Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: tož...

Příspěvek od aNONym »

poota píše:
Slavek Krepelka píše:... je to parta, která má své hodnoty velice nepodobné našim. Nicméně vidím dost věcí, které jdou pro ně. Nejsou to syslové, mají úžasnou přírodní duchovnost a muziku. ..
....... rozdali by se, nedělají si starosti s tím, co bude.
V tom je právě ten zakopaný pes. :? Non

Neřeší totiž budoucnost. Žijí jen pro přítomnost, aniž by se zamýšleli nad možnými důsledky toho, co zrovna konají.

PS: Znáte snad nějakého z nich, který by hrál šachy? Já tedy ne. A že jich znám dost. Ale ti už povětšinou mají "bílou duši". :|

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nazdar Petře, dík za ty videa. To druhé mohlo být odkudkoliv a zdaleka se to netýká jenom cikánů. Nedělej si iluze.

Sjeda si kdysi Hornád skoro z Popradu do Margecan, projel jsem minimálně dvě (pokud mne paměť nešálí tak tři, ale jenom dvě mi uvízly barvitě v paměti) cikánské vesnice. Vím, jak to vypadá. Kterej blbec přišel na to je stěhovat do baráků a paneláků? Můj strýc s tetou adoptovali opuštěné cigáně, děvče, byly jí nějaké dva roky. Z jejich vlastního kluka vyrostl normální čech. Z holky normální cikánka. Asimilace se nezdařila.

Poučení z toho plynou:
Vlastnosti se dědí a jen delším působením přes několik generací se dají ovlivnit. Kdo tvrdí opak, je blbej. V podstatě se dá říct, že se dědí přinejmenším podvědomé vzpomíky.
Nemá cenu nikomu dávat něco, o co dotyčný(á) nestojí a co se vymyká jeho kapacitě to ocenit.

No, tímto s cikány končím.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Slavek Krepelka píše:Nemá cenu nikomu dávat něco, o co dotyčný(á) nestojí a co se vymyká jeho kapacitě to ocenit.
Tak tak , na tomto sa celkom urcitre zhodneme len s tym rozdielom ze ti to myslis a hovoris len v suvislosti s tymto mimochodom velmi zaujimavym etnikom . Chlapci asi vam to nedochadza , tato komunita vdaka svojmu ''zivotnemu stylu a filozofiji'' ma v nasich zemepisnych vyskach i sirkach zaroven najvecie sance rozchodit ''Armagedon''- takze okrem tych ktory sa od nich ucia tak nejak nachapem na co sa stale hrate ? Animal

Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
aNONym
Zasloužilý člen

Českem se šíří anticikánismus

Příspěvek od aNONym »

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Slavek Krepelka píše:No, tímto s cikány končím.

Ahoj, Slávek.
Slávku, můžeš, ty klidně můžeš. :D Non

Vždyť i přes ten exodus před léty jich už v Canadě asi moc nemáte. Většina z nich se stačila vrátit včas zpátky, aby si zpětně vybrali sociální dávky za tu dobu, co u vás pobírali imigrační podporu. ;)

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

ufff

Příspěvek od jarda ovčák »

Animale, právě ty dobře víš, že parazit bez hostitele scípne....
Nerad ruším vám komitét cegánské obrody, ale mému kamarádovi znásilnili holčičku 7 let. pak jí vyřízli jazyk, aby nemluvila, pochopitelně tak, že vykrvácela. její matku , která ji bránila ubodali a pak znásilnili, pokud to tak lze nazvat. tahle parta bodrých chlapíků, ožralých a zfetovaných však neměla slitování....Nikde nikdo nesměl uvést, že se jednalo o cigány. Stejně jako v budoucnu nebude mít slitování nikdo. Lidé se bojí strašáka jménem rasismus, xenofobie ....hon na čarodejnice.
Bojíme se nazývat věci pravými jmény, jen aby nás někdo prokrýlepána nesoudil.
Nevadí mi tito lidé, ani z nich nemám strach. Jen mi je zle z myšlenky, že s tím nedokážu nic udělat. Že důchodci vybírají bídou popelnice a tihle vyuzenci jsou omotaní zlatejma řetazama jak vánoční stromek.
Jednou budou platit rovné zákony a zloděj bude trestán na hrdle. Historie se bude opakovat s železnou přesností a pseudohumanistům přeju pouze osobní zkušenost k vystřízlivění.

Animal
Starší člen

Re: ufff

Příspěvek od Animal »

jarda ovčák píše:Animale, právě ty dobře víš, že parazit bez hostitele scípne....
Jardo prekvapi ta ked ti poviem ze mi to uz nepride nijak moc divne , ze aj zo slusnych ludi sa v tejto veci stavaju len ''pstrosi' tj. ''kazda kopa piesku dobra''. Kym ludia nepochopia ze problematika mensin od 2 sv.vojny je len o ''jude'', nepochopia vlastne nic a ich ''smiesne odbavovanie sa '' na romskej mensine bude vzdy len trestnym cinom . Kazdemu co jeho jest . Tu som zatal uz do hodne ziveho a modlim sa aby ten bumerang z toho ma pri ceste spet minul... . Animal

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

aNONym píše:
Slavek Krepelka píše:No, tímto s cikány končím.

