Tibetská kefírová houba

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Tibetská kefírová houba

Příspěvek od Denny »

vlákno čisté - poo.

Jelikož jsem zaznamenal zvýšený zájem o tuto léčivou houbu, zpracoval jsem o ní nějaké údaje.

Kefírová kultura pochází z Kavkazských hor a také z Tibetu. Nazývá se různými názvy jako Tibetská kefírová houba, kefírová zrna, chrchlíky, kefírky…

Kefír je kvalitnější než kupovaný, není chemicky upravený a je plný živých baktérií. Reguluje trávící a zažívací procesy a tím pomáhá tělu zvýšit imunitu. Obsahuje kefírové kultury, které pomáhají udržovat v rovnováze střevní a žaludeční mikroflóru. Kefír je vhodné užívat, pokud trpíte častými chřipkami, záněty různého druhu, nástudy, pokud trpíte trávícími a zažívacími problémy, ekzémy, po léčbě antibiotiky a podobně…Kefír zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky (rozkládá například kasein a laktózu v mléce, a proto ti, pro koho je mléko těžce stravitelné, nemívají s mléčným kefírem problémy). V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry. Reguluje obranné látky organismu, léčí nemoci nervů, léčí žaludeční a střevní onemocnění, průjem, zácpu, léčí choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách, léčí onemocnění žlučníku, dvanácterník a hojí vředy, léčí ledviny a kontroluje močové cesty, nemoci krve, vyrážku, ekzémy, houba vyvíjí antibiotika a hojí záněty organizmu.

Příprava
Po koupi houbiček je vložte do zavařovací sklenice 700 ml s plechovým nebo UH šroubovacím uzávěrem (BEZ OPLACHOVÁNÍ chlór ve vodě ji může zabít!) a zalijte mlékem tak do půlky sklenice. Tzn. 7 ks houbiček na cca 350 ml mléka. Nechte v pokojové teplotě stát. Občas je můžete lehce promíchat plastovou lžící. Důležité je, aby dýchaly, proto musí být víčko na horní hraně závitu. To docílíte tím, že víčko pomalu jakoby odšroubováváte a v místě, kde spadne níže je ten správný bod, na kterém víčko necháte povolené. Do 2 dnů je kefír hotov (dole ve sklenici bude syrovátka, houbičky s hustým kefírem navrchu), vše scedíte přes plastový cedník a pak už se postup pořád jenom opakuje. Protože vám budou houbičky rychle růst, můžete je rozdělit na půl (asi po 14 dnech) a zdvojnásobit množství mléka (pořídit si větší sklenici). Důležité je aby stály ve stínu. Nesmí přijít na slunce!

Jaké mléko?
Na kvalitě mléka také hodně záleží. Čím kvalitnější bude, tím hutnější a chutnější kefír budete mít. Kvalitní mléko prospívá i houbičkám, používejte plnotučná, nebo polotučná - nevhodná jsou mléka trvanlivá v krabicích, která kromě názvu již nemají s mlékem mnoho společného… Mléko může být kravské i kozí.

Zdraví prospěšná spotřeba je alespoň půl litru kefíru denně

Překapáním kefíru přes plátno budete mít vynikající tvaroh, vhodný k léčení dle Dr.Budwig http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1496 či do pomazánek a nebo na sladko s jogurtem a ovocem
Jogurt vznikne překapáním přes husté sítko nebo gázu (jemnější-po sletí kefíru necháme klesnout sirovátku a vrch odebereme).

Jedete-li pryč a nechcete, aby vám houba uhynula, je možné ji vložit v troše mléka do chladničky. Její růst se vlivem nižší teploty zpomalí a takto vydrží asi 1týden. Údajně ji lze i zamrazit na delší dobu a pak opět vložit do mléka - nemám vyzkoušeno!

