Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
    Aktuálně:  Probíhá migrace "Fóra U Pramene" na výkonnější server. Nahlašte prosím nalezené chyby...    
 
Právě je čtv 17 říj 2019 14:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 730 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: stř 11 led 2017 1:40 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 25 zář 2006 21:52
Příspěvky: 3108
Karma: 16 
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 74
Ziskaná ocenění: 349
Když najedeš do nastavení Biosu, obraz máš?

Předpokládám, že víš, jak do biosu, ale pro jistotu: u většiny desek se mačká cyklicky del během startu PC. U některých desek F1, nebo F2. Na nic jiného jsem zatím nenarazil, ale nevylučuji to. Ale určitě se dá najít na netu, jak je to u tvé desky.

_________________
"Dum spiro spero"
Ciceron


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: pát 13 led 2017 21:27 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
Obraz není. Do BIOS se dostanu poslepu F2, ale bez obrazu mi to k ničemu není. V diskuzi to prý jde přepnout v BIOS, ale to musim kvůli tomu grafiku vyndat, přepnout v BIOS iniciaci první VGA na integrovanou a pak zase namontovat grafiku zpět. K tomu se chystám zítra. Stačilo by mi zapnout tu integrovanou, když už jede windows. Jestly je na to nějaká klávesová zkratka, ta windows + p nefunguje. Či jiný fígl.

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: sob 14 led 2017 1:10 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 25 zář 2006 21:52
Příspěvky: 3108
Karma: 16 
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 74
Ziskaná ocenění: 349
Na MB by měla být propojka, kterou se dá bios resetovat do výchozího nastavení. někdy je potřeba u toho vyndat baterku.

_________________
"Dum spiro spero"
Ciceron


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: sob 14 led 2017 7:23 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
O BIOS nejde, ten si s VGA povídat nebude (musel by být UEFI). Je z roku 2010/9 poslední co byl pro tu desku. Jde mi o aktivaci integrované VGA, nebo mohu dát do volného PCI slotu, abych viděl v 32b oknech plochu a mohl něco dělat.

BIOS a UEFI http://www.servispckupka.cz/rozdil-mezi-bios-a-uefi.php

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: sob 14 led 2017 10:23 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 25 zář 2006 21:52
Příspěvky: 3108
Karma: 16 
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 74
Ziskaná ocenění: 349
Je pravda, že IT se už 17 let aktivně nevěnuji, přesto si myslím, že některe zásady zůstávají. Pokud po upgrade jakéhokoli HW něco nejde, je potřeba se vrátit na začátek. Když mi poprvé woknousy v biosu vypnuly CD, myslel jsem si, že to není možné. Když jsem začal od začátku a situace se zopakovala, bylo mi jasné, že woknousy mohou kecat do všeho.
Pokud tedy po upgrade VGA nevidiš obraz ani v biosu, musíš začít tam. Potom teprve řešit woknousy. Ajťáka jsem dělal 10 let a zažil mnoho situací, které se vymykaly všemu, co se kde píše.
Až budeš mít obraz v biosu, můžeme pokračovat dál.
Takže odkaz na Web je super, ale nakonec stejně zbude vlastní experimentování. Bohužel dnešní přeautomatizované woknousy už nemají mnoho možností, jak něco změnit (podstrčit jiné ovladače, změnit sdílená přerušení,...). Ne, že by to nešlo, ale je to násobně složitější. Vlastně i to byl důvod, proč jsem změnil obor.

_________________
"Dum spiro spero"
Ciceron


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: čtv 19 led 2017 20:40 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: ned 05 dub 2015 22:59
Příspěvky: 384
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 86
Ziskaná ocenění: 169
Peter11 píše:
Ilem píše:
Mám dotaz:
může hydroxypropyl methylcellulose nějak reagovat s Ag(OH) nebo s Ag2O, tedy s iontovým koloidním stříbrem? Předpokládám, že Ag (OH) je nadbytek, protože koloidní stříbro výrazně reaguje s H2O2. Prosím nějakého chemika, aby se vyjádřil.
Zároveň se omlouvám, že jsem podobný dotaz hodil i do vlákna Koloidní stříbro. Jde o zdraví, tak jsem si troufl jedním dotazem vlézt do dvou vláken.

Sloučeniny Ag slouží jako katalyzátor při rozkladu H2O2. Pokud při dostatku kyslíku vzniká v bunkách H2O2, tak skutečná léčivá schopnost koloidního stříbra je ...


