Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%
 
Celkem hlasů: 13

Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Ring volný-boxovárna

Příspěvek od Slavek Krepelka »

othon777 píše:Otupenosť más!
Miluju anonymy, ukřičené soudruhy. :D Jo, Othon, už jsi se vymanil z prvotního hříchu a chodíš světem nahej? :angel:

Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
hobbyman
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: ned 15 pro 2013 12:24
Dal: 3 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od hobbyman »

díky za odpovědi, ale nechápu, kde se v tobě bere furt ta drzost.

co si furt potřebuješ před druhejma dokazovat? pokud chceš za pár otázek prachy, tam mi to můžeš poslat přez PM a né se tady veřejně ventilovat,ne?

určitě to ( třeba ) myslíš dobře, a někdo to ( třeba ) bere jako humor..., ani na reklamní spoty volebních stran, či zprávy na nově se nedívám.

nejsem splachovací ( na vyplachovací školení nechodím ), ani nejsem mladej s panickým knírem, s maminkou nežiju od 16-ti.

nikdy jsem nic netvrdil, že jsem někdy něco vážnýho pájel ( jako generátor), zmínil jsem se pouze (" že nejsem v elektronice tak zběhlý"...)

neseru se do věcí kterým nerozumím na 100%, v práci skládám dohromady když je pořeba vrtačky, úhlový brusky, frézy na dřevo, zapojujeme reklamní boxy apod.

nepotřebuju tady vypisovat životopis co všechno znám, kolika jazykama mluvím a kolikrát jsem byl v rusku, zaplať panbů ani doma matriarchát nemám.

kámoš je elektrikář (slaboproud), a zrovna kvůli němu jsem se také ptal.

pokud ti přijdou otázky hloupé , tak mu tady můžu udělat prostor a můžete se mezi sebou proškolit o znalostech , pokud ti to udělá radost.

forum je o tom , aby každý zkušený i nezkušený ( žena, muž i dítě ) měli prostor na otázky, řešení a eliminaci chyb.

je to také důvod, proč mnoho českých fór upadá ( ke svý škodě ), spousta skvělejch a chytrej lidí odchází, proto že jim někdo "vyškolenej" úplně otráví chuť k práci.

bejt slušnej přece ku*va není jenom " handicap " moderní doby, ale ctnost, který si stále ještě určité procento lidí velmi váží !!

tohle fórum mi přišlo super nejenom díky svému obsahu, ale především pro bohatou návštěvnost báječnejch lidí všech věkovejch kategorií.
Naposledy upravil(a) hobbyman dne stř 08 led 2014 15:34, celkem upraveno 1 x.


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2444
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lajos »

To máš pravdu, drzej sem a mám to zřejmě od přírody. Buď něco vydržíš nebo budeme o tebe chudší?Tak že hukaž kamošovy schema a ať se ptá on, bude to jednodušší, než se dotazovat na úplně jasné a dané věci elektronikovy.


hobbyman
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: ned 15 pro 2013 12:24
Dal: 3 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od hobbyman »

já s tím problém nemám, ale svojím primitivním chováním si zbytečně kazíš výbornou reputaci jistě nejenom zde upramene...
-----
né zrovna výběrovým chováním řešit věci na fóru je trapný a dětinský, ztrácí to myšlenku fóra, který má poslání mnohem důležitější a prospěšnější, než prezentaci duševního zdraví jedince.
-----
z práce mám bohatou zkušenost s jednáním s některými ...ehm "pacienty", ale i "makaky" ( omlouvám se opicím, rád jsem je chodil krmit v dharamsale ) jedná se o individua, práci pouze napodobující s nevalným, či nulovým výsledkem ( ... nejedná se o zdravotnické pracoviště )
-----
kámoše jsem vyrozuměl i tebe přez PM. děkuji za iniciativu.
-----
Obrázek


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2444
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Ring volný-boxovárna

Příspěvek od lajos »

No vidíš jak jsou tady pozorní moderátoři-okamžitě nás přesunuli do správného vlákna, stejně se tady dlouho nic nedělo. Podle tvých narážek jseš psycholog, psychyatr, zoolog světový cestovatel? IQ podle tvého stylu určitě máš, jen tvoje exponenciální stupňování od drzého k primitivovy mi nějak nepadlo do oka, zřejmě za chvíli budu hlavní postavou té ruské hry, myslím od Gogola, jmenuje se idiot? O moji reputaci tady nemusíš mít starost, ku.vým si to sám, je prostě moje.
Přeju ti úspěšné dotazování tady i na jiných fórech.


