Aktuálně: Probíhá přechod na novou verzi fóra. Postupně bude upravován vzhled a funkčnost fóra. Nahlaste prosím nalezené chyby...

Poradna

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3115
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradna

Příspěvek od Ilem »

Když najedeš do nastavení Biosu, obraz máš?

Předpokládám, že víš, jak do biosu, ale pro jistotu: u většiny desek se mačká cyklicky del během startu PC. U některých desek F1, nebo F2. Na nic jiného jsem zatím nenarazil, ale nevylučuji to. Ale určitě se dá najít na netu, jak je to u tvé desky.


"Dum spiro spero"
Ciceron

martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1233
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: Poradna

Příspěvek od martinq »

Obraz není. Do BIOS se dostanu poslepu F2, ale bez obrazu mi to k ničemu není. V diskuzi to prý jde přepnout v BIOS, ale to musim kvůli tomu grafiku vyndat, přepnout v BIOS iniciaci první VGA na integrovanou a pak zase namontovat grafiku zpět. K tomu se chystám zítra. Stačilo by mi zapnout tu integrovanou, když už jede windows. Jestly je na to nějaká klávesová zkratka, ta windows + p nefunguje. Či jiný fígl.


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.

Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3115
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradna

Příspěvek od Ilem »

Na MB by měla být propojka, kterou se dá bios resetovat do výchozího nastavení. někdy je potřeba u toho vyndat baterku.


"Dum spiro spero"
Ciceron

martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1233
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: Poradna

Příspěvek od martinq »

O BIOS nejde, ten si s VGA povídat nebude (musel by být UEFI). Je z roku 2010/9 poslední co byl pro tu desku. Jde mi o aktivaci integrované VGA, nebo mohu dát do volného PCI slotu, abych viděl v 32b oknech plochu a mohl něco dělat.

BIOS a UEFI http://www.servispckupka.cz/rozdil-mezi-bios-a-uefi.php


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.

Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3115
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradna

Příspěvek od Ilem »

Je pravda, že IT se už 17 let aktivně nevěnuji, přesto si myslím, že některe zásady zůstávají. Pokud po upgrade jakéhokoli HW něco nejde, je potřeba se vrátit na začátek. Když mi poprvé woknousy v biosu vypnuly CD, myslel jsem si, že to není možné. Když jsem začal od začátku a situace se zopakovala, bylo mi jasné, že woknousy mohou kecat do všeho.
Pokud tedy po upgrade VGA nevidiš obraz ani v biosu, musíš začít tam. Potom teprve řešit woknousy. Ajťáka jsem dělal 10 let a zažil mnoho situací, které se vymykaly všemu, co se kde píše.
Až budeš mít obraz v biosu, můžeme pokračovat dál.
Takže odkaz na Web je super, ale nakonec stejně zbude vlastní experimentování. Bohužel dnešní přeautomatizované woknousy už nemají mnoho možností, jak něco změnit (podstrčit jiné ovladače, změnit sdílená přerušení,...). Ne, že by to nešlo, ale je to násobně složitější. Vlastně i to byl důvod, proč jsem změnil obor.


"Dum spiro spero"
Ciceron

Peter11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 392
Registrován: ned 05 dub 2015 21:59
Dal: 84 poděkování
Dostal: 173 poděkování

Re: Poradna

Příspěvek od Peter11 »

Peter11 píše:
Ilem píše:Mám dotaz:
může hydroxypropyl methylcellulose nějak reagovat s Ag(OH) nebo s Ag2O, tedy s iontovým koloidním stříbrem? Předpokládám, že Ag (OH) je nadbytek, protože koloidní stříbro výrazně reaguje s H2O2. Prosím nějakého chemika, aby se vyjádřil.
Zároveň se omlouvám, že jsem podobný dotaz hodil i do vlákna Koloidní stříbro. Jde o zdraví, tak jsem si troufl jedním dotazem vlézt do dvou vláken.
Sloučeniny Ag slouží jako katalyzátor při rozkladu H2O2. Pokud při dostatku kyslíku vzniká v bunkách H2O2, tak skutečná léčivá schopnost koloidního stříbra je ...
"Funguje takovým způsobem, že v mitochondriích vyvolá tvorbu tzv. reaktivních kyslíkových radikálů, což jsou sloučeniny, které poškozují buněčné proteiny a mění jejich funkci."

https://www.novinky.cz/domaci/426955-le ... estum.html



martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1233
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

elektrolyt

Příspěvek od martinq »

Mám dotaz.
Do Hoffmanova elektrolyzéru jsem dal chloritan sodný 4% místo kyseliny citronové.

