Bór - zkušenosti a diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 681
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 283 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Batles »

Kov píše:Jeden pan se.mi zminil o tom, ze borax zkousel uzivat a ze mu po nekolika dnech bylo zle, tak to ukoncil. Byva to bezne, ze je nekomu z toho zle nebo to je vyjimka?
Odhaduji tak 20-30 lidí včetně mne i manželky, kteří borax užívali podle návodu ode mne. Někde jsem ho tady vložil.
Ani jeden nehlásil nevolnosti. U toho pána to mohla být i shoda okolností - nic není stálé, zdravotní stav běžně kolísá.......


Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Kov »

Batles píše:
Kov píše:Jeden pan se mi zminil o tom, ze borax zkousel uzivat a ze mu po nekolika dnech bylo zle, tak to ukoncil. Byva to bezne, ze je nekomu z toho zle nebo to je vyjimka?
Odhaduji tak 20-30 lidí včetně mne i manželky, kteří borax užívali podle návodu ode mne. Někde jsem ho tady vložil.
Ani jeden nehlásil nevolnosti. U toho pána to mohla být i shoda okolností - nic není stálé, zdravotní stav běžně kolísá.......
Dávkování bylo podle Vašeho návodu. To jsem mu předal. Takže by měl snížit dávku a později pomalu navyšovat nebo jak postupovat? Je mladý. Má 26 let, štíhlý. Nekouří, alkohol pije proti jiným jen málo, sladkého jí taky minimum, takže se dá říct, že žije na dnešní poměry docela zdravě. Je elektrikář, takže nevykonává fyzicky náročnou práci a přesto je trvale hrozně unavený. Napadla mě candida a případně i borelka, přestože testy z krve měl v pořádku. Rád bych mu nějak poradil a pomohl mu.


Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 681
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 283 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Batles »

Kov píše:
Dávkování bylo podle Vašeho návodu. To jsem mu předal. Takže by měl snížit dávku a později pomalu navyšovat nebo jak postupovat? Je mladý. Má 26 let, štíhlý. Nekouří, alkohol pije proti jiným jen málo, sladkého jí taky minimum, takže se dá říct, že žije na dnešní poměry docela zdravě. Je elektrikář, takže nevykonává fyzicky náročnou práci a přesto je trvale hrozně unavený. Napadla mě candida a případně i borelka, přestože testy z krve měl v pořádku. Rád bych mu nějak poradil a pomohl mu.[/quote]


Podle návodu není co navyšovat nebo snižovat. Buď brát podle první nebo 2. verze.
Je li stále velmi unavený, tak samozřejmě potřebuje očistit játra -jsou zásobárnou energie- a rozhodně brát vitamín C. Nejlepší je udělat "testovací den" podle Dr. Paulinga a bude celkem přesně vědět, kolik gramů céčka denně brát. Únava mu jistě ustoupí a přijde víc energie.
Takto naslepo se těžkou správně určí o co jde, ale výše popsané způsoby vždy zaberou. Držím mu palce,
Batles :D

