Corona virus

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Jak se zachovat, pokud by Vás nutili do očkovaní?

Příspěvek od rival »

Převzato: https://stop5g.cz/covid-kryje-priznaky- ... any-statu/
Covid kryje příznaky 5G – Doporučení právníka a lékaře jak odmítnout povinné očkování, pokud je podmíněno zákonem ze strany státu

Jedna mala rada, kdyby Vás někdo nutil nebo jakkoli manipuloval do novodobé vakcinace proti cov-id podvodu století … Doporučení právníka a lékaře jak odmítnout povinné očkování, pokud je podmíněno zákonem ze strany státu. Zveřejněno pro ty, kteří mají zájem, odvahu a sílu, ale ne pro lidi, kteří nemají žádný pud sebezáchovy a ani žádné sebevědomí, svědomí, aby se inteligentně od srdce porvali s byrokracií digitálního koncentráku tzv. „Nového normálu“ , který bude chtít do Vašeho těla násilným způsobem nacpat jedy všeho druhu (Koronavirus – Nové vakcíny – Bio Hackování – Zadní Dvířka do Vaší DNK – Nanotechnologie – Kontrola Pomocí 5G). A to jenom proto, že znuděné okultní ,,elity“ chtějí zničit populaci na celé planetě o 6 miliard.

Postup je následovný a velice jednoduchý. V první řadě neodmítejte vakcínu agresivně a bez udání důvodu a nebo proto, že ji jednoduše třeba nechcete a máte strach, že Vás otráví, nebo že jste četli, že to je jed o Billa Gatese atd. Budete okamžitě považováni za agresivního. Mohou na vás zavolat „policii, armádu v záloze “ a ti Vás hodí na podlahu jako chycené zvíře a doktor Vám píchne vakcínu, bez ohledu jestli se Vám to bude líbit nebo ne. Na to pozor! Místo toho můžete jejich služby slušně odmítnout následujícími kroky:

Zeptejte se svého lékaře, jestli vakcína obsahuje MRC-5

A) Zeptejte se svého lékaře, jestli vakcína obsahuje MRC-5? Pro informaci všechny vakcíny dnes tento, nebo podobně značený „sajrajt“ obsahují! Jedná se o embryo buňky a další cizi DNK. Jednoduše řečeno je to látka vyrobena z plodu zabitých v potratové klinice! Jakmile to lékař naznačí, máte dle zákona právo odmítnout vakcinaci a uplatnit své Ústavní právo odmítnutí něčeho na základě „výhrady svědomí“. Ku příkladu využívají to svědkové Jehovovi při transfuzi, nebo muslimové, Indové, atd. …

Zeptejte, zda existuje po vakcinaci možnost „latrogenní reakce“

B) Zeptejte, zda existuje po vakcinaci možnost „latrogenní reakce“ to znamená nežádoucí reakce způsobené mnoha sloučeninami léků, které se kumulují ve Vašem těle a způsobí Vám … Ta možnost existuje vždycky a kdyby lékař tvrdil že ne, tak lže! Stejně jako kdyby lhal, že vakcína neobsahuje MRC-5! Když doktor řekne: “ ano „, ,, je to Vaše “ máte vyhráno! Je to propustka z vězení na vakcíny„. Poděkujte svému lékaři a jděte pryč.

Kdyby lhal v jednom nebo v obou případech, žádejte ať vám ukáže a dá příbalový leták, který si chcete prostudovat a aby vám to před vakcinací dal písemně. Vyžádejte, aby potvrdil na papír, že vakcína neobsahuje MRC-5 a po vakcinaci nehrozí žádná možnost „latrogenní reakce“! A také ať to podepíše a přidá datum a razítko. A uvidíte v jeho očích tu hrůzu! Také mu řekněte, že se na to zeptáte svého doktora a právníka (můžete také napsat na info@stop5g.cz) a že se mu ozvete.

