagová Hydroxyprolin - kyseliny máselné.

Sacharidy:
Dásně - Pentosans - celulózy Sporonine
(7-57% pylu různých druhů:
29% v roce včel vybralo.)
Škrob (0-22% pylu)
Celkové cukry (30-40%)
Sacharóza nebo třtinový cukr
Ovocný cukr nebo ovocný cukr / fruktóza
Glukózy nebo hroznový cukr
Redukujících cukrů (0,1-19%)
Bee-shromažďovány: Non-redukující cukr 2,71%.
Snížení: 18.82-41.21% Mean. 25,71%

Každý unce pylu včely medonosné obsahuje jen 28 kalorií. Pouze 7 g sacharidů, plus 15% lecitin, látka, která spaluje tuk a 25% je čistá bílkovina.
Dvacet osm minerály se nacházejí v lidském těle. Čtrnáct jsou životně důležité, základní prvky, které jsou v takových malých částek, které se nazývají - ". Stopové živiny" Honeybee pyl obsahuje všech 28 minerály:
Nukleosidy
Guanin
Hexodecanol
Auxiny
Xanthinu
Alfa-Amino-kyseliny máselné
Brassins
Hypoxalthine
Monoglyceridy
Gibereliny
Crocetin
Diglyceridy
Kinins
Zeaxanthin
Triglyceridy
Vernine
Lykopen
Peutosaus

Poznámka: Pokud se rozhodnete pro užívání pylu, doporučuji udělat si doma pyl fermentovaný. To znamená koupit rouskový pyl, doma ho ve sklenici zalít převařenou vlažnou vodou (ne moc, jen aby se rozpustil). Sklenici překryjeme plátýnkem a necháme 3-4 dny při pokojové teplotě stát. Poté vmícháme med, já dávám množství 1/3 až 1/1 (med/pyl). Celý tenhle postup se dělá proto, aby byl pyl :D vůbec stravitelný. V přirozené formě jsou pylová zrna chráněna obalem, který nenaruší ani žaludeční šťávy a většina ho tudíž projde trávícím traktem neporušena a nevyužita. Proto se nechává pyl fermentovat, čímž obaly pylových zrn prasknou a po zalití medem je celá změs opět zakozervována a připravena ke konzumaci.


Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Švindlerovo zlato

Příspěvek od Slavek Krepelka »

sisa píše:Slávku, myslíš, že by vyhovovaly i Schindeleho minerály?
Nazdar Šíšo. Upřimně řečeno nemám pocit, že je rozumné to střílet od pasu. Některé minerály jako jód, selen, měd, draslík jsou všeobecně nedostatečné a člověk asi moc pochybit nemůže, když je dodává. Pokud se to dělá rozumně, tělo přebytky vyžene. Bez testů je však těžko odhadovat, jak se srovnat, co vlastně je individuálně ve velikém nedostatku. Tady snad by bylo na místě zajít za někým, kdo se tím vyloženě zabývá, například Jarda Zajíček. Má osobní zkušenost s doplňovaním čehokoliv podle odhadu (mimo HCl) nepřinesla žádné pozorovatelné dlouhodobější výsledky. Nemohu tudíž radit.

Co se týče nějakých speciál solí, nemám k nim vůbec úctu. Tu mám pouze ke kompletní mořské a tu schrastit asi neschrastíš, ačkoliv by měla být tou nejběžnější solí k dostání v roztoku kdekoliv. Má v sobě všechny minerály prakticky v rovnováze tomu, co nám lidem vyhovuje. Netvrdím, že Himalájská, Schindlerova atd. soli nemohou někomu pomoct, protože šance je, že mnoha lidem se do nedostatků strefí, ale nejsou zdaleka universální protože nejsou kompletní. Kompletní mořskou sůl nikdo neprodává, protože se na to nedá dát jméno, nedá se to patentovat, nedá se koupit zdroj, nejdou z toho dřít velký prachy a za chvíli by nebylo prakticky koho léčit. Ve skutečnosti by měla být v každém krámě vedle, a ještě spíš místo těch prý pitných vod.

S laskavým pozdravem, Slávek.

P.S. Jinak mne Anri právě upozornil na to, že toto téma, Dr. Wallach už bylo diskutováno zde. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=73881#p73881 Bylo a trvám na tom co jsem napsal v minulosti. Nemám pro Dr. Wallacha specielní místo v srdci. Je to zlatokop jako většina. Na straně druhé se přeci jenom opírá do děsného průšvihu s minerálními nedostatky a to velice výrazně. Kdo se prohrabe například vlivu Tsunami na plodnost zaplavených polí, pokusnictví s "hnojením" polí oceánskou a mořskou vodou a rozbory mořské vody, dojde rychle na to, že to co je naprosoto nejpoužitelnější pro doplňování minerálů v lidském těle pokrývá 2/3 zemského povrchu a to mluvím i o HCl. Je zde i výrazná souvilsost s naším nedostatkem hořčíku, jódu, selénu atd.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Minerály,Potravinové doplňky,Co a jak užívat

