HCl-všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Slezina

Příspěvek od Denny »

Vlado, to je sice moc pěkný článek, ale jak a čím provést očistu? Já vím, že se dá najít asi tisíc předražených a nic neřešících přípravků. Ale jde mi o levný a účinný recept, tak jako na jaterní a žlučníkovou očistu. Máš? Tak sem s tím.

Jinak v podstatě podobný článek http://www.prirodnivyziva.cz/okruh_slinivka.htm

Slezina dle Drců není potřebná http://cs.wikipedia.org/wiki/Slezina


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od Palo »

Ve své podstatě o tom, co snižuje HCl v těle, je toto vlákno:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1252

Jak jsem už napsal v MMS zkušenostech, tak lidé trpící pálením žáhy můžou velmi dobře konstatovat, co způsobuje okyselování organizmu. Přičemž lidé netrpící na pálení žáhy a tedy s nepoškozeným refluxem (jak jsem již psal, jde o přechod mezi jícnem a žaludkem), tak by je měli bedlivě poslouchat, jelikož jim hrozí rakovina, dna nebo jiná nemoc, občas končící smrtí.

Je to celé začarované: Řekněme, že máme naprosto zdravého člověka. Jí všechno - cokoliv mletého - salámy, sekané, chléb, rostlinná másla, u McDonalda a co já vím co ještě. Tímto se mu neuvěřitelně sníží obsah HCl v žaludku. Tím je neuvěřitelně snížena imunita organizmu s tím, že je překyselený... Překyselený řekněme jakousi náhražkou HCl – o co jde, nebo čím je tato kyselina odlišná oproti HCl dosud nevíme. V každém případě je to "špatná kyselina". Díky snížené hladině té správné kyseliny HCl není tělo schopno zlikvidovat cizopasníky v potravě - až už vajíčka, zárodky či přímo parazity. Jednoduše se začnou v těle usazovat a množit. Když vezmu příklad MacDonald, jejich mleté maso v burgrech (hranolky jsou v pohodě) je neuvěřitelně likvidující HCl, lidé trpící pálením žáhy by mohli povídat... Podobně je na tom chléb z obchodu. Obsahuje často poměrně dost plísní, které sice nejsou okem pozorovatelné, ale taktéž podobně hrůzně snižuje HCl v těle.
Tak tedy už máme množící se parazity v těle ;) Paraziti v těle způsobují čím dál tím větší nenažranost, přičemž tím pádem úbytek HCl je čím dál větší.
Jak to vypadá, tak tvorba HCl je v těle omezená. Tedy, jak se říká "jíst se má střídmě", tak to sice není vůbec od věci, ale ještě navíc je potřeba jíst bez jedů... Avšak toto lidé s parazity v těle nedokážou, musí pořád - ani né tak sami sebe, ale ty parazity - zásobovat jídlem. A pokud jsou to pořád namleté konzervanty v burgerech, tak to jde pochopitelně se zdravím úplně do háje. Končí to tak překyseleným organizmem, že z toho je absolutně odrovnaný organizmus. Může se to projevovat naprosto jakkoliv. Zejména jak jsem psal na začátku - rakovina nebo dna... Také je celkem možné, že se tímto okyselením organizmu zvyšuje cholesterol v krvi a vůbec všechny rozházené hodnoty můžou mít původ v příliž okyseleném těle, akutním nedostatkem kyseliny HCl.
Zní to sice nelogicky, ale opravdu jde o to, že při nedostatku té správné HCl kyseliny dojde k překyselení organizmu jinou kyselinou, která je pochopitelně nežádaná a tedy velmi špatná pro tělo...

Dá se udělat opravdu dobrý jídelníček - maso, i uzené a cokoliv dalšího třeba i ten bůček, ale musí jít o kvalitní výrobky!

Je celkem paradox, že například sušenky taktéž obsahují jakousi příměs, která okyseluje organizmus, například sušenky Bebe... Jestli také sušenky "Bebe dobré ráno" nevím, ale vůbec bych se nedivil. Prostě počítejte se lží o zdravé stravě, je to naprosto běžná věc... Například se vyhýbejte i jakýmkoliv acidofilním mléčným výrobkům, ty nejsou o nic lepší...

