Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Laik se ptá fyziků

Drontí akce, události, novinky...

Moderátor: Gabča

Odpovědět
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Martine

Příspěvek od 1220 »

jsem bohužel poznamenán knihou http://www.beletrie.rkka.forever.cz/kniha?id=1067
nelámat přes koleno, oni Tě znají, to víš z podzemí se mi to kecá........
Dělej jak rozumíš.
DR ond P

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Aby nedošlo k mýlce, pokud do toho půjdu tak jedině za splnění co nejpřesnějších podmínek měření. Motyčky na padáku si klidně pouštějte beze mě. Pokud má jít jenom o recesi tak na to vám fakt asi stačí ta webovka.
Můj návrh toho co jsem schopný dát dohromady je tenhle systém:
1. 16cm koule bude upevněna na vypouštěcí zařízení
2. vypouštěcí zařízení bude vytaženo do dané výšky
3. výška bude odměřena laserovým dálkoměrem
4. koule bude dálkově uvolněna a až v okamžiku kdy se dá do pohybu, bude spuštěný čítač
5. v místě dopadu bude pomocí vodováhy umístněná optolišta která ukončí čítání čítače

Od vás potřebuju vědět jestli je to systém který je vhodný na potvrzení nebo vyvrácení vašich dohadů a má cenu do toho jít.

None o netopýry se neboj oni si dělají stejně co chtěj. Jako důkaz přikládám video kdy jejich průlety zaznamenávám radarovými čidly.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Gabča »

JOVA píše:Aby nedošlo k mýlce, pokud do toho půjdu tak jedině za splnění co nejpřesnějších podmínek měření. Motyčky na padáku si klidně pouštějte beze mě. Pokud má jít jenom o recesi tak na to vám fakt asi stačí ta webovka.
4. koule bude dálkově uvolněna a až v okamžiku kdy se dá do pohybu, bude spuštěný čítač
5. v místě dopadu bude pomocí vodováhy umístněná optolišta která ukončí čítání čítače

Od vás potřebuju vědět jestli je to systém který je vhodný na potvrzení nebo vyvrácení vašich dohadů a má cenu do toho jít.

None o netopýry se neboj oni si dělají stejně co chtěj. Jako důkaz přikládám video kdy jejich průlety zaznamenávám radarovými čidly.
JOVA,
oni to mají jako legraci, ale já NE :o . Už tím 5 měsíců žiju, myslím že jsou ve mě patrný i nějaký chemický změny, které se člověku vytvářejí při velmi pozitivních náladách (ikdyž to se může stát každýmu bláznovi taky)... myslím, že to celý není tak od věci, protože mi to až na tu gravitaci štymuje, a mě když něco štymuje, tak (se nechci chlubit) jsem měla většinou pravdu, ikdyž to byla improvizace. Proto mi na tom záleží, aby se to udělalo dobře. Jestli by ses toho technicky ujal tak, aby byly patrné výsledky, na které by se šlo spolehnout, tak hurá. Jestli myslíš, že webovka nedá přesnost, jakože asi máš pravdu. Znova jsem se koukla na ten gromitův odkaz, a prostředních 80% vycházelo i na to druhý zrychlení, protože ta nepřesnost zahrnovala obě varianty, počátek ten student odmazal a na konci už pracoval odpor tenisového míčku.
Já slibuju, že dopočítám tu závislost na čase, ať jen neporovnáváme úsečky, a pak by to mohlo jít laserově. :) Půjde to? Gabouch

Tím samozřejmě nerušíme jiné metody, až realita ukáže, která zabrala.
Webovku na krátký pád určitě beru, foťák na dlouhý pád Martin. A matrace 3 ks :D :D :D

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

serioznost

Příspěvek od martin11 »

JOVA píše:Aby nedošlo k mýlce, pokud do toho půjdu tak jedině za splnění co nejpřesnějších podmínek měření. Motyčky na padáku si klidně pouštějte beze mě. Pokud má jít jenom o recesi tak na to vám fakt asi stačí ta webovka.

