Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
 
Právě je ned 15 zář 2019 16:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv 13 říj 2011 12:02 
Offline
Nový člen

Registrace: ned 28 lis 2010 11:49
Příspěvky: 5
Karma:
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 1
Kometa píše:
Přidám své zkušenosti s kefírem. Piju jej už 3/4 roku prakticky denně.

Podle mě neúčinkuje v těle zásaditě. Alespoň mě tedy mírně okyseluje.
Možná, že ve střevech nastolí lepší rovnováhu, ale rozjetou kvasinku z těla sám od sebe nevyžene.

Aktuálně beru antibiotika a piju ho 2-3x denně, ale stejně mám průjem a kvasinka se horší i přes přísnou dietu. Ale určitě ten dopad atb bude menší. Ovšem nevím, jak je to s jeho antibiotickým účinkem, když ho pořád piju, jím česnek co má být také antibiotický, mám dobré pH a užívám lněný olej a přesto se mi v těle rozlézá zánět.


No to je jako zařadit v autě zpátečku a chtít jet dopředu.
Když na mne něco skočí,místo antibiotik se dám rychle do pořádku koloidním stříbrem nebo javor. syrupem se sodou a od podzimu do jara beru vitamín D3.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Moje zkušenost
PříspěvekNapsal: ned 16 říj 2011 20:35 
Offline
Starší člen
Uživatelský avatar

Registrace: sob 11 dub 2009 17:21
Příspěvky: 134
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 19
Ziskaná ocenění: 73
Ahoj
Moje zkušenost je taková, že v jakémkoli mléku z obchodu se mi na houbičkách tvořilo velké množství slizu. Vím, že se mluví o jeho zdravotní prospěšnosti, ale mám k němu nepřekonatelný odpor. Asi před 3/4 rokem jsem v mém okolí objevil mlékomat v Hatích, za Řevnicemi. Je to soukromý mlékomat majitelů mléčné farmy, umístěný přímo před vjezdem do farmy. Mléko mají čerstvě nadojené a nepasterované. Kefír z něj je naprosto fenomenální a hlavně - netvoří se v něm zmíněný sliz.

_________________
Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.



Tento příspěvek od Bardioc ocenil: Gaia (sob 31 bře 2012 9:59)
  Rating: 3.13%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: nabídka
PříspěvekNapsal: ned 06 lis 2011 23:09 
Offline
Nový člen

Registrace: ned 06 lis 2011 17:34
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Zdravím všechny kefíráky:),

občas mívám přebytky tibetské houbičky (chrchlíků) a rád se s nimi zdarma rozdělím. Poštou jsem zasílal a vychází to cca na 25 - 30 Kč. Kdo má zájem, může napsat na zeto@centrum.cz.

Dotaz pro odborníky :idea: Konzumuji kefír i tak, že někdy přidám kupovanou marmeládu (tzn že tam je i cukr) a rozmixuji. Myslíte, že účinek je menší / horší? Mě to chutí:)

zeto


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: nabídka
PříspěvekNapsal: čtv 24 lis 2011 13:23 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: sob 30 črc 2011 14:25
Příspěvky: 205
Karma:
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 31
Ziskaná ocenění: 12
Myslím, že to je horší, protože cukr není zdravý, navíc se ním živí kvasinky. Ještě laktobacily nemají rády styk s kovem, takže při tom mixování jich část uhyne.


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky  ICQ 
 
 Předmět příspěvku: Re: nabídka
PříspěvekNapsal: ned 11 pro 2011 10:43 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 07 říj 2011 22:14
Příspěvky: 7
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Citace:
... Ještě laktobacily nemají rády styk s kovem, takže při tom mixování jich část uhyne.

