Často dostávám dotaz po SZ kolika procentní
DMSO se má použít na to či ono. Račte si prosím uvědomit, že
DMSO lze použít buďto jako lék, nebo jako vozík. Dokonce se nikdo ani nevyjadřuje o tom, co jako by měla být látka, která
DMSO ředí na nějaká procenta, ale nejspíše mohu předpokládat, že jde o vodu, protože většina lidí z jakéhosi mně záhadného důvodu nepovažuje vodu za chemikálii. Omyl. Voda je chemikálie která může a nemusí s jinými chemikáliemi reagovat.
a) Použije-li se
DMSO jako lék samu o sobě ústně, lze ho nějak naředit vodou a učinit ho tím snad více spolknutelným. S tím nemám zkušenost ani teoretickou ani praktickou. Navíc bych osobně šel podle toho, jak mi to přijde "stravitelné", nikoliv podle nějakých danných procent.
b) O použití do žíly nemám informace a kromě toho co zde postnul Ito a nehodlám se do toho motat z toho důvodu, že to považuji za nesmyslné.
DMSO proniká tkáněmi nesmírně rychle a během několika málo minut je rozneseno po celém těle i při vnější aplikaci. Nevidím jedinný důvod šahat při jeho aplikaci po jehle. Naopak,
DMSO řeší právě problém se zatažením účinných látek do těla bez použití MuDrů a jiného odborného personálu, nemluvě o vybavení a zbytečném trápení sebe sama. Nicméně, při žilní aplikaci asi je nějaké ředění
DMSO vodou rozumné.
c)
Použije-li se DMSO coby dopravník nějakého léčiva, tedy vozík, jeho ředění je neskutečná pitomost. Je to jako by člověk přihodil na vagón
DMSO k nákladu uhlí (aktivní látky) pro elektrárnu nepoužitelný štěrk (vodu).
DMSO 100% má pro dopravu jakýchkoliv chemikálií (včetně vody) nejlepší účínost pokud ho je v roztoku mezi 75-90% oproti aktivní látce, chemikáli, řekněme namíchaného MMS. U každé látky je to poněkud jinak a tabulky na to nemám. V zásadě však platí, že účinnost je tím lepší, čím je molekulární velikost aktivní láty menší. Vodu v tomto případě sice nelze považovat za léčivou aktivní látku, ale lze ji považovat ta nesmyslné plnidlo z hlediska účinnosti
DMSO jakožto dopravního prostředku. Není mi jasné odkud vítr fouká, co za blba jakékoliv ředění
DMSO vodou na nějaká procenta při vnější aplikaci přišel(a). Naopak,
DMSO je samo o sobě v tomto případě ředidlem aktivní látky, stejně jako by byla ředidlem voda.
S laskavým pozdravem, Slávek.
EDIT: Možná mi ohluchla blecha a kecám, SDK. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=124445#p124445
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.