Uživatelský avatar
Ondřej
Zasloužilý člen
Příspěvky: 285
Registrován: pát 22 zář 2006 10:49
Bydliště: j.Mor.
Dostal: 7 poděkování

Re: Ring volný-boxovárna

Příspěvek od Ondřej »

EDIT. Vráceno s varováním. SDK


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od hanka »

Oftopiky přemístěny z http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 29#p126129 SDK
milda píše: Ale jinak věřím Slávkovi, který doporučuje dávat na konce těla, tj.nohy a ruce záporný pól a ke středu těla plusový...
Tvrdím snad něco jiného ;) ?
Slavek Krepelka píše: Přepólujte si tělo a přepólováváte si i auru s celými vašemi Jin/Jang a podobnými pitomými spekulacemi. HOWK!
Ježíš, co se to tady děje?
Nevím, proč vznikl dojem, že se stavím proti Slávkovým doporučením, ani slůvkem jsem se proti němu nezmínila, tak vážně nevím, oč tady jde ... :dknow: nemám potuchy, proč to náhlé nepřátelství z jeho strany, které bohužel u ostatních vyvolává dojem, že když je on proti mně, že i já musím být proti němu ..Všichni tady píšeme sami za sebe, tak jsem si dovolila přispět svojí troškou do mlýna i já - to je celé moje provinění. Je mi spíláno, a jsem umlčována dopředu, ani mi nebyla dána možnost říct, o co vlastně jde.. Nikdo ještě neví, na čem stavím, a už jsem dopředu odsuzována :| "Nejchytřejší" a "nejhlavnější" mudrlant ví všechno dopředu, dokonce i to, o čem nemá ani páru :shock: ... zbytečně tím jenom upozorňuje na své mezery ve vzdělání, které (patrně ze strachu, aby se na ně nepřišlo - jiný důvod mě nenapadá) zakrývá tím, že pomlouvá, straší lidi a odrazuje je od dalšího způsobu, kterým by si mohli pomáhat ... Ani si nepočkal, o čem vlastně je. Neví, že by se dozvěděl, že správnost "jeho ;)" přikládání se může podpořit i dalším způsobem.. a že lze ještě více - lze působit i na jednotlivé orgány a části těla, na které se první způsob přikládání elektrod nehodí - třeba proto, že jsou v tom místě bakterie a patogeny, které původní způsob může ještě zhoršit, nebo proto, že jsou póly jinak ...nic z toho, o čem jsem chtěla psát, není proti "jeho ;)" teorii ... Ani se nestydí na mě hodit takovou donebevolající BLBOST, jako že chci přepólovat auru a další kraviny !!! Tohle může vymyslet úplný B.. :bad: .
Jsem vážně znechucena tím, co se na fóru poslední dobou děje, lidé jsou nevybíravě ponižováni za své názory, protože jsou jiné, než jsou povoleny, jsou obviňováni a je na ně házena špína za něco, co neřekli atd, atd. ... :( .. nejhorší je, že spousta lidí se bojí říkat svoje názory a tak raději mlčí, aby na ně jediný "všechnovědoucí" nevyskočil ...
Tak, někdo to tady konečně říct musel, klidně si mě za to zabanuj ... :evil_vm: ¨
Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
ceskymo
Starší člen
Příspěvky: 187
Registrován: úte 30 dub 2013 23:34
Bydliště: momentalne kdekoli
Dal: 283 poděkování
Dostal: 155 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od ceskymo »