Kdyby byl leták popsán anglickém jazyce, máte právo vyžádat si český překlad. Řekněte ať Vám dají notářsky ověřený překlad spolu s originálem. Najdete v něm všechny nežádoucí účinky! Kdyby Vám to lékař nechtěl dát, tak je jasné že lže a taky máte vyhráno. Odvoláte se na výhradu svědomí a řeknete doktorovi , že se vrátíte, když bude mít překlad příbalového letáku, který neodpovídá žádnému utajeni a je to veřejná informační struktura na kterou se má právo informovat každý člověk, který se dostane do styku s vakcinací a má pochybnosti ohledně možnosti poškození zdraví. K této situaci ale nedojde, protože se lékař bude bát, že by mohl být obviněn s klamáni, ohledně zatajování veřejné dostupných informací týkajících se zdraví člověka. A v tomto případě, by na daného lékaře v případě poškození zdraví pacienta mohla být podána žaloba. A následně být žádána náhrada škody, atd… Pamatujte, že lékaři složili Hippokratovu přísahu (neublíží pacientovi) a musí ji dodržovat. Jinak by mohl přijít o diplom! A vy zase tímto způsobem můžete legálně a uctivě odmítnout jejich mandátní služby! A nedá se s tím absolutně nic dělat, pokud nechtějí čelit žalobě a sankcím právě ze strany toho státu, který nutí do očkování obyvatelstva. No řekněte sami, není to ironie osudu?

Poslední rada na konec : Samozřejmě, ze když bude lékař provládní „vykuk“ který za „dobře odvedenou práci“ jezdí na poukaz farmaceutické korporace Billa Gatese každý rok na Martinic, bude trvat na tom, aby jste mu podepsali revers, že se nechcete dát očkovat. A to jenom proto, aby vás pak udal policii,armádě! Vy mu s úsměvem řekněte, že revers velice rádi podepíšete, až po konzultaci s lékařem, právníkem, poté co vystaví potvrzení, že vakcína neobsahuje MRC-5 a po vakcinaci nehrozí žádná možnost „latrogenní reakce“! Takové potvrzení vám žádný lékař v dnešní době nedá, protože by skončil u soudu! Všichni felčaři velice dobře vědí, že kdyby tato věc měla soudní dohru, tak končí každý jako lékař, t.j. konec s profesí, ale i jako svobodný člověk a půjde do vězení Protože by soudní proces prohrál, ale musel by platit i náhradu škody a újmu na zdraví.


rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Milan Calábek, doporučení koronavirus

Příspěvek od rival »

Převzato: https://voda235.webnode.cz/milan-calabek/

1.6.2020 Záznam divadelního představení Malá vizita herce Jaroslava Duška bylo staženo z různých internetových serverů, protože dle Centra proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH) v něm zazněly neověřené informace o alternativní léčbě koronaviru, potažmo nemoci covid-19. Video přitom mělo více než milion shlédnutí na YouTube. V představení například zaznělo, že koronavirus lze léčit antabusem, čili lékem na alkoholismus. Na postup útvaru pod ministerstvem vnitra nyní doléhá kritika, upozornil server iRozhlas.

https://echo24.cz/a/S783n/ministerstvu- ... .sznhp.box

A K T U A L I Z A C E ze dne 3. června 2020

Badatelé ve Spojených státech stejně tak jako v Číně se v posledních týdnech zřejmě nejvíc přiblížili k úspěšné léčbě COVID-19, která by nám měla umožnit zvládnout případnou druhou vlnu pandemie. Američané se vrátili k starému léku proti alkoholismu, zatímco Číňané vsadili na protilátky z krve uzdravených.

1. Antabus (disulfiram) tiší cytokinovou bouři.

Počátkem března jsem v cenzurou smazaném pořadu Duše K a Malá Vizita poukazoval na čtyři odlišné fáze COVID - 19. K obdobnému pojetí dospěli i autoři studie v červnovém Scientific American, ve které rovněž popisují :

