UFka vyšší řady

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

UFka vyšší řady

Příspěvek od poota »

Jedná se o UFka, jejichž základní řešení sleduje odlišnou stopu, než UFka jednociferné řady. Protože zatím nejsou vyzkoušená a jedná se spíše o jakési dohady či věštění, dávám to raději do této části.
Pro dvojcifernou řadu začínající jedničkou by se mělo jednat o ověření úvahy, že pro funkci UFka není důležitý měděný vodič, ale jeho PVC izolace. Je totiž docela snadno možné, že ona měď je pouze mechanicky nosným prvkem, který pro vlastní činnost buď není vůbec podstatný, nebo ji naopak případně ruší.
Tato změna náhledu vůbec nepopírá vysokofrekvenční oscilace, ale posunuje je k podstatně vyšším kmitočtům a odebíraná energie souvisí (snad) se změnami kmitočtu. Princip se tím přesouvá od "elektrického" názoru spíše ke "světelnému". Předpokládám, že jakékoli napájení elektrickým proudem, ať už přímým galvanickým připojením a nebo kapacitně, není vůbec nutné.
Ovlivňování permanentním vnějším magnetickým polem se zatím osvědčilo a nejspíš ovlivňuje stabilitu frekvence, jak ostatně naznačuje Luba, takže ho míním zachovat a možná časem i nějak modifikovat (to magnetické pole, Luba vyhovuje tak, jak je :D ).
Orientace na tažený PVC drát, který je dle Ersepkeho ideálním vodičem pro světelné spektrum, nás navádí směrem k fotonům a naznačuje i kmitočty, se kterými by se mělo pracovat. Z toho již lze, samozřejmě při dostatečných, tedy ne mých, vědomostech i spočítat dosažitelné množství energie. Jistou oklikou se tak dostáváme k principu získávání energie podle Barbatova patentu, kdy jako média přeměny použijeme místo jím doporučované polovodivé vrstvy vrstvu teoreticky "supravodivou", tedy alespoň dle tvrzení Ersepkeho.
Zdrojem fotonů, tedy pokud UFko pracuje skutečně s nimi, jsou změny v atomech obsažených v nasávaném vzduchu, tedy i ve tmě sacího traktu. Samozřejmě se nabízí i možnost jejich masivnějšího dodávání pomocí UV diody, což asi také časem prověřím.
K technickému provedení - současná auta používají většinou "dýchání na dálku", tedy rozměrný vzduchový filtr propojený s motorem dlouhou silnou hadicí, která se zdá být pro umístění UFka velice vhodná. Méně potěšitelné je ovšem to, že zpravidla v polovině její délky je přerušena mřížkou, za níž je čidlo váhy a teploty vzduchu. Protože nevím, jak dalece by "aktivovaný" vzduch svědčil platinovému povlaku čidla, budu umisťovat UFko až do druhé části hadice, tedy přímo před škrticí klapku. Tím je, alespoň pro mne, dán také maximální rozměr, tedy průměr 55 mm a 130 mm délka. Fixaci polohy nijak neřeším, bude pouze do hadice zastrčené a držené tím, že rezonanční komora nad klapkou je zploštělá, takže se do ní nebude moci posunout.
Pokud vycházím z posledních modelů, tak mi zbývají dva volné konce, které se samozřejmě přímo nabízí ke svému vzájemnému propojení. Konce míním spojovat lepením šikmých přeplátování, protože mě nic lepšího zatím nenapadá. Na přiložené fotografii je drátěný model nejjednodušší varianty, která má jádro tvořené dvojicí zkroucených vodičů, které jsou na vnější spirále navzájem propojené. Jádro může být tvořené i třemi či čtyřmi vodiči a spirály pláště mohou být spojované různým způsobem, což je na fotografii naznačeno schematickými malůvkami. V nich menší dvojzávity naznačují části jádra a větší závit vnější spirálu pláště. Nenechte se zmýlit zdánlivou tvarovou rozmanitostí variant zapojení - vždycky se jedná pouze o zkroucené jádro a nějak vzájemně poslepované konce vnějších spirál. "Elektricky" se pak jedná vždy o uzavřené obvody, tedy buďto jeden jediný, zahrnující postupně všechny části propojené "do série", a nebo o více samostatných obvodů, připomínajících spíše transformátor.
Tvarování PVC drátu bude asi také docela zábavné, protože je k tomu potřebná teplota přes 90 stupňů, a je nutné nahřívat pouze zcela určitou část. Snad bude použitelný ponorný vařič s regulací výkonu a možná i nějaká lázeň. Rozhodně nepředpokládám vývoj nijak bleskový, a zatím vítám jakékoli nápady a přípodotky.

