Aktuálně: Probíhá přechod na novou verzi fóra. Postupně bude upravován vzhled a funkčnost fóra. Nahlaste prosím nalezené chyby...

Tibetská kefírová houba

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
bonres
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: ned 28 lis 2010 10:49
Bydliště: Havířov
Dostal: 1 poděkování

Re: Kefírová houba

Příspěvek od bonres »

Kometa píše:Přidám své zkušenosti s kefírem. Piju jej už 3/4 roku prakticky denně.

Podle mě neúčinkuje v těle zásaditě. Alespoň mě tedy mírně okyseluje.
Možná, že ve střevech nastolí lepší rovnováhu, ale rozjetou kvasinku z těla sám od sebe nevyžene.

Aktuálně beru antibiotika a piju ho 2-3x denně, ale stejně mám průjem a kvasinka se horší i přes přísnou dietu. Ale určitě ten dopad atb bude menší. Ovšem nevím, jak je to s jeho antibiotickým účinkem, když ho pořád piju, jím česnek co má být také antibiotický, mám dobré pH a užívám lněný olej a přesto se mi v těle rozlézá zánět.
No to je jako zařadit v autě zpátečku a chtít jet dopředu.
Když na mne něco skočí,místo antibiotik se dám rychle do pořádku koloidním stříbrem nebo javor. syrupem se sodou a od podzimu do jara beru vitamín D3.



Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 73 poděkování

Moje zkušenost

Příspěvek od Bardioc »

Ahoj
Moje zkušenost je taková, že v jakémkoli mléku z obchodu se mi na houbičkách tvořilo velké množství slizu. Vím, že se mluví o jeho zdravotní prospěšnosti, ale mám k němu nepřekonatelný odpor. Asi před 3/4 rokem jsem v mém okolí objevil mlékomat v Hatích, za Řevnicemi. Je to soukromý mlékomat majitelů mléčné farmy, umístěný přímo před vjezdem do farmy. Mléko mají čerstvě nadojené a nepasterované. Kefír z něj je naprosto fenomenální a hlavně - netvoří se v něm zmíněný sliz.


Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.

zeto
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: ned 06 lis 2011 16:34

nabídka

Příspěvek od zeto »

Zdravím všechny kefíráky:),

občas mívám přebytky tibetské houbičky (chrchlíků) a rád se s nimi zdarma rozdělím. Poštou jsem zasílal a vychází to cca na 25 - 30 Kč. Kdo má zájem, může napsat na zeto@centrum.cz.

Dotaz pro odborníky :idea: Konzumuji kefír i tak, že někdy přidám kupovanou marmeládu (tzn že tam je i cukr) a rozmixuji. Myslíte, že účinek je menší / horší? Mě to chutí:)

zeto



Igi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 207
Registrován: sob 30 črc 2011 13:25
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: nabídka

Příspěvek od Igi »

Myslím, že to je horší, protože cukr není zdravý, navíc se ním živí kvasinky. Ještě laktobacily nemají rády styk s kovem, takže při tom mixování jich část uhyne.



dfgfh
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: pát 07 říj 2011 21:14

Re: nabídka

Příspěvek od dfgfh »

... Ještě laktobacily nemají rády styk s kovem, takže při tom mixování jich část uhyne.
Myslela jsem, že kov škodí jen houbičkám, vadí tedy i hotovému kefíru? A netušíte někdo, jakou maximální teplotu kefír bez újmy přežije? Mohu ho přimíchat do teplého jídla? Díky moc, Klára



pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 391 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od pavelv »

Moje tibetska houba je zvykla na krabicovy mliko, idealne 3,5% tuku. Pak je to fakt dobry. kdyz ji dam 1,5 % tak nic moc. A nedavno jsem se konecne dohrabal k automatu na syrove nebo jake mliko. Cekal jsem, ze bude lepsi nez krabice 3,5% a bylo to silne zklamani. Mliko bylo celkem dobry jako takovy, ale houba ho asi nedokaze zpracovat. A nebo si zemedelci mysleji, ze cim min tuku, tim je to pro nas zdravejsi.

Mate nekdo zkusenosti s tim mlikem z automatu? Jestli mam dat jeste jedne pokus.



huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od huhu »

Už jsem to psal. Z mlékomatu je nejlepší - nepřevařené. Ale není všude stejná kvalita.....
Když moja naposledy převařila litr v rendlíku, sebral jsm z toho jedenapůl milimetrový škraloup. Takže tuku dost.



pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 391 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od pavelv »

Jo, abych to upresnil, ja jsem byl v mlekomatu u Tesca, Praha Zlicin. Asi to bude rozdil proti mlekomatu o kterem pise Bardioc. Mne prvni pokus moc nenadchnul. Ale zkusim to jeste jednou a radeji nekde jinde.



la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 761 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od la »

Dík takhle sem se dlouho nepobavil,ono totíž mléko voní po tom co krávě se žrát dává,takže když siláž tak siláž.Měl jsi original .Mléko s krabice už dávno není to co se podojilo s krávy to je upraveno chuťově i obsahově dokonce i hustota ,tudíž se na tom dá vydělat a chutná jednotně. :laugh: U kravína jsem viděl i pár sudů starších datlí.Když zemědělci překročí stanovenou tučnost mléka,mlékárna jim to na zpracování nevezme,musí to vylít na pole nebo zkrmit.Většinou končí na poli protože tolik prasat po ruce není ,aby se jim mohlo dát třeba 7000l mlíka.Dojí se obvykle dvakrát denně a někam je potřeba dát další mlíko.
http://www.bezkonzervantu.cz/ecka/e516-siran-vapenaty/ to jest sádra a zapomněli tam dodat jogurt, pak v tom stojí i lžička.



Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
tak jsem zkoušel dělat kefír z různých zdrojů mléka a mé zkuěenosti jsou následující:
Moje množství houbiček vyrobí cca 1/2 l kefíru za cca 24 hod, ale často ho nechávám do druhého dne, takže jsem porovnával po cca 48 hodinách.

obyč. polotučné čerstvé: zkoušel jsem mlíko od Olmy i jiné obyč krabicáky v plastu i papírové krabici - výsledný produkt je více kyselý, řídké, chuťově nic moc - použití jen jako nouzovka, když není lepší zdroj

automatr na mléko Nám. TGM Přerov - hustší, chuťově o něco lepší než obyč. polotučné čerstvé. Ale žádná hvězda to není - chci ještě testnout mlíko z jiného automatu od jiného dodavatele - ale budu si ho muset dovést.

Albert bio plnotučné 1 l - je to v papírové hranaté krabici - je to můj momentální favorit - konzistence hustá, nehrudková, vynikající chuť - není to tak kyselé. U nás v Přerově ho maj permanentně v akci za 20 kč - to ještě jde, za plnou cenu kolem 30 Kč to kupovat nebudu - to beru to mlíko z automatu.

Pokud máte dobrý typ, jaký mlího ze supermarketu za něco stojí tak poraďte. Ono to Albert bio taky není furt za 20 Kč/l, ale spíše tak 29 kč, což je už drahý.
Naposledy upravil(a) Drta.tom dne pát 20 led 2012 16:23, celkem upraveno 2 x.



sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od sano »

Ako sa upravuje mlieko homgenizáciou. Pokussmi sa zistilo, že stačí málo kvapôčok tuku, aby na jazyku vyvolali chuť plnotučného mlieka. Preto sa dnes mlieko odtuční, potom sa pretláča cez nanodýzy, s veľmi malými otvormi. tu sa tukové kvapôčky rozomelú na nanočastice. Tuku je mlieku málo , ale je tam viaccej tukových nanočastíc. Jazyk na každú z nich reaguje ako na veľkú kvapku tuku. Oklamali sme chuť. Ale! Takéto malé častice tuku prechádzajú do krve priamo, cez steny tráviaceho traktu. Ináč: z takéhoto mlieka-homogenizovaného máme v krvi priamo kvapôčky kravského tuku, bez toho aby prešli štiepením-prispôsobením v našom tráviacom trakte. Prvý dôsledok-alergie, druhý dôsledok-okyseľovanie organizmu, tretí dôsledok- zahlieňovanie organizmu.
Kvalitné mlieko od kravy toto nerobí. Ak áno, tak sú v ňom antibiotiká.
Kvalitný kefír má silné antibiotické, ale aj imuniostimulačné účinky. Tuberkulózni ruskí šľachtici sa chodili liečiť na Kaukaz z tuberkulózy kefírom. Napospol úspešne.



pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 391 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od pavelv »

Sano, dik za super prispevek.
Mliko nepiju, ale krmim tim houbu, jo, tim blbym krabicovym.
Myslis, ze to houba vylepsi?



lena

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od lena »

sano,

to je velmi zajimave, ja jsem se o to nikdy moc nezajimala a doufala, ze to homogenizovane mleko neni jedovate. Ted je to i jasne proc mame alergii na mleko. Je to humus co se s potravinama provadi.

Taky by me zajimalo jestli to kefirska houba dokaze zase dat do poradku, ale asi ne.

Ten vykřičník upozorní moderátory, že se mají na příspěvek podívat, protože je v něm něco závadného. Nepoužívej ikony, jejichž význam Ti není jasný - poo



huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od huhu »

Drta.tom píše: chci ještě testnout mlíko z jiného automatu od jiného dodavatele - ale budu si ho muset dovést..
Máš to kus cesty, ale v Hranicích jsem koupil dobré mléko v mlékomatu. Stál tam na chodbě samoobsluhy. ( na ulici 1. Máje ) Je z nějaké farmy ( myslím Zdenka ???? ) Bylo možná lepší než z Jičiny.



dfgfh
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: pát 07 říj 2011 21:14

Re: Tibetská kefírová houba

Příspěvek od dfgfh »

Zdravíčko, slyšela jsem, že je dobré jednou za týden udělat selekci tibetských houbiček tím způsobem, že je ponořím do odstáté vody a ty, které zůstanou plavat na hladině, vyhodím, je to blbost, nebo špatně fungující či mrtvé houbičky na rozdíl od zdravých opravdu plavou?

Díky za info, Klára



Odpovědět

Zpět na „Zdraví“