Všem přátelům z tohoto fóra ji mohu dodat za směšnou cenu 50Kč (+poštovné). Zašlete kontakt přes SZ (soukromou zprávu).
Naposledy upravil(a) Denny dne stř 02 čer 2010 17:41, celkem upraveno 1 x.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Jogurto/tvarho/ovocná bašta

Příspěvek od Denny »

4 bílé jogurty
1 tvaroh (jestli jsme již pokročilí, tvaroh a jogurt si vyrábíme sami z kefíru, chceme-li jogurt hustější, nalejeme ho na husté sítko nebo gázu a necháme
odkapat)
nasekané mandle
2 kiwi
1 banán
pár plátků ananasu
čokoláda na ozdobu

Postup:
Tvaroh a jogurty smícháme, osladíme (podle vlastního výběru vanilkovým cukrem, medem, melasou, javorovým sirupem, stévií a pod... alebo nesladíme vůbec ) . Na dno poháru vložíme na kousky pokrájané ovoce, zalejeme jogurtovou směsí, znova navrstvíme ovoce a končíme jogurtovou směsí. Na záver celý dezert posypeme strouhanou čokoládou a mandlemi (místo čokolády sa dá posypat najemno pomletými nepraženými kakaovými boby, vrch lze zdobit také ovocem, i čoko tenkými dlouhými tyčinkami).
Podávame vychladené.
Moc chutná i dětem.

Tento recept je převzat


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Tvaroh

Příspěvek od Denny »

Tvaroh se z kefíru "vyrobí" velice snadno. Hotový kefír večer nalejete do čistého plátna (nejlépe nového a ne plného prášků a aviváže), zavěsíte nad misku a do rána necháte odkapat. Odkapaná syrovátka je stejně zdravá jako samotný kefír a tudíž se dá pít. V plátně vám zůstane vynikající tvaroh, použitelný jak k přímé spotřebě, tak do různých pomazánek, jídel a dobrot.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Sirná patlanice

Příspěvek od Denny »

Trocha teorie nikoho nezabije, právě naopak. Cituji:

Využití Omega 3 mastných kyselin v lidském organismu, má úplně zásadní význam na stav krevního řečiště a tím pádem i na naše zdraví. Tyto kyseliny jsou naprosto nejlépe zastoupeny v oleji z lněného semínka, kde se vyskytují zhruba v objemu 54 % celkového objemu lněného oleje. Samotný ten olej nemá příliš veliký význam, ani konopný, ani lněný. Využitelnost Omega 3 mastných kyselin, pokud se používá samotný olej, je celkem problematická, protože můžou vyvolat vysoké naředění krevního řečiště a tím pádem i značné zdravotní problémy. Z tohoto pohledu je daleko nejlepší použít je smíchané s nějakou látkou, která má vysoký obsah síry, na níž se chemicky navážou a v zásadě se tím prospěšnost celé směsi razantním způsobem zvýší, přičemž se dá užívat i v relativně velkých dávkách, bez vážných zdravotních rizik. Navázání do potraviny se sírou, v dokonalé mixáži, umožní docílit stavu, který umožňuje vstup látek ze lněného oleje do nejdrobnějších kapilár a tak vlastně zlepšuje krevní řečiště.Tvaroh používejte kozí, ten je bez problémů.

Já sám používám po delším zkoušení směs, která je z 25 dkg tvarohu 7-10 dkg lněného oleje a 3-5 polévkových lžic lněného semínka. Toto semínko nasypu suché do mixéru, perfektně rozmixuji, na to přidám olej a tvaroh. Přidám menší množství osmotické vody a delší dobu promixuji. To je vše, pak hotovou směs přendám do misky a uskladním v chladničce. Není nezbytně nutné žádným zvláštním způsobem tuto směs ošetřovat a tato dávka vydrží na 2 až 3 dny pro jednu osobu. Dochutit se dá libovolným způsobem, někdo může použít česnek, někdo pálivou papriku, na sladko lze použít med, případně pro fajnšmekry šampaňské víno a další ingredience.

