Vlčice píše: ... Kdo byl vlastně Atilla? Jaké etnikum? ...
To se ve skutečnosti neví. Jsem po tom teď zase lezl, jako jsem to udělal asi před čtrnácti dnama z podobných důvodů, akorát jsem se přeci jen domákl dalších souvislostí. Měl titul khána - chána - kagana atd. podle jazyka danné země. Byl dle římského současníka postavy malé a rozložité, s velikou hlavou, snědý a s malýma očima. Dle toho někteří soudí, že v něm byla mongolská krev, ale jiní tam vidí díky historickým pramenům reálné možnosti jiných etnicit. Definitivně prý byl osobně neokázalý, spal na zemi a byl příkladem svého kočovného způsobu života. (to je od Římského vyslance doby) Hunové se objevují snad poprvé kolem řeky Volhy, odkud se roztahují na všechny strany, velice podobným způsobem jako o cca 700 let později Djingischán. Způsob boje byl však poněkud blíže evropskému, tedy veliká armáda, oproti relativně malým skupinám nájezdníků Djingischána. Nicméně klasická jízda s luky a oštěpy.
Ale. U Pathajů, což je dnes populace cca 50mil převážně v Afghanistánu, ale i Pakistánu a východním Iránu, jsem se domákl, že slovo (jméno) Khan má původ společný s "anglickým" jménem Cohen, které je "německým" Khonem. Původní význam slova (informace nyní z oblasti Mongolska a severní Číny) je vlastník půdy. Tento termín se později přenesl na tituly nižší šlechty a eventuelně se vyvinul na tituly králů až "světovládců", a to po prakticky celé Asii a po Evropě až do Bulharska díky Tatarům.
Attila sám měl mocenské ambice dobýt svět, takže zde jsme u jednoho z dřívějšího pokusu o NWO a není zrovna pravděpodobné, že by jeho případná dynastie (ke které nedošlo) byla jakkoliv komukoliv milosrdnější než jiné dynastie, od čínských císařů přes Jingischána, Petra Velikého (ustanovitele Ruského císařství a reformátora politického smýšlení země v osvícenském duchu zednářských lóží doby) až po britskou korunu.
Gauner jako všichni chánové, králové, císařové a jejich ať již jakkoliv otitulovaná havěť.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.