Dotazovna - Vše o zdraví

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od Kov »

Mám na Vás dotaz. První nějaký popis problému. Maminku(73let) už léta bolí kolena. Zvlášť levé. Špatně chodí a koleno ji neposlouchá, takže tu levou nohu trochu potahuje. Trpí syndromem bílého pláště. Leta ji obvoďák cpal různýma práškama a žádné zlepšení. Ukecal jsem ji, aby šla konečně aspoň k jinému doktorovi a ten jí po 30-ti letech řekl,že bolest a špatnou ovladatelnost nohy má od páteře. V poslední době se jí zhruba 1x za měsíc někde zatočila hlava a upadla. Já osobně to přičítám momentální indispozici, práškům a taky nepříliš dobré stravě. V poslední době trpí na lámavost cév-prasklinky na rukou a následné modřiny. Stačí nějaký drobný ťukanec třeba o stůl. Ale celkově docela dobře fungovala samostatně, jen na procházku si brala čagánek. Až do teď.
Před 14-ti dny ji poslali do nemocnice na vyšetření, proč se jí sem tam zamotá hlava. Dali jí postupně 10x kapačky a začali jí ředit krev. Z kanily má nepěkné modřiny na rukou. Přibrala tam za ty dva týdny dost na váze a myslím, že to nemůže být z toho nemocníčního jídla. Nemohli 10 dnů nic najít, už jí slíbili, že ji pošlou domů,ale nakonec ji předvčírem poslali na CT. Tam jí našli, že má v hlavě prasklou žilku. Neurochirurg, který má rozhodnout co dál, se za dva dny neměl čas na výsledek podívat. :evil_vm: Včera večer jsem se za ní zastavil a z hrůzou hleděl jak se její stav za pobyt v nemocnici zhoršil. Jak fyzický, tak mentální. Není schopna sama udělat pár kroků.
Teď ten dotaz. Domnívám se,že ten nález v hlavě může být následek preventivního ředění krve. Tak nějak si myslím, že kdyby jí to v hlavě teklo nějakou dobu, tak by měla problém už dříve.Je správná úvaha nebo jsem vedle?
Nemocniční strava je děs běs. Samý rohlík, chleba,kedlík-sacharidy,bez minerálů a vitamínů. Viditelně přibrala. Po té stravě by to snad nebylo tak rychlé. Je to těmi kapačkami? (zeleninu,ovoce jí samozřejmě nosím)

S tím problémem v hlavě si ji netroufnu ukecávat,aby šla domů. Další ředění krve se dle mého pro lámavost cév rovná dalším drobným krvácením v těle. Operace hlavy je pro mě dost hrozná představa.
Je hrozné vidět svoji mámu v takovém stavu a bojím se,že ji ti mudrové zničí i ten zbytek zdraví co měla než tam nastoupila. Absolutně nevím co dělat.


kachna
Zasloužilý člen
Příspěvky: 288
Registrován: sob 01 pro 2012 21:13
Bydliště: Praha-východ
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od kachna »

Kov píše:...
Je hrozné vidět svoji mámu v takovém stavu a bojím se...
Ahoj, to je smutné čtení a bojím se, že není ojedinělé... Jsem ten "případ", který věří, že všechno je z psychiky. Taky moje zkušenosti mi to potvrzují, mamku jsem si ohromně vylepšila tím, že jsme probíraly, co kdy se jí v životě stalo, na co si vzpomněla díky "cestování" po těle. Povídaly jsme o tom, pomáhala jsem jí to zpracovat tak, aby necítila vinu či křivdu, aby dokázala odpustit... někdy jen popovídáním, někdy pomocí EFT, Cesty apod. Nemůžu ti radit, jestli máš vzít maminku domů nebo ne, ale v každém případě bych na tvém místě zahájila dlouhé rozhovory o jejích vzpomínkách a snažila se je "zneutralizovat". Ale nutit ji nemůžeš, musí chtít sama. (I když, přiznávám, zpočátku jsem do toho mamku kapku natlačila! :oops: )
Kdysi jsem někde četla ( mohlo to být i tady na fóru?) příběh syna, který měl maminku v nemocnici a po vyšetřeních mu sdělili, že ať už s ní udělají cokoliv, stejně brzy zemře. Po rozdýchání prvotního šoku se rozhodl, že ji nenechá trápit, když to je stejně k ničemu a jí řekl :"Mami, doktoři řekli, že ti nic není, máš se sbalit a jít domů, zabíráš tu místo těm opravdu nemocným. " Maminka uvěřila a žila ještě mnoho let, tělo si s nemocí poradilo samo ;)
Držím palce a kdybys potřeboval poradit s čištěním vzpomínek, napiš.
kachna


Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od milnem »

Pokud to půjde,zkus dostat maminku z nemocnice.Vím,jak mi tam poničili manžela (kromě pomoci při akutním stavu).Staré pacienty automaticky,nebo téměř automaticky utlumují.Taky jsem si myslela až se dostal manžel z nejhoršího,že je na tom tak špatně,nebyl,jen utlumený a nacpaný lékama.Postupně a pomalu jsem jejich dávky snižovala,případně je zrušila.Ale každý případ je jiný,a maminka je na tom dost špatně,takže moji radu ber ,pokud vezmeš ,s velkou opatrností,možná vyčkej několik dnů.M.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od hanka »

Zatočení v hlavě s upadnutím v poslední době může být zapříčiněno momentální indispozicí, jak píšeš, ale nutí to k zamyšlení, jestliže taktéž v poslední době začala trpět na zvýšenou lámavostí cév v těle - ono by to mohlo spolu souviset :ethink: .. Neřekli Ti náhodou doktoři, proč ta cévka v hlavě praskla? Jestli to bylo úrazem (ťuknutím do hlavy) nebo cévka praskla kvůli příliš husté krvi? Nějak nerozumím tomu, že se musí ředit krev, když probíhá krvácení do hlavy … zeptala bych se na to doktorů v nemocnici.
Také bych se zeptala, jaké léky jí dávají. I já si myslím, že její špatný stav může být zapříčiněn přílišnými dávkami léků, jak píše milnem. Kdo někdy byl v nemocnici (zejména na interním oddělení) a už není nejmladší, ten ví, o čem mluvím .. nemocnice je dobrá na první pomoc při akutním problému, ale jakmile začnou staršího člověka vyšetřovat a hledat co mu ještě je, je to špatné, protože který je úplně zdravý? Vždycky najdou něco, na co se musí nasadit léky a člověk je pak na umření už jenom z těch léků. Milnem na to šla dobře :good: …. Ale ani já Ti nechci radit, co máš dělat, když nevím, jak moc jsou pro maminku důležité léky, které jí jsou nasazovány i pobyt v nemocnici.
Co se týče ředění krve: Denně si odebírám kapky krve, abych si změřila glykémii a tak vidím, když mám hustou krev. Já mám na ředění krve velice dobrou zkušenost s urinoterapií. Stačí si vzít skleničku uriny a už při dalším měření je krev krásně tekutá.

Moc Tvojí mamince přeju, aby byla brzo v pořádku a vrátila se domů.
Ahoj, Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od poota »

hanka píše: Já mám na ředění krve velice dobrou zkušenost s urinoterapií. Stačí si vzít skleničku uriny a už při dalším měření je krev krásně tekutá.
:good: boduješ a ode mně máš Nobelovku za objev přírodní náhrady zlořečeného Warfarinu :good:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 400 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od pavelv »