Borax Na2[B4O5(OH)4]•8H2O – použití:
-Má antiseptické, protiplísňové a protivirové vlastnosti, také je mírně protibakteriální.
-Léčí revmatickou artritidu, analýzy kostí poukázaly na to, že revmatické klouby a blízké kosti mají pouze poloviční obsah boronu oproti běžně zdravým. Bór vtahuje a zapravuje vápník do kostí a tím zamezuje jeho vyplavování!
-Borax je účinný i u jiných forem artritidy, jako je mladistvá artróza a systemická lupénka.
Nedostatek boru nesmírně zvyšuje vylučování vápníku a hořčíku močí, to může být hlavní příčinou těchto ztrát a tím osteoporózy a kazivosti zubů.
-Výzkum působení bóru také ukázal, že zvýšená hladina testosteronu je nápomocná při regresi nádorového růstu prostaty, snižování její zánětlivosti a snižování PSA markerů.
- Tím, že je bór tak vynikajícím proti-plísňovým prostředkem není překvapující fakt, že je úspěšně používán při léčení Candidy.
-Má protirakovinné vlastnosti a je prostředkem proti osteoporóze, zánětům a nedostatku tuků v krvi. Dále je aktivní proti srážlivosti krve a nádorovým agentům.
- Borax může být úspěšně použit i při očistě organismu od akumulace fluoridů a jedovatých kovů.
- S nedostatkem boru nemůže hořčík dovnitř buněk a vápník ven. Toto je stav stárnutí a nedostatek boru k němu příspívá. Starším lidem je doporučeno 400 – 600 mg hořčíku spolu s boraxem během dne.
- Zvedá nízkou hladinu testosteronu u mužů a estrogenu u žen po menopause. Také aktivuje vitamín D.
Dávkování - 2 způsoby užívání:
1. V případě Candidy a jiných plísňových a mykotických nákaz, stejně jako pro očistu organismu od fluoridů a nežádoucích kovů požijte zhruba 1/8 čajové lžičky (500mg) Boraxu rozpuštěného v litru vody a pijte během dne – platí pro tělesnou váhu do 70kg. Jste-li nad průměrem 70kg, použijte ¼ lžičky Boraxu (1000mg) v litru vody.
Krystalky se hůře rozpouští, několikrát obracejte lahev dnem vzhůru. Nepijte, dokud to nebude rozpuštěné. Berte dávku 5x týdně. To znamená, vypít během týdne 5 litrů naředěného boraxu s dvěma dny přestávky: 2 dny pít, 3. ne, 4.5. pít, 6. ne, 7. pít.
Tento týdenní cyklus je vhodné zopakovat 3x vždy s týdenní přestávkou mezi cykly. Po této dodávce bóru do těla je prospěšné týdenní cyklus zopakovat jednou za dva měsíce pro udržení hladiny bóru v organismu.
2. Při nedostatku boru v těle užívejte denně 30mg (jako když maličko solíte chleba) v deci vody – užívat delší dobu.


haluzakfest
Starší člen
Příspěvky: 105
Registrován: pon 21 kvě 2012 19:14
Dal: 2 poděkování
Dostal: 50 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od haluzakfest »

Zdravím, opět jsem zde zavítal se svými poznatky. Tak nejdřív ten borax.. Z různých diskusí, a zkušeností na zahraničních webech se zkušenosti lidí dělí do 2 skupin. Jedni užívají doporučené dávky dost velké a bez problému jim to velice pomáhá, převážně na klouby a kosti. Další taky berou vysoké dávky ale ti naproti tomu popisují často dost drastický průběh. Většinou ten drastický průběh lidi odradí od dalšího užívání, ale občas se mezi těmi lidmi objeví někdo kdo píše že musel snížit dávky na absolutní minimum, pár mg.. Patřím do té druhé skupiny. Najít nějaké relevantní informace, jak připravit borax a dávkovat jej je celkem obtížné. Když jsem s tím začal tak prakticky každé množství bylo příliš. Tak jsem snižoval a snižoval, až jsem došel na svou dávku. Nevím kolik je to mg, ale vím že je to tak akorát aby to nebylo moc. Je to můj vlastní způsob přípravy velice snadný.
30ml vody +3g boraxu, snažit se to co nejvíce promíchat a rozpustit, ale i přesto vám na dně zůstane dost velké množství nerozpuštěného boraxu, to nevadí. Mám to v lahvičce s kapátkem, a denně jsem užíval max. 3 kapky, s jídlem. Většinou ale stačila bohatě 1 kapka. Je to rychlé a praktické.
První reakce na borax byla dost silná, téměř okamžitě po vypití, se mi začal mastit ksicht, a vyběhlo mi na něm 3 takové mega boláky, které velmi rychle dozrály a tak se i uzdravily a poté už nic nějakou dobu. Po nějaké době, bohužel jakoby borax přestával účinkovat.. Možné ale je, že se nějak ten borax v té vodě časem degraduje.. Každopádně pomohl mi hodně a to především na zuby. Jsem přesvědčen o tom že je to klíčový prvek k udržení zubů bez kazů. Mimochodem, oficiálně je borax považován za reprodukční jed a kdesi cosi.. Přesto jsem si nedávno všimnul eshopu, kde nabizí doplněk stravy boron s 3mg boru.. Jak se jim povedlo to protlačit schválením mi není jasné.. Každopádně stačí si pročíst reference a člověk má celkem jasno. Ale pozor, né vždy jsou recenze skutečné na to bacha. Toť asi vše.


cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od cimirek »

haluzakfest píše:.......
Zkusil jsem to orientačně přepočítat.
V textu co tady dával S.K., bylo tuším 6g/1l a užívat 2k.lžičky/den (k.lžička může být 2,5ml, ale 5ml).
Do 1 ml se vejde cca 20kapek (ale taky to není u všech stejné). Když vezmu tu nižší možnost, je to cca 100kapek/den. Takže denní dávka takto představuje cca 30mg boronu/den, jedna kapka pak 0,3mg.
Já jsem zkoušel 10 a 15ml/den a žádná negativa jsem na sobě nepozoroval.

Ty máš ten roztok 3g/30ml, tj cca 16x silnější (vychází to sice o něco víc, ale nemáš všechno rozpuštěné).
Bereš 1kapku toho svého ředění, což zhruba odpovídá 16kapkám ředění z článku S.K., jedna tvoje kapka je tedy cca 5mg boronu, takže tvoje snesitelná dávka je cca 6x slabší.
Uvedených tabletek bys teby měl užívat cca 1,5ks.

Podle článku S.K. by to bylo 10ks.


minafraze
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: sob 11 srp 2018 18:48
Dostal: 4 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od minafraze »

Ráda, bych přispěla a trochu i aktualizovala toto téma. Ve zkratce jsem nemocná od roku 2014, dle západní medicíny zdravá, všechny příznaky nebudu ani popisovat, bylo by to na dlouhou. Propracovala jsem se přes CDS, urinoterapii, vitamíny, minerály, různé bylinky až ke zjištění - ze všeho co jsem zkusila bylo pozitivní změna stravy (minimalizování mouky cukru), užívání odkyselující směsi a nic víc. Nic z toho všeho, co jsem užívala nemělo dlouhodobý nebo silnější efekt. Aktuální stav - padání vlasů, obočí, chlupů (dle biorezonance plísně a kvasinky), vystouplé křečové žíly, problémy s mensen, akné, ztuhlost svalů a kloubů, únava. To vše mne tak nějak dovedlo až k bóru. Tedy boraxu.

Mé hlášení - beru 1/8 lžíce boraxu v půl litru vody a popíjím v průběhu dne vždy po jídle. Je to 4 den. Herx se zatím žádný nekoná. Necítím žádné zhoršení ani zlepšení.

Nejvíce ze všeho mne trápí to padání vlasů, řas a obočí. Takže Vás budu nadále informovat. Ať se alternativní postupy rozšíří a farmaceutické společnosti nebudou mít co žrát. Krásný večer.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od milda »

minafraze píše: - ze všeho co jsem zkusila bylo pozitivní změna stravy (minimalizování mouky cukru), užívání odkyselující směsi a nic víc. Nic z toho všeho, co jsem užívala nemělo dlouhodobý nebo silnější efekt.
Je nás asi víc, kteří zkoušíme, co se dá. Mě se osvědčilo každý týden 1 den hledovka (lepší je 1,5 dne) - ZDARMA :D

Funguje také autopatie a Joalis - jonášovky kapky. Ale je potřeba spolupracovat se zkušeným terapeutem.

Ať se daří! :D


ok79
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: ned 17 bře 2019 7:59
Dal: 2 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od ok79 »