Kurt Tepperwein má sice pravdu, když tvrdí "Pryč s kyselostí", ale zapomíná, že jde o nedostatek HCl. Takže jeho směs je sice dobrá, ale nenavrací obranyschopnost v podobě dostatečné tvorby HCl...

Tak jednoduše musíme HCl doplňovat tak dlouho, dokud nebudeme úplně zdraví a dokud nebudeme jíst málo (ale zároveň dostatečně - abysme nebyli hladoví), ale zato zdravé potraviny bez jedů.
Jsem tedy přesvědčen, že ještě není vše ztraceno. Řekl bych, že se vše dá zachránit s tím, že se tvorba kyseliny HCl v těle obnoví do původního stavu...

...

Když mě někdo chce "udělat radost" tím, že mě pozve do "mekáče", tak mu dám na jevo o co jde... No když tam už jsem, tak si dám akorát ty jejich hranolky - ty jsou poměrně neškodné...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od Palo »

Co tak konzultuju s lidmi nedostatek HCl, ukazuje se, že může být způsobeno i nedostatečným kousání jídla (spěch apod.).

Pálení žáhy a tedy otevřený reflux údajně způsobuje tzv. helicobacter. Ten nadále produkuje látku, která neutralizuje HCl, aby ho nezlikvidovala. Takže teoreticky doplněním určitým množství HCl do žaludku by měl dostat přes čumák ;)

Je tu ale jeden problém, setkávám se s poměrně dost případy, kdy HCl vůbec nepomáhá, spíše naopak. Popravdě jsem čekal, že bude ohlas mnohem lepší... Zřejmě příliž moc soudím podle sebe jiné, asi jsem opravdu jakýsi vyjímečný exot, co se týče zdraví ;)

Pravdou ale je, že HCl dobře funguje zatím na všechny členy rodiny, kteří HCl vyzkoušeli.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od poota »

Palo píše: Pálení žáhy a tedy otevřený reflux údajně způsobuje tzv. helicobacter. Ten nadále produkuje látku, která neutralizuje HCl, aby ho nezlikvidovala. Takže teoreticky doplněním určitým množství HCl do žaludku by měl dostat přes čumák ;)
Stále více se kloním k názoru, že problém je v tom, kdo tu HCl vyrábí!
Pokud ji vyrábí náš k tomu příslušný orgán (ať už je to kterýkoli), tak je zapojen do systému. Tím chci říct, že vyrábí takové množství, které je právě potřeba. Toto množství je zřejmě pro helicobactera smrtelné, takže se do žaludku ze střev nemá vůbec žádnou touhu dostávat. Ve střevech je mu hej, tam co vyrobí, tak pěkně odchází.

Idyla skončí, a tělo z nějakého důvodu vyrábí málo nebo žádné HCl, helicobacter se radostně šíří do žaludku a vyrábí HCl i tam. To je na jednu stranu dobře, protože aspoň nějaké HCl. Na druhou stranu špatně protože:

- HCl průběžně neodchází, takže helicobacter musí žít na "ostrůvcích", aby ta koncentrace kolem něj nebyla pro něj příliš vysoká - ono už se to mezi ty "ostrůvky" nějak rozptýlí. Ovšem průšvih je v tom, že žaludeční sliznice je stavěná na rovnoměrné zatížení tím HCL, takže je místy "přetížená", což do ní může vyžrat díry

- helicobacter není napojen na systém, takže vyrábí HCl podle toho, kolik má zrovna materiálu a podle toho, jak ho jeho produkce momentálně "dusí".

Jeho produkce je tedy ovládána pouze "zvenku", tedy tím, jaké jídlo pozřeme. Když obsahuje HCl, tak helicobactera "přidusíme" (nebo dokonce zabijeme), když snížíme kyselost nějakým antacidem, tak mu vlastně "vyvětráme", a pokud mu dodáme "žrádlo", tedy materiál na výrobu HCl, tak vyrábí. Ale vždycky naprosto bez ohledu na to, co zrovna tělo potřebuje. Může se stát, že je HCl akorát, ale stejně tak ho může být málo a nebo moc. Teoreticky by se ta správná hladina dala udržet i tak, ale prakticky zřejmě dochází k výkyvům na obě strany, takže někdy je správné přidat zvenku antacidum a jindy HCL. Což se nemusí povést vždycky správně, takže může vzniknout dojem, že jedno nebo druhé "nefunguje".