Zdravím - poota
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Pego
Zasloužilý člen
Příspěvky: 612
Registrován: sob 05 dub 2008 19:46
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

... mozna blbost,

Příspěvek od Pego »

ale vcera me napadlo stocit UF z vnitrku koaxialniho kabelu, t.j. med + prvni umela hmota.

Ta vnejsi "dratenka/alobal/umela hmota" de celkem lehce stahnout.

:?:


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: ... mozna blbost,

Příspěvek od poota »

Pego píše:ale vcera me napadlo stocit UF z vnitrku koaxialniho kabelu, t.j. med + prvni umela hmota..
Nezdá se mi to výhodné z několika důvodů:
- je to tlusté, takže by to dost omezovalo průtok, potažmo maximální otáčky
- ten měděný drát to mechanicky neudrží, takže se to bude muset tvarovat teplem
- ta hmota není PVC

Drát, který jsem používal, má izolaci z pravého PVC, tedy takovou tu průsvitně medovou, taženou nejspíš zároveň s posunem drátu. Tím splňuje Ersepkeho podmínku dlouhých rovných molekul, které rezonují s viditelnými kmitočty světla. Tedy stejně jako PVC drát, který propaguji kousek výše. Ale vyzkoušet se to samozřejmě dá.
To, co sem dal Iv, tedy doplnění o piezoměnič, je velice zajímavé. Trochu mě mate jeho zmínka o tom, že s "nahým" krystalem byl účinek mnohem menší. Ten, který použil následně, je takzvaně samokmitající, tedy třídrátový, přičemž jestli jsem se dobře díval, tak Iv připojil pouze černý a červený vodič, tedy po jednom s každé strany krystalu, což je úplně stejné, jako u toho krystalu "nahého". Pak by ovšem, při snad stejné velikosti, mělo kladný vliv snad hlavně to hmotolové pouzdro, které je vlastně hlavně rezonanční komorou pro zesílení zvuku určitého kmitočtu. U jeho provedení mě zaujal nápadně malý průměr vnější spirály, takže mi není jasné, jak to má mechanicky fixované v potrubí, které podle rezonanční komory nad klapkou je zcela určitě o vnitřním průměru přes 5 cm.
Zatím mám dojem, že se napřed pustím do jakéhosi hybridu, tedy tvarově podle vyšší řady, ale z původního drátu pro snazší tvarování a připojení pieza. Zkoušet to budu na Oplovic Corse B s litrovým tříválcem, která teď jezdí bez úprav pod 5 litrů.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Dottazy - upřesnění

Příspěvek od Iv »