I. fázi Kdy je třeba aktivovat imunitní systém,aby zabránil nákaze.

II. fázi Kdy je třeba aktivovat imunitní systém v případě nákazy,aby bránil replikaci viru v infikovaných buňkách.

III. fázi Kdy je nezbytné potlačit aktivaci imunitního systému,aby nedošlo ke zničující cytokinové bouři vedoucí k vážnému zdravotnímu poškození anebo i ke smrti pacienta (IV. fáze). V polovině června by měl ve Spojených státech tým z Harvardu vedený profesorkou medicíny Judy Liebermanovou a profesorkou Hao Wu začít klinické zkoušky antabusu při léčbě COVID-19 u lidí. Antabus je zatím jediný známý lék, který působí na nový koronavirus ve všech třech zmiňovaných fázích onemocnění. V I. fázi mění thioly viru na neúčinné disulfidy (viz Aktualizace z 27.3.2020), zatímco ve II. fázi brání replikaci viru (viz Aktualizace ze dne 23. dubna 2020 a Aktualizace ze dne 25. dubna 2020). Např. remdesivir je přitom účinný pouze v této II. fázi onemocnění. Nejdůležitější je ale působení antabusu ve III. fázi, protože kromě něj neexistuje žádný jiný dostupný lék, který by dokázal zastavit cytokinovou bouři.

V této prozánětlivé kaskádě některé viry,bakterie,ale i další faktory (mrtvice, infarkt nebo rakovina) aktivují inflamazóm N L R P 3. Ten pak aktivuje kaspázu 1 štěpící protein g a s d e r m i n D na dva fragmenty, které proděraví membránu infikovaných buněk. Děrami vzniklými v membráně se z buňky do mimobuněčného prostoru vylije obrovské množství prozánětlivých cytokinů, zejména interleukinu-1 a interleukinu- 6, které v ní působily proti replikacím viru. To následně vyvolá cytokinovou bouři, vedoucí k sepsi anebo podobně nebezpečnému syndromu.

K tomu, aby tato cytokinová bouře mohla vzniknout, je ale zapotřebí i několika dalších faktorů. 2 Především nefunkčnosti hlavního vypínače zánětu, který se nazývá SIRT 2 (Nad-dependent deacetylase sirtuin 2), s níž se nejčastěji setkáme u starších anebo chronickými nemocemi oslabených jedinců. SIRT 2 totiž deacetyluje zmiňovaný prozánětlivý inflamazóm N L R P 3 a tím jej vypíná. Hlavním aktivátorem SIRT 2, který tomu brání, je resveratrol z červeného vína. Když internista Peter van Voort vyhlásil v holandské televizi, že resveratrol může zabránit vzniku cytokinové bouře při onemocnění COVID - 19, během dvou hodin byl vykoupen v celém Holandsku (za tuto informaci vděčím Maxu Ogorodovi). Na pozitivní působení resveratrolu, methylresveratrolu (piceatannolu) a plného červeného vína jsem upozorňoval už v Odpovědi z 10. března 2020 a v pořadu Duše K a Malá Vizita. SIRT 2 rovněž zpomaluje stárnutí, brání vzniku diabetu 2, roztroušené sklerózy, Alzheimerovy nebo Parkinsonovou choroby a mnoha vážných zánětlivých nemocí.

Další pojistkou, která jiným způsobem potlačuje aktivaci prozánětlivého inflamazómu N L R P 3, je melatonin vytvářený v pineální žláze (viz Aktualizace z 1. dubna 2020). Nejvyšší hladiny melatoninu mají malé děti, u kterých proto také ke vzniku cytokinové bouře prakticky nedochází. Se zvyšujícím se věkem ale tvorba melatoninu klesá a nejnižší je u většiny starých lidí. V případech, kdy selžou obě tyto vnitřní pojistky, je možné vzniku cytokinové bouře zabránit zásahem zvnějšku, který popisuje studie v nejprestižnějším vědeckém časopise NATURE (viz zdroje). Jde o inhibici štěpení g a s d e r m i n u D, neboť bez jeho fragmentace nedojde k proděravění membrán infikovaných buněk. Tým profesorky Liebermanové po stovkách zkoušek nejrůznějších látek a léků nakonec zjistil, že jediným, který to z nich spolehlivě dokáže, je antabus. Jeho nasazení zabrání vzniku cytokinové bouře a následně sepse a podobných syndromů nejen v případě COVID - 19, ale i u celé řady vážných zánětlivých onemocnění. Jde tedy o převratný objev s velkým dosahem. V České republice např. MUDr. Radan Gocal vyléčil šest pacientů z COVID - 19 tímto levným lékem, který je známý už od poloviny 19. století.