Důležitá je perfektní emulgace lněného oleje do potravin obsahujících ve větším objemu síru, která s olejem chemicky reaguje, výrazně snižuje jeho negativní vlastnosti, zvyšuje ty pozitivní a umožňuje jeho dokonalé využití v drobných cévách. Můžete si vyrobit jednu z následujících směsí s tím, že kozí tvaroh, nebo brynzu lze použít do té první směsi místo běžného tvarohu, ale jinak je postup potřeba dodržet.
1) Dle následujícího receptu, jak jej postavila Dr. Johanna Budwig, si udělejte směs, várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte syrové jídlo a zaměřte se na ovoce. Do mixéru, nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby. Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat. Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu. Na dochucení můžete použít 4 polévkové lžíce cca 60 ml medu, nebo česnek, ostrou papriku, případně trochu šampaňského vína.
2) Pro alergiky na mléko, je možné dát místo běžného tvarohu, dobrý tvaroh z kozího mléka, který dle mého názoru žádnou alergickou reakci nevyvolá, ale pokud se toho bojíte, tak vyzkoušejte místo tvarohu, udělat pastu z paraořechů, lískových ořechů, vlašských ořechů a cibulové zeleniny, nejlépe pórku. Do toho zamíchat ten lněný olej a jemně rozemleté lněné semínko. Je to plné proteinů i síry, které obsahují tyto ořechy opravdu hodně a pórek také. Je otázka, jak moc to bude projímavé, ale to budete muset vyzkoušet.
3) Pro toho, kdo nemůžete mléko, ani ořechy, je varianta ze semen a luštěnin. Semena síru nemají v adekvátním množství, ale mají proteiny a tuk, luštěniny mají proteiny a síru, ale zase chybí tuk. tak jsem nad tím popřemýšlel a můžete vyzkoušet následující postup. Udělejte pastu z naklíčené čočky, nebo hrášku a slunečnicového semínka, přidejte cibulovou zeleninu, česnek, červenou cibuli, pórek a vše důkladně promixujte, do tohoto základu přidejte olej a rozemleté lněné semínko, jako u receptu s tvarohem, v tomto případě bez medu, znovu promixujte na pudinkovitou konzistenci.



Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Banánové nudle s mákem

Příspěvek od Denny »

Suroviny:
banány
mák
jahody
(nebo jiné ovoce na ozdobu)
jogurt (tvaroh) z kefír. houby

Postup:
Na hrubém struhadle nastrouháme banány. Na talíři je posypeme mletým mákem a ozdobíme ovocem. Můžeme polét řídkým jogurtem či posypat tvarohem.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Kefirka a vyroba tvarohu

Příspěvek od muflon »

Denny pouzivas nekdy i koupeny tvaroh k sirne patlanici(pro ty co nevi=lneny zastudena lis.lneny olej+tvaroh+atd, viz navod Dennyho popsany vyse),
kdyz nestacis vyrobit ten trochu ridsi tvaroh pomoci kefirovych zrn jak popisujes vyse?

PS:Diky za toto vlakno! :lol:


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: Kefirka a vyroba tvarohu

Příspěvek od Denny »

Nemám důvod používat kupný tvaroh. Proč také? Vždyť ze dvou litrů kefíru, který díky houbě mám během jednoho dne, mi v plátně zůstane asi půl kilo hustého tvarohu :!:
Takže si můžu připravit dvojnásobné množství sirné patlanice, to pak dám v zavařovačce do lednice a používám denně do jídla po celý týden v průměru 3 plž/na 1 porci.
Na tu patlanici nepotřebuješ řídký tvaroh, vše pak v mixéru naředíš podle toho, jak budeš chtít, osmotickou (destilovanou, případně jen převařenou) vodou.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

KDE SEHNAT NEPASTERIZOVANE MLEKO

Příspěvek od muflon »

No ja zatim nemam ta kefirova zrna dokud nebudu mit zdroj koziho nebo cerstveho mleka....a kupovane by mozna v nejhorsim taky slo pouzit(nemyslim ten hnus UHT trvanlive ale to "cerstve" co vlastne neni cerstve ale pasterizovane.... :cry: ).
Mlecny automat tady taky nemame nablizku tak zjistuju kozi farmy(kravíny v okoli nemame a pochybuju ze by se se mnou bavili...jeden pan mi slibil nejaky blizsi kontakt nez co sem nasel na netu. Ty beres Denny mleko asi z automatu ze?