...JOVA, protože tě znám osobně, tak vím, že to myslíš vážně....narozdíl ode mne....Gabča bude mít perfektní výsledky.....já nebudu muset fotit věci, který jsem nikdy nefotil....
....tudíž....po setkání a přivítání...se odebereme na rozhlednu.....kde nainstalujeme tvoje zařízení....rád budu nápomocen....a rád budu pomáhat.....provedeme tvoje měření ....druhá fáze....poloprofi.....t zv...system Gabča......já si zafotím....a třetí fáze...recese.....ale o tom před veřejností pomlčíme....a budeme jen mezi sebou Dr Otli...no a to bude ta motyčka na padáku....aby měla Karkulka radost.....moc se těším....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Ale stejně tam nahoře bude hezky. :)

Příspěvek od aNONym »

Myslím si, že nám všem jde o to, abychom dosáhli co nejpřesnějších údajů. A recese??? Vždyť ta u toho může být také. Co jinýho bys koneckonců čekal od blbounů nejapnejch. ;) Non

Mmch: Proč si myslíš, že jsem sem dával ten odkaz na měření vzdáleností laserem (viz http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 1725#41725 hned pod obrázkem). Vždyť to by bylo jedno z nejelegantnějších řešení. A vyhodnocovací SW by rovnou vykreslil i graf vzdálenosti v čase. 8)

Jinak, na jaký frekvenci běhali ty radarové ??? Netlouklo se to náhodou s těma netopejříma kmitočtama ??? :D

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

GPS

Příspěvek od aNONym »

Škoda, že se nevyrábějí přesnější a rychlejší GPSky. Nejlépe kulovitého tvaru. 8) Non

Jeden pád, vyčíst z paměti dráhu posledních 20m (nám by postačila nadmořská výška) a nebylo by co řešit. Jóó kdyby....... atd. ;)
Naposledy upravil(a) aNONym dne čtv 04 čer 2009 15:43, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen

do pondělí nebudu

Příspěvek od martin11 »

....začal jsem se pasovat do role Dr trotla vedoucího zájezdu.....
...takže všem zúčastněným......do pondělí....od teď....4.6 2009 17.oo....jsem mimo net.....takže odpovědi na cokoli.....až v pondělí.....a bude klid.... :idea: ...hezký víkend všem.....martin11

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vy jste se teda rozjeli

Příspěvek od Ilem »

člověk se chvíli věnuje práci, a pak aby četl 15 stránek příspěvků. Protože tam nebudu, nemám do toho moc co mluvit, ale když tak čtu, jak vymýšlíte 19m dlouhá zrcadla (nevím ani, jak je tam chcete dopravit), zopakuji svůj původní návrh. Světelné brány - třeba po půl metru a k tomu vyhodnocení třeba na PC.
Představa je taková, že by to byly kruhy, kde bude proti sobě ledka a fotototranzistor (nebo fotoodpor. Kruhy zavěšeny na 3 provázcích 1/2m, nebo 1m od sebe. Ledky musí svítit kontinuálně a padající předmět (koule nebo motyčka) přerušuje světelný paprsek. Fototranzistory zapojeny v sérii a každé přerušení paprsku vyvolá impulz vyhodnotitelný na PC. Výhoda proti 19m zrcadlům je ta, že se toto zařízení dá namotat třeba na rouru od koberce. Souosot letu a měření je zajišťena gravitací.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen

Re: Vy jste se teda rozjeli

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:člověk se chvíli věnuje práci, a pak aby četl 15 stránek příspěvků. Protože tam nebudu, nemám do toho moc co mluvit, ale když tak čtu, jak vymýšlíte 19m dlouhá zrcadla (nevím ani, jak je tam chcete dopravit), zopakuji svůj původní návrh. Světelné brány - třeba po půl metru a k tomu vyhodnocení třeba na PC.
Představa je taková, že by to byly kruhy, kde bude proti sobě ledka a fotototranzistor (nebo fotoodpor. Kruhy zavěšeny na 3 provázcích 1/2m, nebo 1m od sebe. Ledky musí svítit kontinuálně a padající předmět (koule nebo motyčka) přerušuje světelný paprsek. Fototranzistory zapojeny v sérii a každé přerušení paprsku vyvolá impulz vyhodnotitelný na PC. Výhoda proti 19m zrcadlům je ta, že se toto zařízení dá namotat třeba na rouru od koberce. Souosot letu a měření je zajišťena gravitací.