Zařízení je zamontováno samodržně jen v trubici sání a u Fiata ten průměr takový je. Délku zařízení jsem zvolil spíše náhodně, no ono by se tam tak vešlo jen dalších 10 cm maximálně. Trubice sání je umělohmotná, tak že žádný problém s odizolováním a před vstupem je stejně konstrukčně menší průměr, takže si motor nemůže spirálu nasát. Myslím si, že otřesy s tím nemají moc společného, ikdyž svou roli tam určitě hrají, ale podle mých jiných stacionárních zařízení to není na otřesech závislé, vycházím z poznatku, že každé proudění kolem nějakého tělesa, vytváří v něm nějaký elektrostatický náboj, jež obsahuje všechny tvořící složky hmoty, čím více tato hmota obsahuje křemíku, tím více se vytváří základní elektrostatické pole i s jeho účinky na všechnu hmotu (jen to zatím dnes neumíme přesně definovat). Vem si právě takový Viklan, Menhir, to jsou prastaré zdroje elektrostatického náboje, vytvářeného chvěním země, foukáním, pulsujícími podzemními zdroji a td. Většinou jsou Menhiry tvořeny horninou obsahující křemík, který dobře ovlivňuje výrobu elektrostatického pole a s ním i výskyt Odu, eteru a bla bla. Proto jsem použil dnes nám dostupné lepší výrobky, tedy účinnější a to ten zmíněný piezo krystal. :idea:

P.S.Elektrostatický je nevhodný název, spíše statický náboj, aby si to elektrikáři trochu rozdělili.....
Naposledy upravil(a) Iv dne úte 24 srp 2010 21:27, celkem upraveno 1 x.


Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

všeobecně

Příspěvek od Novák »

Jednak chci vysvětlit tu Pootovo poznámku o magnetech.Kluci to neví,ale psal jsem o tom,že pomocí per.magnetu stabilizuji u VDG tok částic a tím zvyšuji jeho faktický výkon.Vlastně stabilizuji celý prostor a to tím,že ho umístím na to správné místo ke spodnímu sběrači.Je to okamžitě slyšet na "tvrdosti" jiskry.Pomohlo mi to VDG vychytat a odstranit úniky/ztráty.Ještě chci říct,že statická elektřina je úplně něco jiného něž indukční.Přirovnal bych to k názvosloví toho rakouského myslivce.ODSTŘEDIVÁ A DOSTŘEDIVÁ.Ta statická je samozřejmě dostředivá a napadlo mě to když jsem ke VDG přikládal hořící svíčku.Někde hodně vzadu je můj pokus,kdy do VN 10kV hořícího oblouku z trafa cpu tu svíčku.Brání se spojení dokud plamen doslova nenarvu do oblouku.U VDG je to obráceně.Doslova žere plamen a je jedno kde.Dole nebo nahoře,kladný nebo záporný, vůbec na tom nezáleží.Napadá mně v souvislosti taková věc,že statická elektřina doslova trpí nedostatkem hybnosti a je hladová po jakékoliv energii.A to je právě ta výhoda kdy nedostatek hybnosti je schopen způsobit změny na valenčních elektronech a při použití tvrdšího zdroje změny i v jádře.Takhle to nyní vidím já a týká se to i ufka.
Pokud budu ufko dělat zkusím AL drát a teflonovou bužírku.Ten krystal je dobrý nápad a naprosto se s ním ztotožňuji.Akorát ty kryty sacího potrubí jsou plný uhlíku a jsou vodivý.


Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: všeobecně

Příspěvek od Iv »