Myslela jsem, že kov škodí jen houbičkám, vadí tedy i hotovému kefíru? A netušíte někdo, jakou maximální teplotu kefír bez újmy přežije? Mohu ho přimíchat do teplého jídla? Díky moc, Klára


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon 12 pro 2011 21:33 
Offline
Starší člen

Registrace: čtv 23 črc 2009 0:06
Příspěvky: 190
Karma:
Bydliště: praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 389
Ziskaná ocenění: 423
Moje tibetska houba je zvykla na krabicovy mliko, idealne 3,5% tuku. Pak je to fakt dobry. kdyz ji dam 1,5 % tak nic moc. A nedavno jsem se konecne dohrabal k automatu na syrove nebo jake mliko. Cekal jsem, ze bude lepsi nez krabice 3,5% a bylo to silne zklamani. Mliko bylo celkem dobry jako takovy, ale houba ho asi nedokaze zpracovat. A nebo si zemedelci mysleji, ze cim min tuku, tim je to pro nas zdravejsi.

Mate nekdo zkusenosti s tim mlikem z automatu? Jestli mam dat jeste jedne pokus.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon 12 pro 2011 21:50 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: ned 02 led 2011 18:48
Příspěvky: 980
Karma: 11 
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 108
Ziskaná ocenění: 23
Už jsem to psal. Z mlékomatu je nejlepší - nepřevařené. Ale není všude stejná kvalita.....
Když moja naposledy převařila litr v rendlíku, sebral jsm z toho jedenapůl milimetrový škraloup. Takže tuku dost.


Nahoru
 Profil  ICQ 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon 12 pro 2011 22:00 
Offline
Starší člen

Registrace: čtv 23 črc 2009 0:06
Příspěvky: 190
Karma:
Bydliště: praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 389
Ziskaná ocenění: 423
Jo, abych to upresnil, ja jsem byl v mlekomatu u Tesca, Praha Zlicin. Asi to bude rozdil proti mlekomatu o kterem pise Bardioc. Mne prvni pokus moc nenadchnul. Ale zkusim to jeste jednou a radeji nekde jinde.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte 20 pro 2011 12:54 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 06 úno 2007 20:04
Příspěvky: 1851
Images: 0
Karma: 31 
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 799
Ziskaná ocenění: 300
Dík takhle sem se dlouho nepobavil,ono totíž mléko voní po tom co krávě se žrát dává,takže když siláž tak siláž.Měl jsi original .Mléko s krabice už dávno není to co se podojilo s krávy to je upraveno chuťově i obsahově dokonce i hustota ,tudíž se na tom dá vydělat a chutná jednotně. :laugh: U kravína jsem viděl i pár sudů starších datlí.Když zemědělci překročí stanovenou tučnost mléka,mlékárna jim to na zpracování nevezme,musí to vylít na pole nebo zkrmit.Většinou končí na poli protože tolik prasat po ruce není ,aby se jim mohlo dát třeba 7000l mlíka.Dojí se obvykle dvakrát denně a někam je potřeba dát další mlíko.
http://www.bezkonzervantu.cz/ecka/e516-siran-vapenaty/ to jest sádra a zapomněli tam dodat jogurt, pak v tom stojí i lžička.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 12:21 
Offline
Stálý člen

Registrace: pon 19 dub 2010 21:52
Příspěvky: 70
Karma:
Bydliště: Brno, Přerov
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 9
Ziskaná ocenění: 3
Ahoj,
tak jsem zkoušel dělat kefír z různých zdrojů mléka a mé zkuěenosti jsou následující:
Moje množství houbiček vyrobí cca 1/2 l kefíru za cca 24 hod, ale často ho nechávám do druhého dne, takže jsem porovnával po cca 48 hodinách.

obyč. polotučné čerstvé: zkoušel jsem mlíko od Olmy i jiné obyč krabicáky v plastu i papírové krabici - výsledný produkt je více kyselý, řídké, chuťově nic moc - použití jen jako nouzovka, když není lepší zdroj

automatr na mléko Nám. TGM Přerov - hustší, chuťově o něco lepší než obyč. polotučné čerstvé. Ale žádná hvězda to není - chci ještě testnout mlíko z jiného automatu od jiného dodavatele - ale budu si ho muset dovést.