Protoze to patri do tohoto vlakna, uvadim znova uzitecne odkazy na mlecne automaty a o kefiru:
http://prima.stream.cz/receptar-prima-n ... r-28-02-10
(posunte mysi -zacina to od 15m 20sec.)
Nejlepe z nepasterovaneho koziho nebo kravskeho mleka:
http://www.mrtester.cz/automaty-na-mleko
http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php? ... 52fca26df5
http://www.tmleko.cz/barovamapa.html
http://www.chemievjidle.cz/automaty-na-mleko-mapa/

Denny jak to resis kdyz proste syrové nepasterizovane mleko nemas.....nrbo patris mezi stastlivce co maji celorocne zdroj od kravicek? (kozy jak znamo maji pauzy a kdyz maji kuzlatka tak je dalsi omezeni....). :roll:

Co bys poradil tem mnoha co chteji uzivat Tibetskou kefirovou houbu a nemaji proste vhodny zdroj nebo finance na drazsi nepasterizovane mleko ?
Vodni kefir TIBI ? Nebo aspon obyc pasterovane mleko ze ktereho taky neco vznikne...i kdyz zdaleka ne s temi lecebnymi ucinky jako z nepasterizovaneho ?
Ja zatim jsem nucen kupovat na sirnou patlanici TUCNY tvaroh(podminkou je cca 10%tuku v jogurtu ci tvarohu). :x


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: KDE SEHNAT NEPASTERIZOVANE MLEKO

Příspěvek od Denny »

muflon píše: Ty beres Denny mleko asi z automatu ze?
Ano, beru ho z automatu, obsah tuku je 3,8%, stojí 14Kč/l a jezdím pro něj asi 12km daleko.
Denny jak to resis kdyz proste syrové nepasterizovane mleko nemas.....nrbo patris mezi stastlivce co maji celorocne zdroj od kravicek? (kozy jak znamo maji pauzy a kdyz maji kuzlatka tak je dalsi omezeni....). :roll:
Prozatím jsem to řešit nemusel, ale kdyby ten automat zrušili, našel bych si jiný, podle mapy, kterou jsi tu dal a jezdil bych pro něj dále. Zemědělcům se to vyplatí a tak jich bude jistě přibývat, pokud se nenajde nějaký blbec, který jim to zarazí.
Nakupuji vždy alespoň 10l, a tak nemusím pro něj jezdit denně. V lednici vydrží min. 5 dní (mám odzkoušeno - takže žádná křeč!).
Co bys poradil tem mnoha co chteji uzivat Tibetskou kefirovou houbu a nemaji proste vhodny zdroj nebo finance na drazsi nepasterizovane mleko ?
O jakém dražším mléce to mluvíš? Podívej se za kolik prodávají ten krabicový humus pod vznešeným názvem "Plnotučné mléko" a porovnej obsah tuku - o kvalitě nemluvě :!: Toho, že není pasterizováno se nemusíš bát, kefírová houba si na případném bordelu ráda pochutná a tobě nechá skutečnou mňamku o které se ti z obchodu může pouze zdát!!!
Vodni kefir TIBI ? Nebo aspon obyc pasterovane mleko ze ktereho taky neco vznikne...i kdyz zdaleka ne s temi lecebnymi ucinky jako z nepasterizovaneho ?
Ja zatim jsem nucen kupovat na sirnou patlanici TUCNY tvaroh(podminkou je cca 10%tuku v jogurtu ci tvarohu). :x
Nevymýšlej (i když to myslíš dobře) a pokud opravdu chceš udělat něco dobrého pro své zdraví, tak dlouho neotálej. Jestli se ti nechce jezdit pro mléko do automatu, pak bude lépe koupit to plnotučné a houba ti i z toho všechen sajrajt vybere, toho se neboj.
A jestli na to někdo nemá? Tak vězte, já jsem díky tzv. krize již přes 1,5r. nezaměstnaný, bez podpory - v těch kotěhůlkách, kde bydlím je sice krásně, ale práce není v široširém okolí ani pro mladé a né tak pro chlapa v předdůchodovém věku. Zkrachovaných státních podniků je tu habaděj, díky vyčůraným takyrevolucionářům, kteří si tím přišli na své a kterých se nyní doprošujeme o práci v jejich soukromých firmách. Živí mě moje žena (co je pro chlapa ještě více ponižujícího?) a na mléko máme a nejen na něj.
Tak to prosím tebe - i ostatní - moc to nepřehánějte s tou chudobou :|