Novák píše:Jednak chci vysvětlit tu Pootovo poznámku o magnetech.Kluci to neví,ale psal jsem o tom,že pomocí per.magnetu stabilizuji u VDG tok částic a tím zvyšuji jeho faktický výkon.Vlastně stabilizuji celý prostor a to tím,že ho umístím na to správné místo ke spodnímu sběrači.Je to okamžitě slyšet na "tvrdosti" jiskry.Pomohlo mi to VDG vychytat a odstranit úniky/ztráty.Ještě chci říct,že statická elektřina je úplně něco jiného něž indukční.Přirovnal bych to k názvosloví toho rakouského myslivce.ODSTŘEDIVÁ A DOSTŘEDIVÁ.Ta statická je samozřejmě dostředivá a napadlo mě to když jsem ke VDG přikládal hořící svíčku.Někde hodně vzadu je můj pokus,kdy do VN 10kV hořícího oblouku z trafa cpu tu svíčku.Brání se spojení dokud plamen doslova nenarvu do oblouku.U VDG je to obráceně.Doslova žere plamen a je jedno kde.Dole nebo nahoře,kladný nebo záporný, vůbec na tom nezáleží.Napadá mně v souvislosti taková věc,že statická elektřina doslova trpí nedostatkem hybnosti a je hladová po jakékoliv energii.A to je právě ta výhoda kdy nedostatek hybnosti je schopen způsobit změny na valenčních elektronech a při použití tvrdšího zdroje změny i v jádře.Takhle to nyní vidím já a týká se to i ufka.
Pokud budu ufko dělat zkusím AL drát a teflonovou bužírku.Ten krystal je dobrý nápad a naprosto se s ním ztotožňuji.Akorát ty kryty sacího potrubí jsou plný uhlíku a jsou vodivý.
Luboši, správně, tato energie se chová opačně, vezmi jako příklad teplo, to se snaží ohřát okolní předměty svým nadbytkem, kdežto tato přitahuje do svého silnějšího "potenciálu" tu ze slabšího potenciálu, tedy opačně než např. termodynamická.


Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

k newUF.jpg

Příspěvek od 1220 »

Podle obrázků i uf prvního typu v provozu s magnety :
Celé zařízení se vyznačuje tím, že vnější povrch přechází na vnitřní a naopak . Ofukování a rozrotování kolem proudící vzdušniny bude mít dozajista vliv na "odrušení" od okolí. V tomto hypotetickém vajíčku vznikne malý- slabý nulový bod a to je příčina úspor- vzduch strhává změněné prostředí dál do motoru, kde se vyrovnává s prostředím nezměněným.
Když porovnáme činnost UFka s magnetem a bez magnetu, to s magnetem - magnety tedy dvěma co se přitahují, že ano, to byla pak mnohem klidnější jízda a v přechodech otáček ani náznak cukatury, oproti stavu bez magnetů. Jinak si myslím, že materiál UF ka nemusí mít zásadní význam, naproti tomu tvar ano. Ideální tvar by byl genoid- tedy mám na mysli vajíčko, hm a tak mi napadá, že magnet pak bude spojovat velké vajíčko Zemi s malým vajíčkem UFkem a tím harmonizovat celé dílo.
Čago belo šílenci ........... ;)
K.


Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Uf

Příspěvek od Novák »

Už dlouho jsem o tom přemýšlel až Láďa mě nasměroval na cíl a to na rekombinaci prvků.Je to vlastně opak ionizace,akorát atomy prvků např. kyslíku a dusíku na sebe vážou jeden elektron a stávají se ionty.Současně přibírají i kinetickou tedy fotonovou energii v řádech 10eV a v našem případě u dusíku to je 15eV.Tohle se týká všech elektrostatických generátorů a to jak UFKa tak TRKA ale i mého spořiče a troufám si říct že také testatiky a JC.
Pokud začnu mým spořičem,tak já vyrábím asi 160 000 – 170 000 částic za sekundu tedy rekombinovaných iontů a pokud to podložím výpočtem,tak dodávám do spalovacího procesu
asi 2,5MeV za sekundu a ještě spoustu vazebních elektronů.Tohle všechno jsou měřitelné a ověřitelné věci a dávají tomu logiku.Další měřitelná a ověřitelná věc je vyčerpání prostoru v okolí spořiče a s tím máme všichni nějaké zkušenosti.Pomocí VDG jsem si ověřil,že dochází k vyčerpání jakékoliv hmoty a tím myslí jak živé tak i neživé.Vyčerpání je závislé na čase a nezabrání mu žádná překážka ani far.klec a nebo zeď.Provedl jsem dvě měření u mého VDG a v první minutě byl vyčerpán prostor do 1,5m a v páté minutě to byly 3m.Dál jsem nepokračoval protože to působí i na mě.
Tahle teorie mi nabízí další možnosti jak pokračovat v mém VDG-testatickém pokusování
a úplně úžasné by bylo stavět tohle zařízení někde u řeky a nebo aspoň pořádného potoka.
Neustálý přísun rekombinovaných částic bez vyčerpání.