Vyvraždit helicobactera je zřejmě možné vysokými dávkami HCl, což znamená současně i nepříjemné překyselení. Asi příjemnější bude zbavit se ho pomocí MMS2. Je ovšem otázka, jestli se současně dokáže "nahodit" původní výroba vlastní HCl. Pokud ne, tak to znamená trvale dodávat HCl zvenku, a to v dávkách co nejbližších optimálním, které jsou značně proměnné v závislosti na tom, co a kolik jíme. Při vyšších hladinách HCl budeme překyselení, při nižších se helicobacter nastěhuje zpátky do žaludku a bude se nám do toho "míchat".

Tak takhle nějak to vidím já, což ovšem naprosto neznamená, že je to tak také ve skutečnosti!

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
vlado
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: ned 16 kvě 2010 19:28

nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od vlado »

prava pričina je zahlienený zdroj tvorby HCL ...

citujem z odkazu http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 8518#p8518

Také můžete docílit velké změny pravidelnou očistou žaludku, kdy se stěny žaludku omyjí od hlenovitých úsad a tvorba HCL se zlepší.

rady pre očistu... byliny medvedí cesnak, bedrovník, morska trava, morské riasy ....
Sanogel, Enterosgel...

citujem z odkazu Sanogelu http://www.noe.sk/sanogel?tmpl=component&print=1&page=

očistu od nánosov a hlienov dosiahneme použitím 48 hod. vymočeného ľanového semiačka ?? (neuplné)

lacný ??? (lis na travu... :shock: ) a účinný recept ..... HLADOVKA ..... (možno sa k tomu vyjadrí odborník na hladovku)

Ps. Pre Pala... HCL v lekarni je k dostaniu (11%) 200g + fl za 1.7 €

s pozdravom Vlado


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od muflon »

poota píše:Při vyšších hladinách HCl budeme překyselení, při nižších se helicobacter nastěhuje zpátky do žaludku a bude se nám do toho "míchat".
Tak takhle nějak to vidím já, což ovšem naprosto neznamená, že je to tak také ve skutečnosti!
Jarda Zajicek na zdravi-az tvrdi ze PARADOXNE vnejsi dodavani HCL trvale nezvysuje ph organismu...dokonce NAOPAK jej stabilizuje a ZVYSUJE...prej nutno vyzkouset na sobe a merit si ph. Musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite),
od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji a je to k nicemu. :shock:

Co se tyka zavislosti na vnejsim dodavani HCL tak mne to taky napadlo zda tim clovek neoslabuje svoje schopnosti tvorit vlastni HCL....ale Jarda rika ze se HCL ma uzivat i preventivne(viz take muj prispevek ve vlakneMMS-Paraziti s datem 18.5.2010) nebot uzitek daleko prevysuje pripadna takovato "rizika". :D


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od Palo »

muflon píše:...musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite),
od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji a je to k nicemu. :shock:

Co se tyka zavislosti na vnejsim dodavani HCL tak mne to taky napadlo zda tim clovek neoslabuje svoje schopnosti tvorit vlastni HCL....ale Jarda rika ze se HCL ma uzivat i preventivne(viz take muj prispevek ve vlakneMMS-Paraziti s datem 18.5.2010) nebot uzitek daleko prevysuje pripadna takovato "rizika". :D
Možná se neutralizují, ale řekl bych, že je celkem možné, že to ani nemusí být takový problém, že to svoji práci každá věc udělá, jakou má - ikdyž je ph zneutralizováno. Řekl bych, že je celkem možné, že nezáleží na tom, jaké je ph, ale co to obsahuje za látky... Chtělo by to ale ověřit, spíš se snažím upozornit, že věchno nemusí být černobílé... Např. Tepperweinka je sice zásaditá, ale kdyby záleželo jen na ph, pak by žádná Tepperweinka nebyla a stačila by jedlá soda... Právě na základě nějakých poznatků byla vytvořena směs zásaditých solí, aby mimojiné obsahovaly i prvky, které tělo potřebuje...
Tvorba HCl je už tak mizerná, co se týče snad všech lidí (zejména v ČR)... Ten balast, co je v obchodech, no to je bez komentáře ;)

Ale teď uvažuju, proč lidé, kteří běžně netrpí pálením žáhy a vezmou si HCl, přičemž objeví se u nich pálení žáhy, tak jestli to nemají převálcovat další, HCl :lol: Jde o to, jestli by se to dalo převálcovat a nebo jestli je to opravdu tím, že mají HCl dostatek... V každém případě, pokud to někdo bude zkoušet, pak by měl mít u sebe dostatek něčeho zásaditého, třeba té jedlé sody...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: nedostatok HCL pricina ?