2. Taoistický štít a meč.

Jiným způsobem léčby COVID - 19, který se začal zkoušet v Číně a rovněž i u nás, je transfuze krevní plazmy získané od vyléčených pacientů. Protilátky z plazmy virus obalí a ten pak nedokáže vstoupit do našich buněk. Tento způsob léčby není nový, zkoušel se už u eboly, AIDS anebo MERS. Má ale svá úskalí. Každá transfuze je riziková a může při ní dojít mimo jiné i k přenosu různých choroboplodných zárodků. Zatímco výzkum, izolace a vývoj samotných protilátek zas trvá mnoho měsíců a někdy i roky. 3 Velikým úspěchem je proto výsledek společného výzkumu Pekingské University a dalších badatelských center, který se zaměřil na hledání těch nejúčinnějších protilátek vytvářených naším imunitním systémem proti novému koronaviru, které by mu zabránily vstoupit do buněk hostitele a pokud by se už do nich dostal, aby se v nich nemohl replikovat. Z mnoha různých protilátek, které se nacházely v krvi šedesáti uzdravených pacientů z COVID-19, čínští badatelé nakonec vybrali čtrnáct nejúčinnějších. Při pokusech s infikovanými laboratorními hlodavci pak zjistili, že nejvyšší protektivní i terapeutické účinky vykazuje protilátka BD - 368 - 2. Když byla injekčně vpravena do těla hlodavce, virová nálož se u něho neuvěřitelně snížila a to dva tisíce čtyřistakrát. Neinfikovaného hlodavce BD - 368 - 2 zas spolehlivě ochránila před nákazou. Je víc něž pravděpodobné, že z této účinné protilátky bude možné vyvinout lék nejen proti nákaze, ale i pro léčení COVID - 19. Jsem přesvědčen, že bude působit na obě nejčastější variace viru, které se liší mimo jiné způsobem vstupu do našich buněk : na D 614 i na D 614 G.

V Praze 3. června 2020 Milan Calábek
Aktualizace ze dne 23.6.2020

Podle zpráv z Číny nové ohnisko nákazy COVID-19 se po dvou měsících objevilo přímo v hlavním městě a to na potravinovém trhu Xinfandi, kde se mimo jiné prodávali zmražení lososi z Norska. Vláda uzavřela všechny potravinové trhy v metropoli, vydala zákaz návštěvy památek, byla zrušena většina letů, všechny sportovní akce a školní docházka. V některých čtvrtích na dodržování karantény snad dokonce dohlíží vojsko. Tiskový mluvčí Pekingu prohlásil, že "z epidemiologického hlediska je situace v hlavním městě velice vážná. " Otestováno bylo zatím dva miliony tři sta tisíc obyvatel a zhruba 12% nakažených je ohroženo na životě. Kolik je ale skutečně nakažených v Číně asi nikdy nebudeme přesně vědět. Potravinové trhy přitom uzavřely místní autority i v Chengdu, hlavním městě Sečuanu (jihozápadní Čína) a v Nankingu.

Nejdůležitější na tom všem ale je, že v norských lososech čínští genetici identifikovali mutaci nového koronaviru D 614 G (viz Aktulizace ze dne 10. května), která se tak Číňanům vrátila z Evropy. Dnes tato mutace představuje 70 % ze všech nových koronavirů kolujících v západní Evropě, Spojených státech, Latinské Americe, Íránu anebo Indii. Je až dvacetkrát nakažlivější než původní D 614 a její virová nálož asi devatenáctkrát větší. Tým profesora Ai-long Huanga z Chongquing lékařské university použil protilátky ze 41 krevních vzorků uzdravených pacientů z nákazy mírnějším D 614, ale všechny u nově nakažených D 614 G selhaly. Což znamená, že tito nemocní nemají žádnou obranu proti odlišné mutaci D 614 G a naopak u nich může dojít k daleko vážnějšímu průběhu onemocnění vznikem ADE (viz stejnou Aktualizaci). Neboli čím víc je populace "promořena", tím je nákaza novou mutací D 614 G pro ni nebezpečnější.