hanka píše:.... Nějak nerozumím tomu, že se musí ředit krev, když probíhá krvácení do hlavy … zeptala bych se na to doktorů v nemocnici....
Moje mama byla v nemocnici ze stejneho duvodu, omdlela na chodniku. Udelali vsechny testy a proc omdliva samozrejme nezjistili. Aspon to probehlo na nasi zadost rychle, snad za 3 dny ji propustili. A dali ji na cestu anopyrin na redeni krve a at si pak dojde ke sve doktorce, aby ji napsala dalsi. Dosel jsem jeste za doktorem, ktery jinak vypadal celkem normalni, a ptal se ho, jestli mela nejake blbe testy krve, ze dostala ten anopyrin. Rek, ze blbe testy nemela, ale ze anopyrin davaji kazdemu, tedy od nejakeho veku vys, uz nevim od kolika.
Mozna to tak delaji i v jinych nemocnicich.
PS zapomnel jsem dodat, ze samozrejme ten anopytin nebere, ale to da rozum :D
Naposledy upravil(a) pavelv dne pát 28 lis 2014 8:17, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od jani »

Co mám vysledováno na sobě, také mám propustnost kapilár a co chvila mi praskaly cévky, takže nejdřív mě místo začlo lechtat, pak štípat a pak se objevil modrák.
Modřiny mohou být následkem nedostatku křemíku.Častěji bývá příčinou nedostatek RUTINU-fragilita cév.dodávat rutin,případně citrín, ale vždy vápník!!
I v příbalovém letáku na šumivém kalcium bylo napsáno,že se používa při chronické propustnosti kapilár! Mudrcema předepsaný ascorutin je totálně naprd.
Objednala jsem si ze swanson.cz rutin, mají tam slušnou sílu ( ne už tak cenu, já ho loni vychytala ve slevě kolem 200 kč a skoupila jsem všechny ), nejdřív jsem brala 2x denně, nyní mi stačí 1x denně kapsli, dále denně máčenou pohanku ( obsahuje taktéž rutin ) a pokud se ještě zadaří, tak černý jeřáb - aronie, ta je taky naditá rutinem. Vápník jsem brala formou na prach drcených slepičích škořápek smíchaných s banánem ( lze je rozpustit v citronové štávě ), tet to dost flákám. Přečti si zde na forumu něco o DMSO, je to pro mě něco naprosto úžasného, zázrak, jen to má nevýhodu děsnýho smradu člověka, který ho bere, mě stačí 5 kapek a rodina chodí s kolíčkem na nose, ne tak když si dám celé 2ml, no ale zázraky se po něm dějí, tak rodina pár dnů občas přetrpí i tu nevůni. Co se týká energie, mám v posledních dnech dobrou zkušenost nejen na sobě s plody schizandry, chut je divná - hořkokyselá,ale dá se to, asi za hodinu naskočí až hyperaktivita a ta trvá několik hodin, stačí 1g, doporučuje se i 3g, chce to odzkoušet.
Někdo tu doporučoval bylinku kokošku pastuší tobolku, že zastavuje krvácení a dává do cajku cévy, s ní bohužel nemám patrné výsledky, při aktuním krvácení ( z plic ) používám kayenský pepř či habanero, a krvavec totem, strýc zastavoval krvácení i bylinkou turan kanadský - s tím osobně nemám zkušenost.
Trochu bych měla obavy, že to náhlé přibrání na váze je z důvodu zavodnění organismu, kdy by nestíhalo bud srdíčko nebo ledviny. Co se týká ředění krve, dala bych především nějaký čas hodně zeleninových a ovocných štáv a totálně vysadit mouku, já když sním maso, nemám problém, když s ním něco byt´ by s celozrnou moukou, okamžitě cítím unavu a hustší krev. Taky by nebylo od věci pouštění žilou, nebo odběry krve ( ty mám zajištěný každý měsíc a je mi po nich fakt dobře - možná je to jen sugesce, pouštění žilou mi nikdo nechce udělat-je to krvavá metoda a samotné se mi to nedaří kvůli stavu žil, dřív jsem si to dělávala sama ). Krev ještě ředí lněné semínko. Místo varfarinu lze použít nattokinazi - u nás asi nedostupnou, popřípadě sehnat ve zdravé výživě natto ( kvašená soja - celkem vysoká cena ). Ty závratě a motání hlavy by mohly být od kolísavého tlaku - kdo ví, moje teta to mívala kolem 90ti let taky , mudrci na nic nepřišli, prý to bylo stářím. Já osobně bych blízkého člověka asi ve špitále nenechala, pokud by byl trochu soběstačný, jak výše popisují další zúčastnění, zvláště se mudrci vyřáděj na starých lidech - vyšetření, utlumování, zkoušení co vydržej - smutná realita. Moc držím pěstičky, at je maminka brzy v pohodě a co nejdéle při zdraví a síle.


