O čem to všechno je

Volná diskuze k článkům a dalším informacím, zde prezentovaných...
arabela777
Starší člen
Dal: 61 poděkování
Dostal: 38 poděkování

Re: Arabela777

Příspěvek od arabela777 »

Iv píše:Probouzet lidi ze spánku, kontra něco vyvracet , eventuelně někoho přesvědčovat je diametrální rozdíl.
Nastal čas sklizně a pro dobrou úrodu je potřeba napřed vytrhat plevel, aby byl prost semene, jenž tam nemá co dělat. Času moc nazbyt není.
P.S. Bylo mně potěšením si s Váma poklábosit, mějte se moc fajn.:bye:

Postřeh:
Trochu jsem si dal práci po určitém čase se srovnáním obou webů. Je velmi zajímavé, jak jsou oba dva weby zaměřeny a jak shlukují rozdílné dvě skupiny lidí. Alternativní OSUD má spíše zaměření dost Sysifofské, zvláště na Facebocku a OSUD.cz je zase velmi extrémní, navíc placené duchovno mně nesedí. Je velmi dobré a poučné obě strany sledovat, zatím mám dojem, že Alternativní OSUD je opravdu vytvořen jako protiváha OSUDU.cz a teď nastává otázka, Kým a Jaký záměr je opravdový Alternativního Osudu, potlačit nástup zájmu o duchovno a nebo jej chytře potlačit- dost mně to připomíná i výpady některých zde.. Ukáže čas.
Osud.cz sleduji již delší dobu a docela mě udivuje,když se vracím ke starším článkům,že mu to tak nějak vše vychází.Ať chceme nebo nechceme, tento web je zaměřen na věci,které se nemusí někomu líbit. V každém případě je dobře,že existuje a upozorňuje na věci,které jsou dnes velice aktuální.Co si z toho každý vybere je na něm.

arabela777
Starší člen
Dal: 61 poděkování
Dostal: 38 poděkování

Re: Arabela777

Příspěvek od arabela777 »

Iv píše:Probouzet lidi ze spánku, kontra něco vyvracet , eventuelně někoho přesvědčovat je diametrální rozdíl.
Nastal čas sklizně a pro dobrou úrodu je potřeba napřed vytrhat plevel, aby byl prost semene, jenž tam nemá co dělat. Času moc nazbyt není.
P.S. Bylo mně potěšením si s Váma poklábosit, mějte se moc fajn.:bye:

Postřeh:
Trochu jsem si dal práci po určitém čase se srovnáním obou webů. Je velmi zajímavé, jak jsou oba dva weby zaměřeny a jak shlukují rozdílné dvě skupiny lidí. Alternativní OSUD má spíše zaměření dost Sysifofské, zvláště na Facebocku a OSUD.cz je zase velmi extrémní, navíc placené duchovno mně nesedí. Je velmi dobré a poučné obě strany sledovat, zatím mám dojem, že Alternativní OSUD je opravdu vytvořen jako protiváha OSUDU.cz a teď nastává otázka, Kým a Jaký záměr je opravdový Alternativního Osudu, potlačit nástup zájmu o duchovno a nebo jej chytře potlačit- dost mně to připomíná i výpady některých zde.. Ukáže čas.
Osud.cz sleduji již delší dobu a docela mě udivuje,když se vracím ke starším článkům,že mu to tak nějak vše vychází.Ať chceme nebo nechceme, tento web je zaměřen na věci,které se nemusí někomu líbit. V každém případě je dobře,že existuje a upozorňuje na věci,které jsou dnes velice aktuální.Co si z toho každý vybere je na něm.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Další alternastívní web

Příspěvek od 1220 »

Nemo píše:Pro zajímavost přikládám další adresu na web jdoucí svoji osobitou cestou.

http://www.amezdas.cz/
Ano cesta je osobitá

Kdyby se Kristus 1000 x narodil v Betlémě nikoli však v Tvém srdci,
neznamená to pro Tvůj život nic a zhola nic to nepomůže.
Objevení Krista znamená uvidět současně chlév , kde se rodí ..........
Zrození Krista poskytuje současně vodu k čištění chléva.
O nic vnějšího někde na webu se nejedná. ;)
Shodou okolností se něco děje v Ostravě :
http://www.rosicrucianum.cz/?gclid=CJbw ... zAodS0qaCQ
Kapitánovi přeji stálé zdraví.
K.