"Funguje takovým způsobem, že v mitochondriích vyvolá tvorbu tzv. reaktivních kyslíkových radikálů, což jsou sloučeniny, které poškozují buněčné proteiny a mění jejich funkci."

https://www.novinky.cz/domaci/426955-le ... estum.html


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: elektrolyt
PříspěvekNapsal: úte 22 srp 2017 20:16 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
Mám dotaz.
Do Hoffmanova elektrolyzéru jsem dal chloritan sodný 4% místo kyseliny citronové.

Má chloritan vliv na plynný vodík a kyslík ve sběrných nádobách ?

Napájím 17V a bere to 2,2A

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Měřák VN
PříspěvekNapsal: stř 16 led 2019 11:39 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
Zabýval se někdo elektrosmogem co nás denně obklopuje ?

Chtěl bych si postavit měřák na co nejširší spektrum VN. Se zápisem na papír v 6 ti úrovních. Nevím a zatím jsem nepátral zda je k dispozici zapisovač na více per.

V místnosti kde pracuji a trávám volný čas je rušení ze všech možných antén. Chtěl bych vědět co je to za frekvence, jak často působí, jakým směrem a s jakou intenzitou.

Detektory jako lehce zmagnetované drátky, natažené na několik kg, zavěšené pod stropem jsou efektivní kouzlo, ale o síle a velikosti napětí mi poví bohužel nic.

Na návštěvě jsem viděl zeď a žaluzie polepené 5ti vrstvami alobalu. Bylo tam divně, sice to stínilo vlny elektrosmogu, ale i přirozené záření ze stromů, Země a kosmu.

Měřák podobných parametrů jsem viděl na jedné návštěve u pána, který již nežije. Měl jsem se ho zeptat hned co to umí a jak to pracuje, bylo to jeho dílo.

Měl tam cívky kulaté i 6ti hrané v několika velikostech, od vzduchového jádra průměru 20 cm až po 2 metry. Disk s otvory s asi 10 cívkama do tvaru šestihranu natočeny na tři k sobě kolmé osy, tzn. že jedna vodorovně, druhá svisle a třetí kolmo k té svislé.

Budil to pulsy a pro zpřesnění "odečtu" měl zapnuté jiskřiště.

Mohl by někdo poradit jak takový anténoměřák dát do provozu ?

Ještě u toho byl předmět podobný lustru, omotán kabelem o průměru cca 8 mm. Na stojanu ve 160 cm. Šlo jej natočit kloubem kamkoliv.

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: stř 16 led 2019 16:04 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pát 25 lis 2005 15:32
Příspěvky: 2438
Karma: 11 
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 465
Ziskaná ocenění: 204
Martine, ty správně požaduješ něco, bohužel jedním nebo univerzálním měřičem tě nikdo neuspokojí (si myslím). Spektrum frekvencí a jejich úrovně jsou v tak širokém spektru frekvenčně od asi 50Hz až do desítek gigaHz (síťové až satelitní) a mikrovolty až volty úrovňově.
Poradím ti-místo měření je rovnou neutralizuj a nemusíš řešit čeho rozsahově a kolik, stejně ti to bude vzdálené-je to elektrika.
Vem orgonit (nebo několik) anebo vytištěné koncentrované kruhy malé až velké(jestli je pamatuješ-čs patent),pyramidy, popř je zkombinuj.
Jestli znáš senzibila v okoli-nech si vyhodnotit barák a parcelu a pak můžeš rozmístit protiopatření a znovu si to nech zkontrolovat.
Dá se levně a jednoduše vše zneutralizovat. Ty to ale stejně víš, ne?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: elektrolyt
PříspěvekNapsal: stř 16 led 2019 16:47 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 25 zář 2006 21:52
Příspěvky: 3108
Karma: 16 
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 74
Ziskaná ocenění: 349
martinq píše:
Mám dotaz.
Do Hoffmanova elektrolyzéru jsem dal chloritan sodný 4% místo kyseliny citronové.

Má chloritan vliv na plynný vodík a kyslík ve sběrných nádobách ?

Napájím 17V a bere to 2,2A
Má vliv a někdy dost velký. Při 17 V to musí slušně "vařit", takže do plynu se strhává elektrolytová mlha. Takže kolik elektrolytů, tolik kyslíků a vodíků. Musel bys jet na velkou plochu elektrod při malém napětí (napětí se liší podle elektrolytu, 1,5 - 2V) Nesmí to bublat, jako při varu. Pak není vliv elektrolytu tak výrazný.

_________________
"Dum spiro spero"
Ciceron



Tento příspěvek od Ilem ocenili: 2 la (stř 06 úno 2019 15:35), MíšaCZ (pon 10 čer 2019 13:10)
  Rating: 6.25%
Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 730 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot], MSN [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011