poota píše:My tu nadáváme na "systém", který z nás ždíme peníze horem dolem, v čemž se mu snažíme nějak bránit. Dokonce kvůli tomu studujeme, konzultujeme a zkoušíme roztodivné nesmysly.
Pokud by se mi nelíbilo, jak se někdo má dobře bez práce kvůli systému, nezbylo by mi nic jiného (ke své spokojenosti), než abych systému vysvětlil, že není dobrý a tedy to udělal stejně jako přičmoudlí kolegové. Jednoduše bych ze sebe udělal cikorku, co se systému týče. Pořád bych měl co dělat a snad bych zůstal relativně normální, z dříve v tomto vláknu vyjmenovaých činností bych dělal dost, ale nepatřilo by k tomu například vyhazování peněz do výherního automatu i jiné věci, nelogické.
Můžu tedy vyzkoušet to, co hodnotím (když se mi to tak líbí).
Být státem, tak bych to vyřešil tak, že bych "postiženým" zajistil nejnutnější potřeby, bez alkoholu, cigaret, televize, pračky či jiných podobných zbytečných věcí, ani bych neposkytoval žádné peníze. Jednoduše by měli všechno, co by potřebovali. Elektřinu na svícení by si kluci našlapali přes generátor, prádlo by si prali v ruce a jakej bordel by udělali kolem sebe, v takovým by bydleli. Kdo by chtěl něco navíc, třeba cigára, tak by zametl, uklidil, vytřel, nebo jinak zamakal...