Nemo
Starší člen
Dal: 64 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Re: Další alternastívní web

Příspěvek od Nemo »

Ano cesta je osobitá

Kdyby se Kristus 1000 x narodil v Betlémě nikoli však v Tvém srdci,
neznamená to pro Tvůj život nic a zhola nic to nepomůže.
Objevení Krista znamená uvidět současně chlév , kde se rodí ..........
Zrození Krista poskytuje současně vodu k čištění chléva.
O nic vnějšího někde na webu se nejedná. ;)
Shodou okolností se něco děje v Ostravě :
http://www.rosicrucianum.cz/?gclid=CJbw ... zAodS0qaCQ
Kapitánovi přeji stálé zdraví.
K.[/quote]

Opravdu zajímavé,

v Ostravě je různých duchovních aktivit stále více. Dozrává doba, kdy se probudí síla uhelného podloží zalévaného stovky let lidským potem a krví. Tato síla žíhána žárem vysokých pecí prošla nespočetnou destilací a přerodila v nepopsatelné "TO". Již brzy zazáří tak, že i v slovutném Prágru ji zraky vědoucích zaregistrují. Její světlo pak zahřeje a naplní blahem všechna čekající srdce a ti, co sto let v šachtě žili a mlčeli se rozletí do celého světa, aby zvěstovali nový věk. UPS nějak jsem se nechal unést :D :lol: :laugh:

1220 zdravím při všech vrcholech trojúhelníka. Nechť Tě mír kosmu provází :bye:

IU
Stálý člen

-re-

Příspěvek od IU »

Postupně si to také přečtu, protože jsem jedna z "obětí" podobných vizí :), ale v daleko menším (soukromém) rozsahu, tak to chci porovnat. Došla jsem zatím k Tvůrcům křídel, tak jsem si je našla na netu a tady jsou mé pocity:
Už nad vizáží první strany se mi sevřelo srdce a tělo se mi bloklo v nějakém ochraném gestu, to samé nad všemi obrázky co tam jsou v galeriích. Písmo používají ostré, doslova démonské. Na to jsem háklivá, protože andělské písmo je oblé, kulaté, nekončící, zlo používá hroty, ostré úhly...
Mám už vypěstovanou jakousi intuici, která se málokdy plete, a když do toho vidím i energie, je o to těžší mě nachytat. Samozřejmě se stát může, dokonalou přetvářkou a "štítem". Jenže ten web se tím maskováním nijak nezabývá, já v něm vidím zlo na první pohled.

Rowim
Nový člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: O čem to všechno je

Příspěvek od Rowim »

Uplynulo více let, rok 2012 za námi, ještě je tato otázka aktuální?..

Pokud ano, plně souhlasím s postřehy Comenius. (25. února, time 19:46)
Toto dílo se opravdu nečte dobře, protože z něj čiší podprahová manipulace vědomí ve více vrstvách poskládaných na sobě.
A velmi se divím, že autor zde uveřejněného díla to nezaznamenal již při prvním napojení.
Zpočátku nás ony entity zaujmou výrokem, že jsme vlastně vyvolení pro tento vesmír ve formě jakýchsi strážců.
Každému hledajícímu by se v tom okamžiku měl rozsvítit v hlavě blikající majáček, že se ho tu někdo snaží zmanipulovat přes jeho ego.
A pak to taky začne v plném proudu.
Jedna informace za druhou, které, pokud uvěříme, tak nás vlastně zbavuje svobodné vůle a ponechává veškerá rozhodnutí o dalším postupu na oněch, nám dosud neznámých entitách, jež působí skrytě za tím vším.
My se jen máme přizpůsobit a dělat, co se nám řekne, jinak vyhrají ti druzí, Temní.
(Prvotní zákon manipulace: Med kolem huby a bič strachu.)
Myslíte, že vědomé bytosti s čistými úmysly by s námi takhle jednali?..

Až dosud v žádné intergalaktické válce jsme zúčastněni nebyli a pevně doufám, že nejsme.
Proto požíváme nejvyšší ochrany a jakožto "nevinní" nemůžeme být vyhlazeni třetí stranou. Jen sami sebou.
To by se však mohlo velmi rychle změnit, pokud bychom se do ní vtáhnout nechali. A to byť jen mentálně.

Duchovně hledající bytosti, kteří už nejsou úplnými začátečníky, dobře ví, že vesmír je de facto tvárný a přizpůsobí se našim myšlenkám.
Tedy vytvoříme-li ideu boje, provždy už budeme bojovat.
V tom je elementární rozdíl mezi Orientem a Okcidentem.
Zatímco západ vytváří myšlenku křesťanství, dualitu mezi Dobrem a Zlem, orientální země se takto nachytat nedají.
Je sice snadné promítnout své temné stránky mimo sebe (naprojektovat je do někoho jiného, co se nám už od pohledu nelíbí) a pak se od nich odrazit a říci, že takhle ne, ovšem tím do svého vědomí vnášíme myšlenku boje, bez kterého se pak už nedokážeme dále vyvíjet.
Tohle Orient ví, a proto své temné stránky označuje jako nevědomost, která bude světlem poznání překonána.
Bingo! Orient nepotřebuje bojovat, nepotřebuje válčit s druhými národy, aby upevnil svou víru a rozkryl v sobě moudrost. Zatímco západ ano.