Zkuste si to v klidu doma projít a aplikovat na svoje výtvory.Ivan umístil na svoje ufko piezo
a mohutně ho podpořil.Představte si,že by ufko bylo v rezonanci.Dneska víme co měřit a jak měřit tak by to snad nebyl takový problém.

A ještě jedna prosba,nechte tuhle teorii tady v nástěnce.Časem to určitě rozvineme dál a taky bych nerad aby na tomhle základě byly napadány starší věci.

A poslední úvaha na toto téma.Pokud chceme získat nějakou free energii navíc tak už máme tři možnosti.
Za prvé nějaký radioaktivní prvek,tedy zářič v hodnotě desítek MeV,nebo vyrábět si vlastní radioizotop kde zase musíme překročit hranici 10MeV a poslední je rekombinace,kde se zase pohybujeme v MeV. ;)


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Tak jo

Příspěvek od 1220 »

Luboši líbí se mi to, ale takové zvláštní připomenutí : možná, že jsme to probírali, když tak prosím o prominutí.
Když jsem oživoval opravenou Peterovo buňku, tak byla zpočátku horší než moje první, ale asi za týden občasného nabíjení - vybíjení napětím ne víc než 12 V jsem ji začal vnímat napřed tak na 1 km posléze za cca další 3 týdny na cca 30 km, prostě jsem věděl, že žije.
Šlo by to znázornit jako tlaková výše - nikoli níže, kolem které proudila energie jako podél izobar při tlakových útvarech kterými se popisuje počasí. Střed té výše byl v místě buňky v mako, okraj v Krči bylo tam celkem léčivo i jakoby na dálku léčivo. A když to zase porovnám s ufkem to bylo příliš suché a nasávající a zlepšilo se to teprve magnetama svisle - tedy kolmo na směr proudění vzduchu v ufku. Trko zase bylo léčivé až do morku kostí, ale párkrát to bylo o strach.
Když tak o tom přemýšlím, zase to nějak dozrává, dnes psali mi sami od sebe dva další, jeden z nich má buňku a druhý by měl být z kladenska a chce zkoušet kombinaci trka a ufka.
Nějak tady uniká co vlastně ? Kde je ten střed, kdy to bude mírně pozitivní a stabilní. Že by ten harmonizující SYSTÉM MOHL MÍT PŘEDOBRAZ V TOM KAMENNÉM ZRCADLU ?
Uvidíme.
K.
Měl bych oprášit ta skleněná ložiska ....... ;)
ano u řeky úplně přesné :idea:


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Další krok?

Příspěvek od poota »

Jak už se tak Drontům přihází, postihl mě další zajímavý nápad.
:idea:
UFka posledních realizovaných typů pracují nezávisle na napájení a dokonce i v různých částech sacího traktu, tedy nejen za filtrem, ale i před ním. To nám dává možnost instalovat UFka dvě, logicky jedno před a druhé za filtr. Dá se předpokládat, že první UFko bude svůj "produkt" posílat dál, ale ještě před tím, než ho spotřebuje motor, ovlivní nějakým způsobem činnost druhého UFka, nejspíš ve smyslu jakéhosi "nabuzení" či dvoustupňového začátku "řetězové reakce". Tím by mohlo (říkám mohlo, ne mělo!) dojít k více než zdvojnásobení účinku.

Dávám to sem jako námět, zatím ještě zkouším UF5ku a UF6ku mám sice vyrobenou, ale zatím nenamontovanou, takže i nevyzkoušenou. Nejspíš po vyzkoušení samostatné UF6ky, tedy podle výsledků, zkusím zdvojit tu z nich, která se mi bude zdát úspěšnější.

