Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Alzheimer a stařecká demence
-
vokoun
- Zasloužilý člen
- Dal: 601 poděkování
- Dostal: 192 poděkování
Re: Alzheimer a stařecká demence
-
pavelv
- Starší člen
- Dal: 400 poděkování
- Dostal: 424 poděkování
Asi je zbytecny psat nejaky varovanivokoun píše:...mám z toho trochu strach že to se mnou takhle zamávalo ...
Je fakt, ze cisty niacin je nejucinnejsi a lze si na nej zvyknout, ale stejne bych doporucovat pro nemocne davat nejakou verzi po ktere se necervena a jen obcas pridat cisty niacin kvuli detoxu.
-
vokoun
- Zasloužilý člen
-
pavelv
- Starší člen
k niacinu se doporučuje dávat i ostatní bécka, nějaký b-komplex. Ja jsem pro mámu ještě objednal B-100, nebo bych aspoň doporučoval pivovarský kvasnice.vokoun píše:no možná to bude také tím že si někdy večer dávám B12 pod jazyk
-
vokoun
- Zasloužilý člen
-
vokoun
- Zasloužilý člen
-
pavelv
- Starší člen
Ja ted B12 nemam, ale delal jsem to s tim B-100, kde je 100 mcg B12. Kolik jsi mel B12 ty?vokoun píše:Pavle zkus to s tím B12 jak to bude působit na tebe, ale opatrně
PS: tak jsem si dal zas po delsi pauze 1000mg a je to jak poprve. B12 k tomu rozhodne nepotrebuju
-
vokoun
- Zasloužilý člen
-
pavelv
- Starší člen
Ahoj Vokoune, ja jsem mel pulku, 0,5 gramu, jen jednou, a na zcervenani to stacilo. Jinak beru vzdy 1 gram, protoze mam prasek v tobolkach a jsem liny tobolku otvirat a delit na pul. A navic si chci ten flush uzitvokoun píše:Jestli jsem to dobře přečetl tak to byla půlka co bereš ty
...
Podle toho co pises to mozna trochu funguje, a to mate nizky davky, ovsem zas kazdy den. Asi by mohly byt problemy pri zvyseni davky niacinu, ale mozna bys mohl zapremyslet nad niacinamidem, bud ho koupit v USA nebo napis a poslu ti mistni zdroj. Protoze s tim neni problem zvysit davky treba na 3 gramy denne.
A berete jeste kokosovy tuk?
Drzim vam palce, Pavel
-
vokoun
- Zasloužilý člen
-
julietta
- Starší člen
- Dal: 123 poděkování
- Dostal: 80 poděkování
Kedže som začala brať tiež Bvitamin forte, tak ma zaujimalo, kolko krat denne môžem a dostala som sa k tejto diskusiipavelv píše:
PS: tak jsem si dal zas po delsi pauze 1000mg a je to jak poprve. ..... Mozna nekdy zkusim po delsi pauze i 2000mg, ale to uz bude fakt adrenalin
Tak neviem pavel, to si teda odvážny, lebo tak ako píše vokoun, tiež som našla toto:
http://www.peknetelo.eu/vitaminy/vitaminy-skupiny-b/
----------
Predávkovanie vitamínom B
Predávkovanie vitamínom B nastane najmä pri neúmernom užívaní vo forme tabletiek. Pri zdravej strave predávkovanie nehrozí.
Odporúčaná denná dávka vitamínu B je
B1 – 1,5 mg
B2 – 1,6 mg
B3 – 17-22 mg
B5 – 10 mg
B6 – 1,4 mg
B1 – škodlivá dávka viac ako 30 mg a toxická dávka vyššia ako 100 mg
B2 – škodlivá dávka viac ako 30 mg a toxická dávka vyššia ako 80 mg
B3 – škodlivá dávka viac ako 100 mg a toxická dávka vyššia ako 500 mg
B5 – škodlivá dávka viac ako 100-200 mg a toxická dávka nie je určená, nezistili sa žiadne extra vedľajšie účinky
B6 – škodlivá dávka viac ako 100 mg a toxická dávka pri dlhodobom užívaní vyššia ako 500 mg
Ako sa môže prejaviť predávkovanie vitamínom B?
Potenie
Nevoľnosť
Zvracanie
Hnačky
Svrbenie alebo pálenie pokožky
Začervenanie pokožky
Poškodenie citu v končatinách
Poškodenie pečene
----------------
juliet
-
pavelv
- Starší člen
O ucinku na jatra jsem psal tady http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 93#p133093 , predposledni radek. Tedy ze se vsechny uvadene verze niacinu považují ze velmi bezpečné i při dlouhodobých vysokých davkách s vyjimkou tech se zpomaleným uvolňováním, ty mohou mít negativní vedlejší účinky na játra a možná ještě něco navíc. Takze jeste jednou, orthomolekularni medicina, tedy jeji predstavitele jako napriklad Hoffer a Saul povazuji Niaciamid za naprosto bezpecny i pri davkach, ktere jsem uvedl ve vyse zminenem prispevku pokud to nebude verze se zpomalenym uvolnovanim.vokoun píše:Pavle s tím Niacinamidem bych byl trochu opatrný
sice píšou že je bez solárka ale zase je dost toxický na játra ...
-
pavelv
- Starší člen
Julietto, osobně si myslím, že jsem velice opatrný, mimo jiné ve výběru knih a zdrojů týkajících se zdraví. Co se týká béček, tak věřím orthomolekulární medicíně, jejíž hlavní představitel byl dvojnásobný nositel Nobelovy ceny Linus Pauling a co se týká béček, tak především Abram Hoffer. Na druhé straně mě nenadchly stránky peknetelo.eu, jejichž hlavní představitele se mi zjistit nepodařilojulietta píše:...Tak neviem pavel, to si teda odvážny, lebo tak ako píše vokoun, tiež som našla toto:
http://www.peknetelo.eu/vitaminy/vitaminy-skupiny-b/...
tak možná pochopíš, že tam píšou blbosti.http://www.peknetelo.eu/vitaminy/vitamin-c/ píše:Odporúčaná denná dávka vitamínu C je 75 mg. Za škodlivé sa považuje dávka vyššia ako 1500 mg denne. A dávky vyššie ako 2000 pri dlhodobom užívaní sú toxické.
-
vokoun
- Zasloužilý člen
-
julietta
- Starší člen
- Dal: 123 poděkování
- Dostal: 80 poděkování
pavelv píše: tak možná pochopíš, že tam píšou blbosti.