Má chloritan vliv na plynný vodík a kyslík ve sběrných nádobách ?

Napájím 17V a bere to 2,2A


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.

martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1233
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Měřák VN

Příspěvek od martinq »

Zabýval se někdo elektrosmogem co nás denně obklopuje ?

Chtěl bych si postavit měřák na co nejširší spektrum VN. Se zápisem na papír v 6 ti úrovních. Nevím a zatím jsem nepátral zda je k dispozici zapisovač na více per.

V místnosti kde pracuji a trávám volný čas je rušení ze všech možných antén. Chtěl bych vědět co je to za frekvence, jak často působí, jakým směrem a s jakou intenzitou.

Detektory jako lehce zmagnetované drátky, natažené na několik kg, zavěšené pod stropem jsou efektivní kouzlo, ale o síle a velikosti napětí mi poví bohužel nic.

Na návštěvě jsem viděl zeď a žaluzie polepené 5ti vrstvami alobalu. Bylo tam divně, sice to stínilo vlny elektrosmogu, ale i přirozené záření ze stromů, Země a kosmu.

Měřák podobných parametrů jsem viděl na jedné návštěve u pána, který již nežije. Měl jsem se ho zeptat hned co to umí a jak to pracuje, bylo to jeho dílo.

Měl tam cívky kulaté i 6ti hrané v několika velikostech, od vzduchového jádra průměru 20 cm až po 2 metry. Disk s otvory s asi 10 cívkama do tvaru šestihranu natočeny na tři k sobě kolmé osy, tzn. že jedna vodorovně, druhá svisle a třetí kolmo k té svislé.

Budil to pulsy a pro zpřesnění "odečtu" měl zapnuté jiskřiště.

Mohl by někdo poradit jak takový anténoměřák dát do provozu ?

Ještě u toho byl předmět podobný lustru, omotán kabelem o průměru cca 8 mm. Na stojanu ve 160 cm. Šlo jej natočit kloubem kamkoliv.


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.

lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2442
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 469 poděkování
Dostal: 208 poděkování

Re: Poradna

Příspěvek od lajos »

Martine, ty správně požaduješ něco, bohužel jedním nebo univerzálním měřičem tě nikdo neuspokojí (si myslím). Spektrum frekvencí a jejich úrovně jsou v tak širokém spektru frekvenčně od asi 50Hz až do desítek gigaHz (síťové až satelitní) a mikrovolty až volty úrovňově.
Poradím ti-místo měření je rovnou neutralizuj a nemusíš řešit čeho rozsahově a kolik, stejně ti to bude vzdálené-je to elektrika.
Vem orgonit (nebo několik) anebo vytištěné koncentrované kruhy malé až velké(jestli je pamatuješ-čs patent),pyramidy, popř je zkombinuj.
Jestli znáš senzibila v okoli-nech si vyhodnotit barák a parcelu a pak můžeš rozmístit protiopatření a znovu si to nech zkontrolovat.
Dá se levně a jednoduše vše zneutralizovat. Ty to ale stejně víš, ne?



Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3115
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: elektrolyt

Příspěvek od Ilem »

martinq píše:Mám dotaz.
Do Hoffmanova elektrolyzéru jsem dal chloritan sodný 4% místo kyseliny citronové.

Má chloritan vliv na plynný vodík a kyslík ve sběrných nádobách ?

Napájím 17V a bere to 2,2A
Má vliv a někdy dost velký. Při 17 V to musí slušně "vařit", takže do plynu se strhává elektrolytová mlha. Takže kolik elektrolytů, tolik kyslíků a vodíků. Musel bys jet na velkou plochu elektrod při malém napětí (napětí se liší podle elektrolytu, 1,5 - 2V) Nesmí to bublat, jako při varu. Pak není vliv elektrolytu tak výrazný.


"Dum spiro spero"
Ciceron

Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“