Free Energy - Volná Diskuze

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
E_man
Zasloužilý člen
Příspěvky: 342
Registrován: pon 17 zář 2012 11:23
Dal: 139 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Free Energy - Volná Diskuze

Příspěvek od E_man »

Příběh "GAIA Energy" pokračuje dál.
Dneska uvádí Allan Sterling na svých stránkách http://pesn.com/2015/05/13/9602617_scie ... cy-system/ , kterák obdržel od vývojového týmu Rosch Innovations AG vědecké vysvětlení toho, co se u nich děje.
Protože na to zatím nemám svůj názor, předkládám tyto zdroje informací k dalšímu bádání podle hesla "Více hlav nejen více sežere".
Jde hlavně o dokument "A method of extraction (restitution) of the energy supply stored in liquid or gaseous mediums and transformation of the energy obtained into mechanical work" (Metoda extrakce-obnova zdroje energie v kapalném či plynném médiu a transformace získané energie do mechanické práce) viz dokument v PDF http://pesn.com/2015/05/13/9602617_scie ... Bilder.pdf nebo ve wordu http://pesn.com/2015/05/13/9602617_scie ... Bilder.doc .


____________
Jak se do lesa volá, tak se z lesa střílí...
E_man
Zasloužilý člen
Příspěvky: 342
Registrován: pon 17 zář 2012 11:23
Dal: 139 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Free Energy - Volná Diskuze

Příspěvek od E_man »

Jak jsem řekl, táto story GAIA Energy s "pumpováním" energie na principu vztlakové síly pokračuje dál.
Abych lépe přiblížil "motory tohoto typu", zde je na YouTu jeden z příkladů o čem je řeč, a najdete si jich tám pod heslem "Buoyancy" daleko více viz .

Teď už to zašlo tak daleko, že Allan Sterling (viz jeho stránky http://peswiki.com/index.php/Event:2015 ... easurement ) je pozván k návštěvě chystané předváděčký 20kW či 100kW jednotky někdy okolo 16.června s možnosti "něco měřít". Navíc se zde dovídáme, že někde v Srbsku a Slovinsku se připravují elektrárny na tomhle principu s výkonem 1MW a 5MW elektrické energie.

Aniž bych se ktomu chtěl (ani neumím) technicky vyjádřít, jeden názor v diskusi ze stránky PesWiki je zajímavý (Richard to Mark Euthanasius) a cituji:
Mark, I am from Germany and most commenters here are sure it is a scam.
Doubters get mails from the legal department of the company, frightening them, but never followed by any court action.
WHY? Because at court You have to show facts.
It did not work in 2014 and will not work in 2015 or 2415.

(Marku, já jsem z Německa a tady převážná většina komentářů je přesvědčena, že je to podvod. Pochybovači obdrželi výhružné maily od legálního vedení společnosti, to ale nepodniklo proti ním žádné právní kroky.
Proč? Protože u soudu by museli prokazovat fakta.
Nefungovalo to to v roce 2014 a nebude to fungovat ani v roce 2015 či 2045.)

I když toto není z mého oboru činnosti, vyjádřují se k tom vzhledem k zeměpisné blízkosti i naší historické provázanosti s naším sousedem.
Je-li to podvod, jaký je jeho účel a kdo na tom vydělá?
Jsem přesvědčen, že finanční toky už jsou pod drobnohledem příslušných spolkových orgánů a výdělek výběrem záloh nepřipádá v úvahu. Proč tedy "někdo" potřebuje tak vehementně obratit k tomuto podle všeho "zřejmému podvodu" pozornost veřejnosti?

Pochybuji, že Sterling bude měřením schopen něco odhálit. Je 21. století a možnosti je na jednoho "amatéra" příliš. Jediná šance je zkoumat nejbližší okoli předváděčky, kdy to pojede v samo-napájecím režimu a to všemi dostupnými technickými prostředky. Ale i když nic neobjeví, stále to nevyloučí možný podvod. Ten vyloučí až první fungující zařízení u zákazníka.


____________
Jak se do lesa volá, tak se z lesa střílí...
E_man
Zasloužilý člen
Příspěvky: 342
Registrován: pon 17 zář 2012 11:23
Dal: 139 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Free Energy - Volná Diskuze

Příspěvek od E_man »

Hmm, ať se na to dívám z té, či oné stránky, ..noo jak bych to jen řekl, ...tak suma sumarum - abych se vyjádřil co nejlépe, ... lapidárně řečeno, všechno vypadá, že to těm germanum nějak snad opravdu funguje!?
Hoši z té Sterlingové party z PesWIKI viz stránka "Blog:Rosch's 15 kW and 100 kW Demo" http://www.peswiki.com/index.php/Blog:R ... d_to_Rosch teď prolejzaji kde co v GAIA Energy aby objevili nějaký podvod. A zatím nic.
Navzdory celé německé technické veřejnosti (a snad i světové) si systém klidně dodává svých zatím 18kW do nějakých zátěží.
Živě, v přímém přenosu to ukazujou zde .
První fotky v zazipovaném stavu si můžete stáhnout tady http://pesn.com/2015/06/19/9602632_Rosc ... photos.zip .
Tak se mně zdá, že tady vidíme v přímém přenosu snad první funkční zdroj VE, který se opravdu zavádí do výroby !!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


____________
Jak se do lesa volá, tak se z lesa střílí...
minsc
Starší člen
Příspěvky: 175
Registrován: stř 14 zář 2011 18:29
Bydliště: Absurdistán
Dal: 11 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Re: Free Energy - Volná Diskuze

Příspěvek od minsc »