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

houba

Příspěvek od laik »

Zdravím
TAk houbičky v pohodě ráno dorazili....dnes podáte ,zítra dodáme ,platilo.....dík moc....
jelikož sem ráno neměl ještě kvalitní mlíko udělal sem si směs smetany a polotučnýho mlíka v krabici....houbičkám to šmakuje pořád to nějak kyne a buble a dělá divný věci... :D
ten přepravní pytlík byl nafouknutej hodně k prasknutí..... a to mě přivedlo k nápadu ,pěstovat několik kilo těch houbiček a ten plyn co produkujou jímat do nádrže a ......mám VE :lol:
:D


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: KDE SEHNAT NEPASTERIZOVANE MLEKO

Příspěvek od muflon »

Denny píše:... tak dlouho neotálej. Jestli se ti nechce jezdit pro mléko do automatu, pak bude lépe koupit to plnotučné a houba ti i z toho všechen sajrajt vybere, toho se neboj.
My mame nejblizsi automat opravdu hooodne daleko, takze hledam jine reseni. Bud kozi farmu nebo nejakeho soukromnika co ma kravicku(y)....
HLAVNE BYCH TO NEPIL DOKUD TO KEFIR.ZRNA NEPREMENEJ na neco neskodneho. :!: -syrove mleko bez teto upravy opravdu muze sirit encefalitidu z klistat a mnoho dalsich veci o ktere nikdo nestoji....Drive lide meli imunitu na uplne jine urovni nez dnes a krmili dobytek mnohem zdraveji, bez hormonu, antibiotik a kdovi ceho jeste.

Je to vsechno o Pro a Proti...jako mms- otazka kterou by si clovek VZDY u vseho mel pokladat je: "Prevazuji (hodne) klady a prinosy nad pripadnymi riziky...?!" :idea:


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
lena

kefir

Příspěvek od lena »

ja si delam kefir z mleka koupeneho v potravinach a funguje to stejne, jiste pokud mas moznost koupit mleko cerstve tak bych to delala take, ale ja pro nej musim zajit, neni to ale hned za rohem, ale urcite to jednou vyzkousim, abych mohla porovnat jak to chutna

bubla ti to a co s tim presne delas s tim plynem?

hm je to stejne prima vec ta kefirova houbicka


Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

kdy je to hotovo?..

Příspěvek od laik »

Zdravím
mám dotaz?...
hned jak mě to pošták dovezl sem to ráno v devět šupl do mlíka ,odpoledne sem s tím trochu promýchl,a v podvečer sem už měl dole oddělenou sirovátku a nahoře ten zbytek a pěkně to chutnalo po kefíru,ale připadlo mě to že to dost krátká doba na to ,tak sem to ještě nechal a večer když sem šel spat už to mělo takovou nakyslou chuť......a ted ráno ještě víc...nenechal sem to moc dlouho?....no radši sem to slil ,skočil pro plnotučný mlíko a jedu nanovo....večer se stavím do automatu pro čerstvý mlíko ,zjistil sem dík tomu odkazu že to máme skoro za rohem v Brně-Lískovci....
tak ať se daří...
:bye:


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
lena

laik

Příspěvek od lena »

ano verim tomu, ze to pusobi rychle,

zalezi na mleku a take hoube, dobre pracuje, klidne cirka po 12 hodinach uz mas kefir hotovy,

ja to davam vecer a pres noc je hotov, nekdy ale potrebuje dele, asi to bude tim mlekem


Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

mléko

Příspěvek od Craft »

Zajímavá houbička :)
Jenom mě napadá jeden dotaz a to jestli není dobré mléko nejdříve převařit z důvodu se zbavení mikroorganismů, jako jsou především salmonely a další, na tohle upozorňuje i Clarková a u lidí se slabější imunitou a trávicími potížemi by to mohlo znamenat problém a netuším, zda to mléko z automatu je již na rozdíl od toho krabicového rádoby mléka nějak ošetřeno.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“