hanka píše: Ježíš, co se to tady děje?
nemám potuchy, proč to náhlé nepřátelství z jeho strany
Ja tu nikde zadny nepratelstvi nevidim... :?: Nebo jsou snad nepratele vsichni, kdo s tebou nesouhlasi?
hanka píše:Je mi spíláno, a jsem umlčována dopředu, ani mi nebyla dána možnost říct, o co vlastně jde..
Ja tu nikde nenasla zadny spilani, ani pokus o umlcovani...
hanka píše:"Nejchytřejší" a "nejhlavnější" mudrlant ví všechno dopředu, dokonce i to, o čem nemá ani páru ... zbytečně tím jenom upozorňuje na své mezery ve vzdělání, které (patrně ze strachu, aby se na ně nepřišlo - jiný důvod mě nenapadá) zakrývá tím, že pomlouvá, straší lidi a odrazuje je od dalšího způsobu, kterým by si mohli pomáhat
Tak tady, devenko, utocis ty, napadas, a navic lzes a shazujes, tak to mi dava celkem jasnej obrazek, co jsi zac.
hanka píše:lze působit i na jednotlivé orgány a části těla, na které se první způsob přikládání elektrod nehodí - třeba proto, že jsou v tom místě bakterie a patogeny, které původní způsob může ještě zhoršit, nebo proto, že jsou póly jinak. Ani se nestydí na mě hodit takovou donebevolající BLBOST, jako že chci přepólovat auru a další kraviny !!! Tohle může vymyslet úplný B..
Hanko, proc tu lidi strasis? Nevim, co sis vymyslela, ze muze Godzila zhorsit.... ja ji jedu uz druhej mesic a zatim je vsechno jenom lepsi a lepsi - jak dlouho ji NA VLASTNIM TELE zkousis ty, ze vis, to co tvrdis? A nikde jsem tu neobjevila tvrzeni "hanka chce prepolovat auru"
hanka píše:Jsem vážně znechucena tím, co se na fóru poslední dobou děje, lidé jsou nevybíravě ponižováni za své názory, protože jsou jiné, než jsou povoleny, jsou obviňováni a je na ně házena špína za něco, co neřekli atd, atd. ... :( .. nejhorší je, že spousta lidí se bojí říkat svoje názory a tak raději mlčí, aby na ně jediný "všechnovědoucí" nevyskočil ...
Tak, někdo to tady konečně říct musel, klidně si mě za to zabanuj ... :evil_vm: ¨
Hanka.
No, takze jsem sice rada, ze jsi rekla, co jsi rekla, protoze doufam, ze se ti ulevilo, ale Slavkovi dluzis omluvu. Prisel sem s godzilou (a jestli to byl nekdo jinej, tak se omlouvam :oops: ), zkousi ji sam na sobe, snazi se vymyslet nejjednodussi zpusob vyroby i pouziti, aby to mohli vyuzit i elektricky nevzdelanci jako jsem ja, deli se s nama o VLASTNI zkusenosti a vysledky a jenom proto, ze chce zastavit vymysleni blbosti a strasaku kolem neceho tak jednoduchyho, jako je prave godzila, ty mu tady nadavas a utocis na nej skutecne stylem prebornice.
Navic, jak vidis, nikdo te tu nebanuje, ale jestli tu potrebu mas, tak si snad najdi jiny fora, kde ti to nejspis radi splni.
Verim, ze az vystydnes, uvidis sama, ze je velkej rozdil mit neco nactenyho a nebo vlastni zkusenost a az se tak stane, Slavkovi se omluvis.
Tak, a to je vsechno, co k tomu mam, s tebou uz se bavit nebudu, dokud se Slavkovi neomluvis; to co jsi udelala, bylo sprosty. HOWG!


Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od milda »

hanka píše: Ježíš, co se to tady děje?
Nevím, proč vznikl dojem, že se stavím proti Slávkovým doporučením, ani slůvkem jsem se proti němu nezmínila, tak vážně nevím, oč tady jde ...
Hani, vůbec nic špatnýho se tady neděje. Dokonce tady nevidím ani nějaký střet názorů ;) :D

Naopak bych řekl, že v posledních příspěvcích si doplˇnujeme svoje názory a pohledy na problém a tím je naše diskuze smysluplnější, než obvykle. :D :pivko:

zdravím a přeju hezkej den, milda :)


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od poota »

K těm půtkám.
Všimněte si, že k nim pravidelně dochází vždycky, když někdo za názorem s nímž nesouhlasí, začne vidět jeho autora nebo vyznavače - a reagovat na dotyčnou osobu místo reakce na prezentovaný názor.
Úplně stejným způsobem vznikají i domácí hádky a stejný mechanizmus je příčinou různých mindráků a sebepodceňování, na které rodiče svým dítkům většinou nechtěně zakládají.
Dítě řekne pitomost, což je docela běžné. Rodič považuje za správné ho na to upozornit, ale neuvědomí si, že správná formulace zní: "Teď jsi řekl pitomost."
Místo toho si to zjednoduší a zkrátí na: "Ty jsi ale pitomec."
Doufám, že je jasný rozdíl mezi těmi výroky a také že je jasný rozdíl mezi tím, jak rozdílný způsob reakce si oba vynucují.
V prvním příkladu dáváme jasně na vědomí, že ta pitomost není součástí našeho dítěte a jaksi vybočuje z toho, co k němu patří a co jsme od něj očekávali - dítě má tendenci se za "úlet" omluvit a nebo vysvětlit, že to tak nebylo myšleno.
V druhém příkladu naopak dáváme najevo, že ona pitomost vznikla na základě pitomosti našeho dítěte a je jeho logickým produktem, čímž neútočíme na pitomý výrok, ale na inteligenci tvora, který ho vyprodukoval. Ten bude mít pochopitelně tendenci bránit především sebe a nikoli ten výrok. Mezi dospělými, jak je vidět i tady, je běžné napadnout inteligenci kritika, ovšem dítě tuto možnost většinou nemá, takže si tu "křivdu" ukládá v sobě "na pak".

Aby se vzniku podobných půtek na fóru nějak předcházelo, je v Pravidlech jasně formulováno, že je tady možné napadat pouze názory a tvrzení, ale nikoli přímo jejich pisatele.
Osobní spory je možné si vyřizovat prostřednictvím SZ a jistou výjimkou vzešlou z praktického provozu, je vlákno Boxovárna, kde je to do jisté úrovně trpěno, a kam bývají podobné nepatřičné výlevy většinou přesunovány.