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od Hela »

To omdlévání může být i z nedostatku tekutin. Staří lidé necítí žízeň. Můj táta omdléval každou chvíli a nebylo možné ho přimět, aby něco vypil.


kachna
Zasloužilý člen
Příspěvky: 288
Registrován: sob 01 pro 2012 21:13
Bydliště: Praha-východ
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od kachna »

Hela píše:To omdlévání může být i z nedostatku tekutin. Staří lidé necítí žízeň. ...
Taky mám podobnou zkušenost.
A ještě bych dodala ( podle Louise Hay), že krev = radost, takže když jsou jakékoliv problémy s krví, máme v sobě problémy s prožíváním radosti.


Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od Kov »

Ahoj a díky všem,kdo se snažili poradit. Dnes jsem byl za doktorem a zjistil pravý stav věci. Oni mamince raději neřekli pravdu jak na tom je a já jsem měl tedy od ní špatné informace. Má v hlavě veliký nádor-nezhoubný. Podle ošetřujícího doktora jsou dvě možnosti: vyoperovat(což je při takové velikosti pořádný problém) nebo proustit domů a nechat maminku dožít. Zítra ještě zajdu přímo za neurochirurgem,který by se k tomu měl vyjádřit a říct svůj názor co s tím dál. Necháme to posoudit ještě jednomu známému neurochirgovi, jestli se jejich názory shodují. Tolik co se týče mudrologie.
Co se týče alternativní léčby-problém je v tom,že v ni maminka ani sestra moc nevěří a když jim něco z alternativní medicíny vykládám, tak na mě hledí jak kdybych mluvil o Marťanech. I tak bych se je ale pokusil přesvědčit.
Pokusím se sem dát snímek z CT,který jsem vyfotil na obrazovce PC u doktora. Tmavá část je nádor,světlé kolem toho je tekutina,kterou se oni teď snaží rozehnat něčím v kapačkách. Na láhvi kapačky byl název ,,Ardeaosmosol Ma20" což netuším co je. Jsem momentálně dost bezradný a kdybych to nezapoměl, tak bych brečel. Vůbec teď nevím co dál. Říkám si ale, že když někdo může zlikvidovat nádor zhoubný, tak že by mohl jít zlikvidovat i ten nezhoubný(byť je tak veliký), a snad o to líp. Pokuste se mi prosím napsat nějaký postup. Dietu zeleninovou+ovoce bych samozřejmě hned nasadil. Doplnění vitamínů a minerálů taky,ale obávám se,že to nebude stačit. Pokuste se mi prosím poradit. Pokusím se opatrně přesvědčit sestru,tátu a nakonec i mamku,že je to nejlepší cesta. Jsem toho názoru, že když byl ten nádor v hlavě tak dlouho, tak je třeba se v klidu rozmyslet, zvážit nejlepší variantu a nic neuspěchat. Ještě znova dík za rady. Fotku jsem musel trošku oklikou,ale snad ji sem dostanu...
Obrázek


kachna
Zasloužilý člen
Příspěvky: 288
Registrován: sob 01 pro 2012 21:13
Bydliště: Praha-východ
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od kachna »

Kov píše:... ,,Ardeaosmosol Ma20"...
Ptala jsem se u mudra a povídal, že je to právě na snižování nitrolebečního tlaku.
Jinak můj názor na možný postup jsem už napsala a držím palce!
Klidně si pobreč, na tom není nic špatného, naopak, pomůže to. Za emoce se nikdo stydět nemusí, žádné nejsou špatné...


Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od hanka »

Nevypadá to sice moc dobře, ale možná, že bys přece jenom nemusel zoufat... :ethink: ... Jak léčit nádor v hlavě sice nevím, ale vybavuje se mi něco o těchto nádorech ve spojitosti s Germánskou novou medicínou (GNM). Podívej se na přednášku o GNM , je zajímavá, obrň se ale trpělivostí (protože začátek je nezajímavý) a poslechni si ji celou, stojí za to ... Dle jejího zakladatele dr. Hammera jsou nádory na mozku přechodné a znamenají léčivou fázi už proběhlé nemoci. Mohou být ale nebezpečné svojí velikostí a tlakem na okolní tkáň, proto je prý vhodné (mimo jiné) snižovat nitrolebeční tlak ... to už lékaři mamince dělají, tak neztrácej naději ... :lol:

Hanka
Naposledy upravil(a) hanka dne ned 30 lis 2014 1:00, celkem upraveno 1 x.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 400 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od pavelv »

Kov píše:Má v hlavě veliký nádor-nezhoubný. .... Dietu zeleninovou+ovoce bych samozřejmě hned nasadil. Doplnění vitamínů a minerálů taky,ale obávám se,že to nebude stačit....
Uz jsem tu parkrat daval odkazy na dietu dr Budwigove. Prakticky navod mas tady http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 46#p130846. Proc to funguje popisuje Budwigova napriklad zde http://ulozto.cz/xr2452K/doplnek-budwig ... y-olej-pdf , je to v cestine.
Na yahoo v diskuzi FlaxSeedOil2 je pres 500 zaznamu o vyleceni rakoviny Budwigovou. Prikladam par zaznamu o vyleceni nadoru na mozku. A na ukazku jeden preklad z te prilohy:
Pise Donna Moyer:
moje dcera mela diagnozu Gliom, coz je rakovinovy tumor mozku. Doktori nepredepsali chemo ani ozarovani. Rikali, ze neni nadeje. To bylo zacatkem cervna. 3 tydny potom co zacla s dietou Budwigove ji bylo lip. Ted jsme v procesu jejiho prevedeni z centra pro terminalne nemocne do terapeutickeho centra. Doktor rekl, ze to je zazrak. A on ted zkousi sveho prvniho pacieta lecit dietou Budwigove. Nevzdavejte to. Doktori pro ni nemeli nadeji. nemeli jsme co ztratit. Nejdulezitejsi je motlitba.
Dona


Ty ukazky o lecbe nadoru na mozku se asi vetsinou tykaji zhoubnych nadoru, ale nekde tam na diskuzi psali i o vyleceni nezhoubnych nadoru. Verim, ze to bude stejne. V kazdem pripade muzete brat dietu jako velmi dobrou moznost pro zacatek, nez pripadne najdete a zkusite neco dalsiho.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Dotazovna - Vše o zdraví

Příspěvek od Hela »

Taky by asi bylo dobré zjistit, co ten nádor vlastně je, a podle toho směřovat léčbu. Takže bych maminku vzala k detoxikačnímu poradci.


Roman27
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: pon 29 zář 2014 14:30

skusenosti s cistenim pole vedomi od Malachova?

Příspěvek od Roman27 »

Vsetkych Vas zdravim,
Mate niekdo prosim Vas skúsenosti s touto metódou duchovneho cistenia?
Budem moc vďačný za každých radu a nazor

Z laskavym pozdravom Roman

:idea: Založil jsi nové vlákno, příspěvek jsem Ti přesunul. První příspěvek každého uživatele musí být "ručně" schválen, než se objeví "na skle" čitelný obyčejným smrtelníkům - je to součást protispamového filtru. Součástí schvalování je i smazání duplicitních příspěvků, které netrpělivý nový uživatel odešle v domnění, že něco udělal špatně - poo.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“