Ergo: Pokud někdo takto chápe vesmír, tedy mocenské válčení dvou stran, potom jeho poznání je v plenkách a bude ještě dlouho, dlouho vlečen Karmou do podivných rolí, které se mu vůbec nemusí líbit.

Rowim
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Pokud do orientu počítáš i islám (asi budeš muset), tak prakticky je to zajímavě převrácený s tou potřebou boje.
Chudák západ, je to samá bojůvka-bohužel těch z orientu. Ten orient asi těžko budeš dělit na mírový a bojový ještě k tomu toho samého vyznání.

Rowim
Nový člen

Příspěvek od Rowim »

Islám ale nevychází z monismu, nýbrž radikálního dualismu. Dokonce mnohem přísnějšího než je samotné křesťanství. Tam hledej celý problém.
Možná jsem se nevyjádřil úplně přesně, ale měl jsem na mysli buddhisticky nebo vaišnavisticky laděné státy. Avšak rozhodně ne muslimy. Ti mají svého Mohameda, který je vede k Alláhu. A některé jejich sekty mají velmi nekompromisní a podivný přístup při výkladu jejich svatého písma, totiž koránu. Dokonce až tak dalece, že jsou ochotni rozpoutat teror na celé planetě. Srovnej s křížovými výpravami a porobením nemalé části světa katolickou církví.

Rowim
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Jsem tě jenom trochu popíchl, ten orient byl trochu široký pojem

Rowim
Nový člen

Příspěvek od Rowim »

Jo jo, to máš pravdu. :)

Rowim
mamtumamu
Nový člen

Příspěvek od mamtumamu »

Zdravím. Já jsem knihu přečetla rychle. Musím říct, že mi pomohla. Objevila jsem tu nejdůležitější věc, kterou člověk slýchává, ale až díky amenti jsem pochopila .
Nic nestojí mezi člověkem a Bohem. Myslím, že bez vysvětlení okolo bych to neprožila. Věřte nebo ne. Během prožití této myšlenky( nevím, jak to napsat), jsem se začala fyzicky uzdravovat.Všechny ty techniky jsem zkusila a pomáhají. Tedy mně. Ať je to jakkoliv pravdivé, já získala něco, co jsem zapomněla. Už od dětství jsem to cítila, ale až teď jakoby se to naplno probudilo. Jo a jsem šťastná, že jsem obyčejná lidská bytost. Ani text amenti podle mne není třeba rozebírat zda je správný či nikoli. Protože nic nestojí mezi Bohem a lidskou bytostí. Pokud ten text pochází od jiných bytostí jako dar, není na čem stavět doslova. Nemůže být dokonalý. Je jen jejich pohledem. Každopádně, opravdu se snažte napojit na zdroj. A kde je? Svým způsobem přece v nás. Je to úžasné. Tak prosté.

mamtumamu
Nový člen

Příspěvek od mamtumamu »

Teda tu první techniku jsem nezkoušela s tím střibrným štítem. Navíc tento text je přece jen vybraný z originálu. Opravdu bych na tom nestavěla. A vůbec mi nepřipadá, že nás nabadá k boji. Naopak. Popisuje, co se dosud dělo a děje všude. Ale přemyšlela jsem i o tom. Proti zlu je třeba se bránit. kdybych se měla rozhodnout mezi tím někoho zabít nebo ten někdo ublíží mým dětem, neváhala bych bránit sebe a své milované. Ale vnitřně je pro mě představa, že bych někomu ubližovala hrozná. Je třeba se bránit. Nechat někomu ubližovat i sobě je jako s tím souhlasit. Bránit sebe je milovat sebe. Na to má každý pravo. A třeba je i jiný prostředek sebeobrany než násilí. Řiká se, že jediná jistota je smrt. Vyvracím. Jediná jistota je v přítomnosti Boha. Tento vztah je jedinou jistotou, kterou máme. To je počátek, odtud začít. Každý z nás je naprostý originál. Každý máme svou cestu. Ale všichni potřebujeme Jeho přítomnost.

Odpovědět

Zpět na „Klub přátel Osudu.cz - http://www.osud.cz“