Za "ujeté nervy" a případně ne zcela správně pochopené věci či nevhodné reakce se stačí omluvit a případně i požádat o jejich smazání - je to lepší, než nějaké nekonečné vysvětlování nebo rozpoutávání vendety :D

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od hanka »

poota píše:K těm půtkám...
Máš pravdu, pooto, neměli bychom být osobní … ani mně se to nelíbí... Jenže když na lidi vyskakuje pořád jeden a tentýž člověk a pokaždé proto, že říkají něco jiného, než tvrdí on, je těžké nebýt osobní... I to zvíře kousne do nohy, která ho pořád okopává.
Nejsem sama, komu je bráněno vyjádřit svůj názor. Zejména z těchto důvodů se častokrát zapojuji do diskuzí - abych podpořila odvahu vyjádřit se těm lidičkám, kteří se stali terčem útoků kvůli svému názoru. Jsme přece každý jiný, nemůže se po nás pořád chtít, abychom byli všichni jako přes kopírák, kde předlohou nám má být jeden z nás, byť je sebechytřejší a přinesl na fórum spoustu dobrých věcí (za které byl mimochodem náležitě odměněn hned poté vřelými díky i body – což je v naprostém pořádku!) ... Tak buď jsme na diskuzním fóru, nebo na osobním webu jednoho člověka, který má v podmínkách to, že se mu nesmí odporovat . Takovému webu bych se samozřejmě vyhnula, protože si vážím svobody vyjadřování – tolik na vysvětlenou všem, kterým se nelíbí můj "nedostatek úcty" k jistému člověku .... Odmítám se omlouvat člověku, který sám neprojevuje úctu (nejen) ke mně - když už pro nic jiného, tak aspoň ze slušnosti..
Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
mahatma

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od mahatma »

Hanka, nikde nevidím ani jeden útok na Teba, ani nevidím kde vo fóre je niekomu bránené vyjadriť svoj názor.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Hanka

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Přetaženo z vlákna Godzila - zaper za hubičku. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 56#p126156

Nazdar Hanko. Pokud by ses podívala do svého seznamu ocenění, zjistíš, že sem Ti jich dal během existence nového fóra 30. Ty jsi se do mne zatím 3x navezla proto, že jsem si dovolil vyjádřit nesouhlas s nějakými tvými názory, s tím, že Tě napadám, nebo bych mohl napadnout a podobně. :) To bychom měli 10:1 a to nevidím do karem.

Nic z toho podle Tebe útočného nebylo ode mne z pozice moderátora, ale jenom z pozice člena. Je tedy naprosto mimo mne, co Tě tak durdí, proč máš potřebu mluvit o banech a podobně, stejně jako o tom, že se do Tebe nějak navážím. Českymo to chytila celkem fajnově s tím, že mi jde hlavně o to, aby se tohle docela jednoduché a účinné udělátko nestalo předmětem naprosto zbytečných spekulací ,které by mohly zavádět. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 37#p126137 Osobní útok jsi si pořídila sama. Taky si snad zkus povšimnout Petrova (Pootova) příspěvku. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 47#p126147

V každém případě se Ti nesmírně omlouvám, jestli jsem Ti, byť i nechtěně, opět šlápl na kuří oko. Skutečně to nebylo nikdy mým záměrem.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od poota »

hanka píše:Máš pravdu, pooto, neměli bychom být osobní … ani mně se to nelíbí... Jenže když na lidi vyskakuje pořád jeden a tentýž člověk a pokaždé proto, že říkají něco jiného, než tvrdí on, je těžké nebýt osobní...
Neříkám, že nebýt osobní je lehké, ale tvrdím, že v zájmu zachování kultury diskuze je to nutné!

Pokud považuješ něčí názor za mylný, klidně si ho rozcupuj - tedy ten názor - ale člověka nech být a žít!
A jestli tu máš někoho, s jehož názory zpravidla nesouhlasíš, snaž se přímo na něj nereagovat a pouze prezentovat svůj názor. A pokud někdo "cupuje" Tvůj názor, nemusí to být nutně jenom proto, že je zrovna Tvůj, ale třeba proto, že ho jenom považuje za ne zcela správný. Je jasné, že "kdo nic nedělá, nic nezkazí" a taky že čím víc toho člověk napíše, tím víc v tom bude omylů a nebo nepřesností - 10% z tisíce je sto, kdežto z deseti jenom jeden, tedy třeba omyl.
A ještě chci říct, že často něco vypadá jinak když se to čte, než jak to bylo míněno při psaní.

To je asi tak všechno - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Hanka

Příspěvek od poota »

Jéé, to je hezké, konečně je v Boxovárně něco osobního a není to napadání :jump:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“