Moje zkoušení jde velice zvolna, protože jednak najezdím málo kilometrů a navíc nemám přímé měření spotřeby, takže se mi těžko zjišťují nějaké drobnější rozdíly. Nejspíš bych potřeboval nějakého dobrovolníka, který má auto s přímým měřením spotřeby a tvrdý osud ho nutí jezdit nejlépe (tedy pro mě) denně, případně i častěji.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

konečně

Příspěvek od 1220 »

Jsem do svojí rachotiny zamontoval ufko s piezem , jede to skoro pořád na pětku,což předtím ani náhodou....
Jinak jsem ten vrtulkový měřič sice našel ale říkat zde někomu o čítač je mi skoro blbý, nota bene měly by být celkem dva...... :?:
jinak , že by se úspora zdvojnásobila Petře to je možné , ale jak pak vysvětlíme spotřebu blízkou nule , když se zečtyřnásobí :ewhistle:
K.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: konečně

Příspěvek od poota »

1220 píše:...jak pak vysvětlíme spotřebu blízkou nule , když se zečtyřnásobí :ewhistle:
K.
Přes procenta úplně snadno. Přes procenta se to dá vždycky krásně zamachlovat jak potřebuješ. :lol:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hm pardon

Příspěvek od 1220 »

jak si ji my sobě vysvětlíme :?: :epray:
;)
K.
Zřetězená reakce jakási


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Hm pardon

Příspěvek od poota »

1220 píše:jak si ji my sobě vysvětlíme :?: :epray: ;)
Jako správní Dronti nad tím nebudeme přemýšlet a raději budeme Pánubohu děkovat za to, že nemusíme ten benzín z nádrží odčerpávat - kam bysme ho potom asi tak dávali? :lol:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Pego
Zasloužilý člen
Příspěvky: 612
Registrován: sob 05 dub 2008 19:46
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

UF, tedy UF, UF

Příspěvek od Pego »

Ahoj Petře - Pooto,

přijmy mé díky za znovuoživení mého dlouholetého přítele Peugeotka. :)

Jak sem psal předtím, odebral jsem z auta všechny udělátka a testoval - nakonec cca 10 nadrží.

Bez udělátek v továrenském stavu:
- Spotřeba stoupla:
7,39 <- 6,95 <- 6,97 <- 6,45 <- 6,60 <- 6,46 <- 6,34 <- 6,78 <- 6,98 <- 7,08
z puvodni dlohodobe 5,81

Ventily zacali při akceleraci poklepávat, motor žral víc oleje, začal kouřit z výfuku a vůbec jel čím dál hůř až mi jej bylo dědečka ubohého líto. Takže včera jsem ukončil test "BEZ", sprint z 0-100km/h 21 secund a stačilo.

Stav km: 360226
nainstalováno UF, teda raději jsem dal 2ks - UF, UF.
Jedno před filtr, myslím že genrace 4 (zatím bez pieza), a druhé do středu válcovitého vzd. filtru. To druhé je v principu gen. 4, ale je natočeno z RJ58 kabelu (jenom středová měď a izoloční dielektrikum) a smyčka je uzavřena na obou koncích - kdyby nebyla už večer tma, tak to odfotím...

Dnes ráno jsem natočil dědouše a ejhle, po cestě do práce - cca 32km přestali skoro úplně klepat ventily, jel jsem na 5 i při 40 km/h a zrychloval bez většího protestu motoru.

Skrátka paráda! Po delší době jsem si užil adrenalínovou jízdu do práce ;)

Spotřebu zraportuju, jak odjezdím - jedna nádrž cca 8-10 prac. dnů.

Ještě jednou - vřelé díky (za nás oba)!

EDIT: ten sprint s udělátkama byl 11,8 (průmer)
Naposledy upravil(a) Pego dne čtv 30 zář 2010 14:54, celkem upraveno 1 x.


Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“