Tato skutečnost prakticky zastavila dokončení posledních zkoušek čínské vakcíny a představuje stejnou pohromu pro vývoj všech ostatních vakcín a léků v Evropě i ve Spojených státech, které cílily na předchozí mutaci D 614. Farmaceutické koncerny se přitom snažily potlačit zprávy o D 614 G a jak výrazně se liší od původní mutace.

Čínská vláda na doporučení epidemiologů zakázala dovoz lososů a prodej hovězího i skopového masa. Např. v Nankingu platí zákaz nabídky jídel z masa a ryb ve všech restauracích. Existuje nějaká souvislost s těmito zákazy a nákazou na jatkách a velkých masokombinátech v Německu, Holandsku, Francii, Velké Británii anebo ve Spojených státech ?

Na tuto otázku do jisté míry odpovídá britsko-polská studie (viz zdroje), která jednak dokládá, že nový koronavirus ve zmražených potravinách (nejen v lososech) může zůstat infekční až dvacet pět dnů. O jiných koronavirech jako je SARS1 nebo MERS je už dávno známé, že zůstávají infekční i po zmražení na minus dvacet stupňům to po dva roky. Studie ale především zdůrazňuje, že nový koronavirus přežívá ve vodě a to až dvacet pět dnů. Hlavní čínský epidemiolog se ale domnívá, že může jít až o dva anebo tři měsíce. Nákazu tak mohou přenášet sladkovodní i mořské ryby zejména z pobřežních farem stejně jako mořské plody. Čím víc je totiž populace "promořena", tím větší je znečištění odpadních vod lidskými fekáliemi, ve kterých je nový koronavirus. Ve vodě přežívají prakticky všechny koronaviry stejně jako viry žloutenky A i E, ptačí chřipky, adenoviry, astroviry, rotaviry, norviry a další. Nakolik je pak ale bezpečné koupání v řekách anebo v moři u pobřeží posetém hotely, když podle této studie se už novým koronavirem nakazili delfíni anebo dokonce snad i velryby ? Největší riziko znečištění řek a vodních systémů odpadními vodami bylo zjištěno v Německu, Španělsku a Velké Británii. České země a Slovensko nebyly zahrnuty mezi 39 zkoumaných zemí.

Takto znečištěná voda představuje jisté nebezpečí i pro skot a další chovaná zvířata. A především pro námezní dělníky ubytované v nehygienických podmínkách. Pokud si ji nepřevaří....

V Praze 23.6.2020 Milan Calábek
Aktualizace 26.7.2020

Badatelé z University of California -Berkeley zjistili, že z hlavní mutace nového koronaviru D614G, která se ještě počátkem června celosvětově vyskytovala u 70% nemocných COVID-19, se vyvinuly dvě nové a mnohem nebezpečnější podskupiny. První s mutací C14408T, která se začíná šířit v západní Evropě a druhá se dvěma mutacemi C14408T a G2556T ve Spojených státech. Pokud ale dojde k nákaze dvěma kmeny nového koronaviru současně jako např. na počátku pandémie v Itálii (D614 a D614G), vede to ke vzniku ADE (antibody dependence enhancement) a následně k vážnému ohrožení na životě. O ADE podrobněji - viz Aktualizace ze dne 10. května. V České republice byla naštěstí včas vyhlášena karanténa a tak si naši lyžaři stačili z Itálie a Rakouska dovést jen D614. D614G se u nás začal objevovat až po otevření hranic a zatím jen sporadicky. Podobně tomu bylo i v Německu a v Rusku, kde přes poměrně velký počet nakažených (Rusko čtvrté na světě, Německo tehdy osmé) nedošlo k tolika úmrtí jako v Itálii, ve Španělsku, v některých oblastech Francie anebo ve Velké Británii. V těchto zemích bylo totiž tehdy mnoho nemocných nakaženo oběma zmiňovanými kmeny nového koronaviru současně, k čemuž by díky novým mutacím D614G mohlo v blízké budoucnosti opět dojít. A to navzdory "chytré (?) karanténě", na jejíž neúčinnost upozorňují zprávy ze Španělska, kde zřejmě už začíná druhá vlna pandemie (viz zdroj č.1), podobně jako i v Číně. Skupinou, kterou nejvíc ohrožuje COVID-19 už totiž nejsou jen senioři a nemocní s dalšími vážnými nemocemi, ale čím dál víc i mladí lidé. Např. 40% nemocných ve Španělsku je mladších čtyřiceti let a většina nových případů se zde objevuje ve věkové kategorii patnácti až dvaceti devíti let(viz zdroj č.1). Přičemž ještě v dubnu většině nakažených (80%) bylo přes čtyřicet let. Zároveň víc než polovina nově nakažených je bez příznaků. Díky tomu také 74% infikovaných v Katalánsku si není vědomo žádného kontaktu s nějakým nemocným. Určitou roli v tom může hrát i tzv. Kaznačájevův efekt, ale o tom až v příští Aktualizaci. V každém případě z toho vyplývá, že sledování kontaktů, na kterém je založena "chytrá karanténa", nemusí být vůbec realizovatelné. Kromě toho podle dopisu 230 významných vědců z 32 zemí adresovaného WHO, se nový koronavirus nešíří jen kapénkami, ale i aerosolem: miniaturními jádry odpařených kapének, které se ve vzduchu udrží déle a proto mohou cestovat vzdušnými proudy na velké vzdálenosti a zachovat si aktivní formu. Anebo prostřednictvím prachu jako Mycobacterium tuberculosis či streptokoky. Případně i vodou (viz Aktualizaci ze dne 23. června).