Ahoj E_mane,
díky za informování (jako obvykle). :)
Vzpomněl jsem si na jeden související článek, snaží se vysvětlit nedávnou situaci na srazu zemí G7, pokládá otázky jako co bylo míněno tím snižováním emisí CO2, proč v tom hraje hlavní úlohu Německo a tak dále. Vývod autora je ten, že se pravděpodobně chystá postupné zavádění nové technologie v této oblasti, takže to vypadá že ses trefil do černého !
No uvidíme...
http://gizadeathstar.com/2015/06/the-g7 ... -going-on/


Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2444
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Free Energy - Volná Diskuze

Příspěvek od lajos »

Začal jsem přemýšlet o malém modelu na kterém by se dalo už prokázat nejaký COP efekt. Vybrat kompresůrek, nejšikovněji na dofukování pneu aut, dávají 2,5atm 6-15 kubíků vzduchu a jsou levné (200-400), než zjistíš že trvalí provoz je doporučeno 10-15 min. a kteří tuto omezení nemají tak jdou cenově dost nahorů , spíš kolem 1000,- . Nakonec po ověření by byl užitečný v autě.
Na osu vodníka by se dal motorek z auta, stahování střechy nebo něco podobného 12V/7-10A . Tím by se dalo vytvořit dobrý základ na ověření vstupní a výstupní energie kolem 100W výstup a kompresor na 12V je taky kolem 10A a v nějakém rozmezí by se určitě dal regulovat s PWM aby jsme dodaly do procesu min. potřebnou energii při max. výstupu.
Když to domyslíte podle té plexi předváděcí (laboratorní) videa, je vidět že při roztočení kola s otvorama pro vzduch při nezatíženém kole se ty otvory u těch vyšších otáček se nestačí zaplnit vzduchem, tak že při zatížení osy vodního kola by se snížili otáčky a do dutin by se dostalo víc vzduchu a tím by získalo kolo, když ne na otáčkách, tak na síle. Což vypadá taková správná samoregulační zpětná vazba, že?
Jdu skusit roztočit motorek vrtačkou, co asi dá?
Naměřeno motor
U=12V , naprázdno odběr 1,3A, bržděním 2,5A , nominální proud 7A
Generátor
2000ot Uo=6V , zátěž 16ohm 5,75V/0,4A
3000ot Uo=9,25V 16ohm 8,8V/0,63A
Pohon 6000ot nemám poruce
Z toho je vidět že by bylo dost náročné dosáhnout s tímto motorkem nějakých hodnot k porovnání vstupu a výstupu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


E_man
Zasloužilý člen
Příspěvky: 342
Registrován: pon 17 zář 2012 11:23
Dal: 139 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Free Energy - Volná Diskuze

Příspěvek od E_man »

minsc píše:...Vzpomněl jsem si na jeden související článek, snaží se vysvětlit nedávnou situaci na srazu zemí G7, pokládá otázky jako co bylo míněno tím snižováním emisí CO2, proč v tom hraje hlavní úlohu Německo a tak dále. Vývod autora je ten, že se pravděpodobně chystá postupné zavádění nové technologie v této oblasti, takže to vypadá že ses trefil do černého !
No uvidíme...
http://gizadeathstar.com/2015/06/the-g7 ... -going-on/
Dík za ten odkaz. Z diskusí na jiých fórech i oficiálních amerických článků o tomto "příslibu" na zlikvidování emisi do konce století vím. Nevěděl jsem však, že pochází z dílny naších západních sousedů.
Ono vůbec na těch fórech, pokud to nejsou jen "lidová" fóra se objevujou myšlenky, zdaleka potvrzující mnoho naších konspiračních spekulací.

Lájoši, ještě ke tvému nadšení pro další pokusy.
Nejdříve bych rád upozornil, že GAIA Energy opravdu už na své zařízení obdržela patent jako jedna z mála organizací, zabývající se touto "perpetuální" technologii. Jak uvádí Sterling na svých stránkach, tak patent obdržela na základě testů nezávislé laboratoře, které snad poskytla 150W-vzorek zařízení pro testování, jak plyne tady z tohoto dokumentu http://pesn.com/2015/06/20/9602633_Why- ... ctions.pdf .
Tady si všimněme, že samotné vztlakové zařízení je zde zobrazeno, ale generování energie je taktně schováno pod nápis "Zakryto z důvodů utajení".
Domnívám se, že samotné "perpetuální" vztlakové zařízeí je jen veliký "setrvačník" na hřídeli daleko důležitějšího skrytého generátoru, má jen pomocnou funkci a není zdrojem generované energie. To už by dávno někomu fungovalo, a také je důvodem k hlavnímu odporu německé technické veřejnosti k možnosti, že to může fungovat.
Hlavní "majsterštych" je podle mne skrýt právě v tom generátoru-dynamu, kde je podle mne využito právě technologie potlačení BEMF(Back ElectroMotion Force), tedy potlačení vlivu zátěže na mechanickou sílu, potřebnou na točení dynama. Je to technologie, kterou propaguji ti pošahanci z "Fix The World" se zařízeím QEG(Quantum Energy Generator) jak o tom též referuje Sterling na svých stránkách http://peswiki.com/index.php/OS:Quantum ... _%28QEG%29 , je v patentu Bediniho a zabývá se tím mnoho dalších lidí, mezi jinými i Mišin z ruské národní labolatoře.

Ten nápad použit jako setvačník obyčejnou vodu poháněnou stlačeným vzduchem namísto mnoha tunového ocelového či třeba i jen betonového setrvačníku (pro 5MW elektrárnu) považuju... no prostě za kolosální.


____________
Jak se do lesa volá, tak se z lesa střílí...
Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“