Po precitani celej diskusie na Bór som si urobil nasledovny nazor: pokial je zdravotny problem v tele sposobeny hlavne (alebo iba) nedostatkom boru, tak staci uzivat aj malu davku pocas niekolkych tyzdnov aby to pomohlo. Aj v tom texte "Boraxova konspirace" sa pise, ze ti ludia brali 30mg boraxu. Nema vyznam a ani to nie je dobre (co potvrdili aj skusenosti uzivatelov v tomto vlakne) teraz po x rokoch žiadneho boru (alebo iba minima), davat v kratkom case vysoke davky. Zo skusenosti uzivatelov mi jasne vyplyva, ze to nie je dobra cesta. Ak to niekolkotyzdnove uzivanie aj maleho mnozstva boru nepomoze, potom si jednoducho treba uvedomit, ze za danym problemom nie je nedostatok boru, ale nieco ine (pravdepodobne nieco komplexnejsie), takze treba hladat dalej.
Stotoznujem sa s tym co napisala "minafraze", ze najucinnejsie pri liecbe je v prvom rade upravit stravu. To pomohlo aj mne a tym by sa malo zacat idealne este skor ako pridu problemy. V prvom rade vyrazne obmedzit izolovane potraviny menovite tieto dve: cukor a lepok. Rovnako aj napr intolerancia na lepok ma mnoho zdanlivo nesuvisiacich druhotnych symptomov. A ludia jedia lepku vela. A ako vedia ze im lepok neskodi? Lebo ich neboli brucho? To rozhodne nie je dostatocny indikator.
Rovnako vela jedia aj cukru - a co vyrazne podporuje candidu? No predsa cukor. Mozno sa da candida vykynozit docasne borom, ale zase sa potom rovnako rychlo aj domnoži, pokial sa bude dokrmovat cukrom.... Bakteria co ziju v crevach predsa ziju len z toho, cim ich krmime, nie? Pozor aj na cukor v ovoci! Je to tak isto cukor, ktory sa pocita. Nechcem odbiehat od temy, ale chcel som aj toto spomenut.


Edigi
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: ned 13 říj 2019 21:11

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Edigi »

Zdravím, koukám, že diskuse o boraxu resp boru tu zacala nekdy v roce 2014.

Berete to nekdo od te doby stale? Muzete nekdo rict, ze to byl prave bor, ktery vam pomohl s problemy konkretne kloubnimi/kostnimi?
Jinak se to dnes celkem spatne shani, vse jen na ICO, nakonec jsem objednal kyselinu boritou č. z Liberce, na IČO se nikdo neptal a mam to na dobirku, tak snad přijde.


ZdenaB
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: ned 05 led 2020 1:11

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od ZdenaB »

Ve všech návodech se uvádí použití Boraxu ve formě roztoku. Dr. Rex Newnhama vyráběl ale pro užívání pilulky.
Zkoušel jste někdo užívat Borax naplněný do kapslí? Bylo by to jednodušší.


Siso
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: pon 20 led 2020 19:13
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Siso »

Zdravím,
já užívám ředění boraxu mokalžička na půl litru, jednou denně lžička při jídle. Trápí mě krční páteř a bederní, ztuhlá šíje, podezření na borelku. Po asi týdnu užívání se ztuhlost "rozpadla" na malé ostrůvky a nyní přetrvává v rameni. Hodnotím jako zlepšení.
Jinak všechny možné terapie, elektro, (zapper, Rife, Mišin, Dough coil) akupunktura a kočičí dráp jako čaj přinášejí zhoršení stavu, většinou druhý den, kočičí dráp po týdnu užívání.
Teď zkouším předpis Boba Becka s čističem krve a ozonovou vodou, působí to jemněji, až si říkám, jestli to má vůbec nějaký efekt, slabá reakce byla po prvním použití, později už ne.


Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 681
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 283 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Batles »

Ahoj Siso,
pokud jsi nevyzkoušel léčivou nanofolii Polimedel, pocházející z vojenského obranného průmyslu, tak to zkus. Je to jedinečná věc a stojí necelých 700Kč.
Měj se hezky a ať se daří.
Batles


cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od cimirek »

Batles píše: ned 10 říj 2021 13:43 Ahoj Siso,
pokud jsi nevyzkoušel léčivou nanofolii Polimedel, pocházející z vojenského obranného průmyslu, tak to zkus. Je to jedinečná věc a stojí necelých 700Kč.
Měj se hezky a ať se daří.
Batles
Polimedel máme vyzkoušený, účinnost potvrzuji.


Pega
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: ned 21 říj 2012 8:35
Dal: 7 poděkování
Dostal: 22 poděkování

Re: Bór - zkušenosti a diskuze

Příspěvek od Pega »

Momentálne asi top prípravok s kombináciou 15 mg bóru a 250 mg horčíka v tobolke. A niečo Céčka.

Na linku sú skúsenosti
https://www.bormag.cz/


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“