II. 23. července byla publikována důležitá studie (viz zdroj č.2), díky níž můžeme pochopit, proč ohroženou skupinou COVID-19 se čím dál víc stávají i mladí lidé. U nového koronaviru, který jako všechny RNA viry (na rozdíl od DNA virů ) neustále mutuje, došlo pod selekčním tlakem k významné změně: snížení CpG dinukleotidu /v 5'UTR a to v pozici 241(c)-242(g)/, který je cílem antivirového proteinu zinkových prstů (ZAP). Tento ZAP protein rozlišuje vlastní a cizí RNA podle CpG dinukleotidů a díky tomuto rozlišení se pak váže se na mRNA nejen nového koronaviru, ale i dalších virů (např. chřipkových). Jakmile ale u nového koronaviru vlivem mutace došlo k výraznému snížení CpG dinukleotidů, stal se pro náš imunitní systém prakticky neviditelným. Např. HIV virus zas vyvinul jinou taktiku vedoucí k jeho "neviditelnosti" a sice tím, že napodobil lidský CpG. Než došlo k této mutaci, byl nový koronavirus nebezpečný hlavně pro starší lidi trpící imunosenescencí, neboť jejich kostní dřeň a mízní uzliny nevytvářejí dostatečné množství ZAP proteinu. V takovém případě lze ale "omladit" kostní dřeň ( a zvýšit tvorbu naivních Th0 buněk) působením bylin anti-aging terapie jako je např. Cistanche tubulosa s extraktem z čaje Puerh anebo kombinace Cistanche s kozincem blanitým, čímž můžeme zpomalit i zkracování telomer.