Albert bio plnotučné 1 l - je to v papírové hranaté krabici - je to můj momentální favorit - konzistence hustá, nehrudková, vynikající chuť - není to tak kyselé. U nás v Přerově ho maj permanentně v akci za 20 kč - to ještě jde, za plnou cenu kolem 30 Kč to kupovat nebudu - to beru to mlíko z automatu.

Pokud máte dobrý typ, jaký mlího ze supermarketu za něco stojí tak poraďte. Ono to Albert bio taky není furt za 20 Kč/l, ale spíše tak 29 kč, což je už drahý.


Naposledy upravil Drta.tom dne pát 20 led 2012 17:23, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 12:42 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: čtv 09 úno 2006 0:48
Příspěvky: 942
Karma:
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 18
Ako sa upravuje mlieko homgenizáciou. Pokussmi sa zistilo, že stačí málo kvapôčok tuku, aby na jazyku vyvolali chuť plnotučného mlieka. Preto sa dnes mlieko odtuční, potom sa pretláča cez nanodýzy, s veľmi malými otvormi. tu sa tukové kvapôčky rozomelú na nanočastice. Tuku je mlieku málo , ale je tam viaccej tukových nanočastíc. Jazyk na každú z nich reaguje ako na veľkú kvapku tuku. Oklamali sme chuť. Ale! Takéto malé častice tuku prechádzajú do krve priamo, cez steny tráviaceho traktu. Ináč: z takéhoto mlieka-homogenizovaného máme v krvi priamo kvapôčky kravského tuku, bez toho aby prešli štiepením-prispôsobením v našom tráviacom trakte. Prvý dôsledok-alergie, druhý dôsledok-okyseľovanie organizmu, tretí dôsledok- zahlieňovanie organizmu.
Kvalitné mlieko od kravy toto nerobí. Ak áno, tak sú v ňom antibiotiká.
Kvalitný kefír má silné antibiotické, ale aj imuniostimulačné účinky. Tuberkulózni ruskí šľachtici sa chodili liečiť na Kaukaz z tuberkulózy kefírom. Napospol úspešne.



Tento příspěvek od sano ocenil: Alžbeta (stř 23 led 2013 4:29)
  Rating: 3.13%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 13:04 
Offline
Starší člen

Registrace: čtv 23 črc 2009 0:06
Příspěvky: 190
Karma:
Bydliště: praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 389
Ziskaná ocenění: 423
Sano, dik za super prispevek.
Mliko nepiju, ale krmim tim houbu, jo, tim blbym krabicovym.
Myslis, ze to houba vylepsi?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 13:59 
sano,

to je velmi zajimave, ja jsem se o to nikdy moc nezajimala a doufala, ze to homogenizovane mleko neni jedovate. Ted je to i jasne proc mame alergii na mleko. Je to humus co se s potravinama provadi.

Taky by me zajimalo jestli to kefirska houba dokaze zase dat do poradku, ale asi ne.

Ten vykřičník upozorní moderátory, že se mají na příspěvek podívat, protože je v něm něco závadného. Nepoužívej ikony, jejichž význam Ti není jasný - poo


Nahoru
    
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 15:28 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: ned 02 led 2011 18:48
Příspěvky: 980
Karma: 11 
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 108
Ziskaná ocenění: 23
Drta.tom píše:
chci ještě testnout mlíko z jiného automatu od jiného dodavatele - ale budu si ho muset dovést..


Máš to kus cesty, ale v Hranicích jsem koupil dobré mléko v mlékomatu. Stál tam na chodbě samoobsluhy. ( na ulici 1. Máje ) Je z nějaké farmy ( myslím Zdenka ???? ) Bylo možná lepší než z Jičiny.


Nahoru
 Profil  ICQ 
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát 30 bře 2012 9:33 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 07 říj 2011 22:14
Příspěvky: 7
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Zdravíčko, slyšela jsem, že je dobré jednou za týden udělat selekci tibetských houbiček tím způsobem, že je ponořím do odstáté vody a ty, které zůstanou plavat na hladině, vyhodím, je to blbost, nebo špatně fungující či mrtvé houbičky na rozdíl od zdravých opravdu plavou?

Díky za info, Klára


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011