Ahoj, Slávek.
Slávku, můžeš, ty klidně můžeš. :D Non

Vždyť i přes ten exodus před léty jich už v Canadě asi moc nemáte. Většina z nich se stačila vrátit včas zpátky, aby si zpětně vybrali sociální dávky za tu dobu, co u vás pobírali imigrační podporu. ;)
To máš pravdu. Tady je sociální dneska zoufalství, hrůza a zármutek. Navíc by je nikdo nenastěhoval do bílých čtvrtí a tmavé - no, tam už žijou jiní řízci a dost ostří. Hádám, že se tu těžko chytali.

Nicméně jsem měl na mysli studování jejich "kultury" :roll:

Ahoj, Slávek.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno,

Příspěvek od jarda ovčák »

Nyní s tebou bez výhrad souhlasím, navíc musím podotknout, že jsem souvislosti pochopil díky tvýmu dloubanci z minulé rozpravy. Ony ty souvislosti bývají mnohdy nezřetelné a člověk vidí jen to, co chce. :oops:
Tím mířím k talmudu, kterej jsem četl a neviděl.....tak znova a....
Pokud to implementuješ na romskou otázku, máš otvírák mysli v kapse.
holt, učíme se celej život.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Animal píše:
jarda ovčák píše:Animale, právě ty dobře víš, že parazit bez hostitele scípne....
Jardo prekvapi ta ked ti poviem ze mi to uz nepride nijak moc divne , ze aj zo slusnych ludi sa v tejto veci stavaju len ''pstrosi' tj. ''kazda kopa piesku dobra''. Kym ludia nepochopia ze problematika mensin od 2 sv.vojny je len o ''jude'', nepochopia vlastne nic a ich ''smiesne odbavovanie sa '' na romskej mensine bude vzdy len trestnym cinom . Kazdemu co jeho jest . Tu som zatal uz do hodne ziveho a modlim sa aby ten bumerang z toho ma pri ceste spet minul... . Animal
A Císaře pána posraly mouchy.

Haf haf

Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Slavek Krepelka píše:
Animal píše:

Haf haf
Slavku myslim si ze budes so mnou suhlasit ked poviem ze ''Kazdemu co jeho jest'' zacina a konci len na jeho poznani . Animal

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Animal píše:
Slavek Krepelka píše:
Animal píše:Jardo prekvapi ta ked ti poviem ze mi to uz nepride nijak moc divne , ze aj zo slusnych ludi sa v tejto veci stavaju len ''pstrosi' tj. ''kazda kopa piesku dobra''. Kym ludia nepochopia ze problematika mensin od 2 sv.vojny je len o ''jude'', nepochopia vlastne nic a ich ''smiesne odbavovanie sa '' na romskej mensine bude vzdy len trestnym cinom . Kazdemu co jeho jest . Tu som zatal uz do hodne ziveho a modlim sa aby ten bumerang z toho ma pri ceste spet minul... . Animal

Haf haf
Slavku myslim si ze budes so mnou suhlasit ked poviem ze ''Kazdemu co jeho jest'' zacina a konci len na jeho poznani . Animal
Pravda, souhlasím. Stejně jako je pravda to, co jsi napsal, než jsem do toho zatáhl císaře pána. Otázkou je motivace.

Haf haf.

Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Slavek Krepelka píše:Otázkou je motivace.
Slavku podla mna len chudaka zaujimaju peniaze a len slobodneho zaujima skutocne poznanie . Na druhu stranu to otrepane ''Chudoba cti netrati'' je povedal bi som ''riadna sibenica''. Sakra teraz ma napadlo , cim viac kostolov tym viac chudobnych (alebo ze bi to bolo naopak ?) - nie je to minimalne divne ? Animal

aNONym
Zasloužilý člen

Příběh věcí / Story of Stuff

Příspěvek od aNONym »

http://dokumentarni.tv/zivotni-prostred ... y-of-stuff . :( Non

Sice je to místy možná "lehonce přišponovaný", ale rozhodně stojí obětovat těch 20 minut. A zamyslet se.

Třeba ono rádio za 4,99$! Vždyť každou chvíli narážíme na takovéto podobné věci a v duchu si přitom říkáme: "Jak je jenom možný tohle vůbec tak lacino vyrobit, dopravit, atd. ?"

Anebo už to snad bereme jako naprostou samozřejmost?? :|

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

poota píše:My tu nadáváme na "systém", který z nás ždíme peníze horem dolem, v čemž se mu snažíme nějak bránit. Dokonce kvůli tomu studujeme, konzultujeme a zkoušíme roztodivné nesmysly.
Pokud by se mi nelíbilo, jak se někdo má dobře bez práce kvůli systému, nezbylo by mi nic jiného (ke své spokojenosti), než abych systému vysvětlil, že není dobrý a tedy to udělal stejně jako přičmoudlí kolegové. Jednoduše bych ze sebe udělal cikorku, co se systému týče. Pořád bych měl co dělat a snad bych zůstal relativně normální, z dříve v tomto vláknu vyjmenovaých činností bych dělal dost, ale nepatřilo by k tomu například vyhazování peněz do výherního automatu i jiné věci, nelogické.
Můžu tedy vyzkoušet to, co hodnotím (když se mi to tak líbí).

Být státem, tak bych to vyřešil tak, že bych "postiženým" zajistil nejnutnější potřeby, bez alkoholu, cigaret, televize, pračky či jiných podobných zbytečných věcí, ani bych neposkytoval žádné peníze. Jednoduše by měli všechno, co by potřebovali. Elektřinu na svícení by si kluci našlapali přes generátor, prádlo by si prali v ruce a jakej bordel by udělali kolem sebe, v takovým by bydleli. Kdo by chtěl něco navíc, třeba cigára, tak by zametl, uklidil, vytřel, nebo jinak zamakal...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“