Příspěvek od milnem »

Už jsem držela plechovku s Schindelovými minerály v ruce,že ji snad koupím a všimla jsem si,že obsahují poměrně dost hliníku,ne vždy se to uvádí.Tak jsem ji raději nekoupila,nevím...M.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Minerály,Potravinové doplňky,Co a jak užívat

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milnem píše:... Schindelovými minerály... obsahují poměrně dost hliníku,...
Pro přesnost, hliník nebyl nikdy prokázán jako příčina Alzheimera. Není jisté, zda akumulace hliníku na mozku tuto nemoc způsobuje, nebo jestli je jejím důsledkem. Ofiko se taky tvrdí, že hliník se trávícím systémem moc nevstřebává, i když bych byl nesmírně opatrný s chloridy. Tvrdí se, že pokud se dostává do mozku, pak jedině dýchacími cestami, tedy specielně z nosní dutiny. I s tímto tvrzením bych ale byl opatrný, protože je spousta lidí, většinou chlapů, kteří hliník slévají, sváří a leští, takže by měli být prvními a nejpočetnějšími obětmi Alzheimera. To se pokud vím neděje. Dostává to celkem kde kdo a i ti, kdo s hliníkem jako takovým přišli, pokud vůbec, do styku pouze v podobě hliníkových folií a nádobí užívaném při vaření. Co se týče specielně kysličníků hliníku, stravitelné možná trochu budou, ale jenom ze střeva do krve. Z krve by to měly játra vyházet stejně jako kdejaký jiný kysličník. Tělo se jich zásadně zbavuje jakožto nepoužitelných, z čehož vznikla i pověst, že anorganické sloučeniny jsou nestravitelné. Proto taky ClO2 funguje i jako prostředek který čistí tělo of různých kovů, včetně olova, rtuti atd.

Jako zajímavost, voda Chomutovského Kamencového jezera obsahuje hafo hliníku a nevím nic o tom, že kdo se v něm koupe dostane nutně Alzheimera. Také nevím nic o tom že chlapi, kteří tento druh kamence používali celý dospělý život po holení, by byli nějak vyjíměčně postihováni touto nemocí. Naopak, z vlastní zkušenosti vím, že tento kamenec krásně desinfikuje a krásně pomáhá hojit rány. Je tedy otázkou, zda-li byl hliník alespoň v některých jeho formách pouze naprosto účelně zdemonizovaný, nebo zda je skutečně nějak tělu nebezpečný. Možná, že je naprosto nezbytný, byť i jen v nějaké formě.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Minerály,Potravinové doplňky,Co a jak užívat

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:hliník nebyl nikdy prokázán jako příčina Alzheimera. Není jisté, zda akumulace hliníku na mozku tuto nemoc způsobuje, nebo jestli je jejím důsledkem.
citace: ... "Účastníci studie pozorovali při zhoršující se senilní demenci zvýšené množství hliníku ve vodě používané k dialýze. Při snížení hliníku příznaky demence ustoupily.

Hliník údajně není schopen projít ochrannou bariérou mezi krví a mozkovou tkání. Jak toho dosáhne? Jednoduše. Hliníkové ionty jsou maličké, poloviční velikosti než jsou minerály důležité pro tělo a mysl: vápník, hořčík, draslík a sodík.

Hliník narušuje strukturu mikrotubulů tak, že soutěží s hořčíkem o volné receptory s výhodou. Na tubuly se váže desetkrát rychleji než hořčík a obsadí tak více vazebných míst. Poškozuje tak mozkové buňky a strukturu nervového systému."
...
(zdroj: ... http://dr.frej.cz/component/acajoom/mai ... eta-zdravi )

... "Studie před 20 lety naznačovaly spojitost mezi demencí a hliníkem, když vědci našli v mozku lidí trpících Alzheimerovou demencí významné usazeniny hliníku.

Vědci považují hliník za nervový toxin a v účincích se podobá rtuti. Rtuť a hliník působí toxicky na nervový systém, zhoršují regeneraci organismu, brání účinku antioxidačních enzymů. brání detoxikaci organismu

Hliník poškozuje všechny tkáně. Hliník živé organismy totiž pro metabolismus nepotřebují a nepoužívají. Hromadí se zejména v mozku a kostech. Je ale méně toxický než olovo nebo rtuť. Ale zase se ho organismus obtížně zbavuje.

Projevem hromadění hliníku v organismu je porucha mentálních schopností: zapomnětlivost, porucha koncentrace, paměti a též demence. Může vyvolávat řídnutí kostí, poruchu ledvin a srdce. Dále poruchu chuti, zubní kazy, zácpu, nachlazení, únavu, bolesti hlavy, záněty žaludku a střeva vč. žaludečního vředu, kožní nemoci… "

(zdroj: ... http://dr.frej.cz/component/acajoom/mai ... eta-zdravi )


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“