III. Existence už jen těchto čtyř hlavních mutací ve Spike proteinu nového koronaviru prakticky znemožňuje vytvoření účinné vakcíny, protože většina ze 140 vyvíjených vakcín je zaměřená na D614 a v případě nakažení jiným kmenem by mohlo dojít ke vzniku zmiňovaného ADE (antibody dependent enhancement). Na což upozorňuje Dr.Beate Kampmannová, ředitelka Vakcinačního centra v Londýnské škole hygieny a tropické medicíny. Doslova říká, že v takovém případě by nás vakcína zbavila ochrany imunitního systému a pomáhala by viru v jeho působení. Když tyto skutečnosti byly zjištěny při vytváření vakcín proti SARS1 a MERS, jejich vývoj byl zastaven. Dr.Mike Turner připomíná, že ke stejné situaci došlo v případě vakcíny proti ebole. Tou ale bylo očkováno přes tisíc lidí, kteří zemřeli. 26. července byla zveřejněna studie (zdroj č.3 a č.4), která dokládá, že spike protein nového koronaviru, na nějž se zaměřují protilátky našeho imunitního systému i většina vyvíjených vakcín, mění radikálně svůj tvar po fúzi s membránou ACE2 receptoru. Spike protein je totiž dobře rozeznává protilátkami, které se na něj vážou s plnou afinitou jen při fyziologickém pH 7,4. Po zmiňované fúzi vstoupí prostřednictvím endocytózy do lidské buňky v časném endozomu (membránovém váčku), kde je nižší pH - okolo 6. Protilátky se ale na spike protein vážou dál, jen s menší aktivitou. To se ale zcela změní, když v pozdním endozomu pH poklesne na 4,5. Při tomto pH dochází spolu s energetickou změnou ke změně prostorové konformace (uspořádání) spike proteinu viru. Můžeme se tak u něj setkat se dvěma převládajícími konformacemi ve vztahu k orientaci RBD (receptor binding domain). Jednak s prostorovou konformací "nahoru" (single up) za fyziologického pH, kdy spike protein je přístupný působení protilátek imunitního systému a jednak s prostorovou konformací "dolu"(all-down), kdy po "přepnutí " v kyselém endozomálním prostředí s pH 4,5 - konformační přearanžování uzavře BDR v pozici down a takto skrytý epitof je pro protilátky prakticky nepřístupný. Jejich vázací schopnost je oproti prostředí s fyziologickým pH snížena až tisíckrát.

Tato konformační změna je zřejmě způsobem, který si nový koronavirus vyvinul tak jako i jiné patogeny, aby unikl imunitním dozoru hostitele a zároveň i vysvětlením, proč uzdravení z COVID-19 mívají obvykle nízkou hladinu protilátek a hrozí jim opětovná nákaza.

V Praze 26.7.2020 Milan Calábek

Zdroje:
1. https://elpais.com/sociedad/2020-07-21/ ... ctado.html

2. https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... 1.213405v1

3. https://science.sciencemag.org/content/ ... d4251.full

4. https://www.biorxiv.org/content/10.1101 ... 4.187989v1


rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Dr. Carrie Madej - Urgentní informace o vakcíně proti covidu-19

Příspěvek od rival »

Dr. Carrie Madej sdílí důležité informace o připravované vakcíně proti covidu-19, proč představuje nebezpečí pro lidi, a jak to souvisí se vším, co se děje.



rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Testování roušek - Jejich nošení vede k toxickým hladinám CO2

Příspěvek od rival »



rival - živý člověk
teresme
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 02 srp 2018 14:54

Re: Corona virus

Příspěvek od teresme »

Mohu mít dotaz, pokud tomu rozumíte? Máme doma šité roušky z bavlny. Dělala jsem je podle tohoto návodu https://tajemstvizdravi.cz/jak-usit-rousku/ ale je to prakticky jen čistá bavlněná látka. Jakou má taková rouška účinnost? Roušky po každém nošení vaříme ve vodě, takže jsou vždy čisté..


Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

MUDr. Josef Hrušovský, Zdrojové právo a Harley Davidson

Příspěvek od rival »



rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Jak se bránit, pokud vás budou chtít pokutovat za nenošení roušky

Příspěvek od rival »

Převzato: https://tadesco.org/marneho-okenko-q5-q ... je-podvod/
Jak se bránit, pokud vás budou chtít pokutovat za nenošení roušky
Nařízení nosit roušky je právně vydáno Ministerstvem zdravotnictví. NENÍ to vydáno jako zákon. Listina základních práv a svobod, která je vedle ústavy nejsilnějším právním dokumentem jasně říká ve čl. 4:

Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod
Meze základních práv a svobod mohou být za podmínek stanovených Listinou základních práv a svobod (dále jen „Listina“) upraveny pouze zákonem. (konec citace)


Fakt, že ministerstvo nemá zákonné právo takto mohutným způsobem zasahovat do práv občanů už konstatoval soud rozsudkem ze dne 23.04.2020 sp.zn. 14 A 41/2020.