...jsem psal...uprostřed rozhledny průhledná šachta...odevšad přístupná.....80x80 cm.....idealní na cokoli....celé ze dřeva...možnost připevnění čehokoli...tak zdravím všechny....na 3 dny.....ahoj martin11 :lol:

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Ilem píše:člověk se chvíli věnuje práci, a pak aby četl 15 stránek příspěvků. Protože tam nebudu, nemám do toho moc co mluvit, ale když tak čtu, jak vymýšlíte 19m dlouhá zrcadla
Souhlas, proste botanika. To bude tou krizí v sextilním prumyslu. Ješte dobíhá míra zvaná loket, stejne jako stopa s palcem. Na milimetry možná ani nedojde.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pokud by se snad někdo

Příspěvek od 1220 »

opravdu hodlal zabývati měřením géčka, a jeho průběhem po dráze
cca 2.4 m ve vacuu ve skle průměr 150 mm, prosím napište mi.
Co si postavím to budu mít. Dá se to využít i jinak.
Jinak jsem před cca 2 lety dělal taky zábavný vlákno:" Dá se užíváním počítače zblbnout " konec to mělo takovej, že příležitostný člen příjmením Stokurev se rozlobil a pak se to pomazalo, kdo se neumí zabavit sám, najděte si to, a můžete si místo teček dosazovat slova, možná torzo tady někde v relaxu najdete. Nebo si hrát šachy sami se sebou jak radil Pepo, to je vlastně lepší. :shock: Fyzikální chemie jak řemen.
Takže tak ;)
K.
pro C :
Stopa končí v mojí flešce, a ta je v sejfu.
Hezký večer a dobrou noc.
:lol:

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Ilema a Akorde špatně čtete. Pokud to půjde hodlám ty výšky měřit na mm a čas na tisíciny sekundy.
None ty čidla mají vysílací kmitočet: 9,345 až 9,355 GHz.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

JOVA píše:Ilema a Akorde špatně čtete. Pokud to půjde hodlám ty výšky měřit na mm a čas na tisíciny sekundy.
S tím čtením to tak zlé není. Vždyť i Karel má tu trubici pouze 2.4m a nemusí delat vakuovou rozhlednu. Jde jenom o to, kde usporádat společenskou událos, zda se panstvo cítí lépe venku, nebo v labáku. V labáku lze jít i na mikrony. Jde treba i o to, že gravitační zrychlení se nekolik rádu za nulou taky mení s výškou, no a v labáku ta pomerná zmena bude taky menší. Ale na tohle neprijde, jde jen o prazákladní pohled na vec.

pepe
Zasloužilý člen

Re: Pokud by se snad někdo

Příspěvek od pepe »

Karel m píše:...Nebo si hrát šachy sami se sebou jak radil Pepo...
Karol m , napíšem ti to po vašom aby si tomu rozumel . ,,Špatne čteš" . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

pepe,

Příspěvek od poota »

když už přišla řeč na ty šachy - sice jsem četl pozorně, takže vím, že oba hráči měli odehrát tah a odpověď na něj, a potom se měla šachovnice otočit. Jenomže potom jsi asi špatně četl Ty, protože následovala otázka, jestli se tím otočením změní "černý" v "bílého" a hraje tedy dva tahy po sobě. Na to jsi už neodpověděl, šlo by to tedy teď dodatečně? Děkuji - poota

Odpovědět

Zpět na „Dronti a Kadlín“