Příspěvek od muflon »

Palo píše:
muflon píše:...musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite),
od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji a je to k nicemu. :shock:
Možná se neutralizují, ale řekl bych, že je celkem možné, že to ani nemusí být takový problém, že to svoji práci každá věc udělá, jakou má - ikdyž je ph zneutralizováno.
Cituju pouze nazor Jardy Zajicka...kdyby to Palo bylo jedno tak(muj nazor) by se soda nebo jina zasadita smes mohli klidne uzivat po jidle a to urcite neni dobre-sice nepali zaha ale neutralizuji se zaludecni kyseliny a narusuje traveni a vstrebani zivin z jidla... :!: ;)


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
iza
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 27 kvě 2010 10:33

palenie záhy

Příspěvek od iza »

Čítala som v ..., že pálenie záhy spôosobuje kvasenie jedla v žalúdku, pri kvasení vznikajú plyny a kvasné peny, ktoré tlačia na uzáver medzi žalúdkom a pažerákom a tlačia sa von. Potravu kvasia namnožené baktérie vzniknuté z nedostaku hcl. Lekári zvyknú pri tomto probléme predpisovať antacidá, ale problémom je práve nedostatok žalúdočnej kyseliny, ktorú treba doplniť, najlepšie aj s enzýmami.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: palenie záhy

Příspěvek od Palo »

To ale nevysvětluje, proč pálením žáhy trpí jen část lidí s nedostatkem HCl. Jinak souhlas ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: palenie záhy

Příspěvek od poota »

Palo píše:
iza píše:... uzáver medzi žalúdkom a pažerákom ...
To ale nevysvětluje, proč pálením žáhy trpí jen část lidí s nedostatkem HCl. Jinak souhlas ;)
Ono je to dáno okolnostmi kolem toho "uzáveru". Končí jím jícen přesně v místě, kde prochází otvorem skrze bránici. Při uzavírání se o okraje toho otvoru v bránici opírá. Nadměrnou fyzickou námahou, přežíráním a asi i jinými prohřešky někdo docílí toho, že se mu horní část žaludku povysune tím otvorem nahoru, čímž současně posune ten uzávěr nad ten otvor směrem do hrudního koše - proto se tomu také říká i brániční kýla. Uzávěr pak funguje úplně stejně, ale už se nemůže opírat o ten okraj otvoru, protože je nad ním, tak holt nemůže dostatečně těsnit, a v případě větších tlaků "propouští". Tím, že se dostávají, a třeba i trvaleji, žaludeční kyseliny do jícnu, který na ně nemá dostatečně odolný povrch, tak ho poškozují naleptáváním.
U lidí, kteří mají uzávěr v pořádku, se potíže s nedostatkem HCl neprojevují pálením žáhy, ale nejspíš nějak jinak.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: palenie záhy

Příspěvek od Palo »

poota píše:...v případě větších tlaků "propouští"....
Propouští, ale i v případě, když je žaludek téměř prázdný, potom by tlak na žaludek musel jít odjinud a to je další věc, která se mi nezdá, ale stát se může ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: palenie záhy

Příspěvek od poota »

Palo píše:..Propouští, ale i v případě, když je žaludek téměř prázdný, potom by tlak na žaludek musel jít odjinud a to je další věc, která se mi nezdá, ale stát se může ;)
On ten uzávěr se po delším čase stane netěsnícím trvale a zcela nezávisle na jeho snaze "uzavřít" průtok - potom už není nutný ani žádný tlak, stačí, když to ze žaludku jenom tak "šplouchne". A nebo to nahoru vynese "pěna". Taky stačí si lehnout a ono to tam radostně volně nateče. Přidávám v příloze i docela barevné fotky oněch zákoutí lidské "zažívací roury".

Zdravím - poota
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
iza
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 27 kvě 2010 10:33

palenie záhy

Příspěvek od iza »

Existuje tiež vrodená ochablosť uzáveru a trpia tým vraj aj kojenci i staršie deti.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“