Postup při řešení údajného přestupku nenošení roušky
Pokud vás někde zastaví hlídka policie ČR nebo městské policie za to, že nemáte roušku, tak jim bez obav předložte doklady totožnosti. U dětí stačí třeba průkazka do autobusu. Oznamte jim, že s přestupkem nesouhlasíte, jelikož neporušujete žádný zákon. Pokud s přestupkem nesouhlasíte, tak vám policista (strážník MP) nesmí na místě vystavit pokutu. Musí věc předat do správního řízení hygienické stanici. NIC policistovi (strážníkovi MP) NEPODEPISUJTE, ale jednejte s nimi zdvořile, korektně a slušně. Jsou to lidé jako vy a zločinný systém se snaží lidi proti sobě poštvat. Nedělejte radost mocichtivým šmejdům nehádejte se. Slušně policistovi oznamte, že jestli se mu s tím chce zbytečně papírovat, tak ať si poslouží.

Pokud policista oznámení pošle – myslím, že mnoho z nich se na to vykašle – tak hygienické stanice pro obrovskou přetíženost (na takovou situaci rozhodně nejsou připravené) se k řešení vaší záležitosti dostanou až za mnoho let u mnoha případů vůbec nikdy. Hysterie je nepříjemná, ale nikdy ne nekonečná. Za nějakou dobu bude doba covidí jen trapnou minulostí s dozvukem obecného otřesu důvěry v dnešní formální autority.

Pokud by se hygienická stanice k řešení vašeho případu přesto dostala, tak argumentujte nezákonností nařízení, které už do té doby bude asi soudem stejně zrušené, a to i zpětně. Pokud by ale úředníci byly rychlejší než F1 a věc by projednali velice rychle (už to zní divně), tak argumentujte krajní nouzí.

Krajní nouze je stav, kdy můžete porušit zákon a dopustit se přestupku či trestného činu za situace, kdy hrozí nebo trvá větší nebezpečí, než před kterým nás chrání zákon. Nebezpeční, před kterým nás má chránit nezákonné nařízení Ministerstva zdravotnictví do dnešního dne nebylo nijak specifikované i přes to, že na to bylo spoustu času. Naopak dýchání vašeho vlastního CO2 a s tím spojené nedostatečné okysličení vašeho mozku a současně enormní zátěž vaší psychiky mohli ohrozit vaše zdraví i bezpečnost vašeho okolí, pokud byste zkolabovali. Je na správním orgánu (hygienické stanici) aby dokázali, že toto nebezpečí nehrozilo. Neumím si představit, jak by to zpětně hygienici dokazovali. Jsou to úředníci, a ne váleční lidožrouti. Napálí pokutu dobrákům a drzé lidi nechají na pokoji. Chtějí svůj plat a nějak přečkat dobu v zaměstnání.

Pokud by vám ani krajní nouzi neuznali, nechte si jako svědka předvolat pana Romana Prymulu imunologa, který je zmíněn v tomto článku iDnes z roku 2009, jež vysvětluje, že se nikdy neprokázala žádná účinnost roušek proti virům.


rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Beneš: Mít hodně nakažených bez příznaků je výhoda. Strach z koronaviru je přehnaný

Příspěvek od rival »




Jsem rouškofob, říká senátor a onkolog Jan Žaloudík


rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Vhodný ochranný štít

Příspěvek od rival »

Přikláním se k názoru, že nejméně tělo překyseluje a zatěžuje nošení ochranného štítu. Já a lidé z mého okolí máme velmi dobrou zkušenost s českým ochranným štítem PROTECTOR19. Je vhodný i pro děti, jelikož se vyrábí ve třech velikostech: Zkrácený, standard a prodloužený. Zkrácenou verzi nosí i některé ženy. Při namáhavějším zaměstnání (fabrika, montovny apod.) se v něm daleko lépe a příjemněji pracuje než s rouškou nebo respirátorem.

Výrobce: https://www.protector19.com/


rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

ŠOKUJÍCÍ ZPRÁVA: Až 90 % pozitivních testů na COVID-19 by mělo být negativních

Příspěvek od rival »



rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Dr. Carrie Madej - Transhumanismus, vakcína na covid-19 a člověk 2.0

Příspěvek od rival »



rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Sundej si roušku a pusu mi dej

Příspěvek od rival »



rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Experiment s maskou

Příspěvek od rival »



Při zapnutí titulků je možno nastavit automatický překlad do češtiny.


rival - živý člověk
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

COVID - íš?

Příspěvek od rival »



rival - živý člověk
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“