Různé druhy očisty

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Magnea
Starší člen
Příspěvky: 120
Registrován: úte 21 dub 2009 16:06
Bydliště: Medzi Amerokou a Europou
Dal: 12 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Různé druhy očisty

Příspěvek od Magnea »

vlákno čisté - poo.

Hladovka
Ahojte , rozmyslam nnad vstekym moznym , ale mozno cim je nieco jednoduchise, tym je to ucinnejsie? Neubazovali ste nad nejakou poriadnou ocistou,,,, dlhsiou hladovkou? Malo by to ucinny vplyv na emigrovanie parazitov z tela?
Mozno ich treba "prekvapit" silnou detoxikaciu a potom konkretnou liecbou (MMS, gemoterapia atd atd) a celkova zmena zivotneho stylu.
Ja som prednedavnom spoznala jedneho pana, ktory mal leukemiu dostaval sa z nej 6 rokov, aked as a z nej dostal, ozanmili mu ze pocas vymeny krvi dostal infekciu, kde mu nieco zvnutra poziera kosti ( vravel mi to po anglicky, tak preto takyto preklad :) , tak ho lekari odpisali, a on sa dostal aj z tohto... Povedal mi, ze ani jeden jediny raz nezapochyboval, ze sa nevylieci....Mozno aj tie pochybnosti su ako "paraziti"... Len ako na to.....
Naposledy upravil(a) Magnea dne pát 27 lis 2009 22:24, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

RE:hladovka

Příspěvek od milda »

Ahoj magneo,
hladovka je velmi dobrý nápad. Je to jeden ze dvou nejůčinnějčích a nejlevnějších způsobů léčby.
více je tady: http://www.poznani-knihy.cz/detail/17/1 ... pro-zdravi
nebo tady http://www.poznani-knihy.cz/detail/17/1 ... pro-zdravi

samozřejmě víra je dobrá věc, ale informovanost se taky hodí. Třeba poznání, že při hladovce tělo začne "požírat" i ty parazity, se kterými si jinak neví rady není na zahození.... :D


Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Hladovka

Příspěvek od Jayo »

Hladovka teda parazitom poriadne stazi zivot, navyse sa da krasne kombinovat s inymi postupmi, len ako hovori milda, chce to informacie... tzv Know-How. :-) Rozsah ucinnosti spravne vykonanej hladovky na zdravie, je taky velky, ze sa o tom dost blbo pise, pretoze ludia potom casto nechcu verit, ze to moze byt az take dobre, a zavrhnu hladovku s tym, ze dotycny si urcite vymysla... predsa by zadarmo nebolo nieco, co uplne zahanbi celu modernu medicinu. :-)


Comenius
Stálý člen
Příspěvky: 43
Registrován: stř 21 úno 2007 12:36
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Zkušenost

Příspěvek od Comenius »

Moje první zkušenost s hladovkou byla strašná- jako kuřačka jsem ji zkusila celkem bez přípravy a po dvou a půl dnech jsem ji musela ukončit pro příšerné revmatické boleti snad v celém těle. Druhá hladovka byla lepší, asi týden a před tím jsem si dala tři týdny syrové stravy a už jsem pár měsíců nekouřila. Od těch dob už jsem ji párkrát absolvovala, většinou 2-3 týdny. Nejlepší zkušenost mám ale s půstem s pitím zeleninových šťáv ( červená řepa,celer mrkev, ředkev), k tomu se pijí nějaké detoxikační čaje - ledvinový, 2-3 min. povařený šalvěj a na doplnění meduňka, máta už nevím přesně. Žel, nepamatuji si název knihy ani autora, ale bylo to něco, jako "Půstem proti rakovině ", a autoři byli léčitelé. Byl to průvodce čtyřicetidením půstem ( kdyby někdo věděl autory) a co bylo pro mě překvapením, že ty tři týdny doopravdy (jak píší autoři) stačí k odsolení kloubů - artróza pryč, nóó.. už zase třetím rokem střádám sole i toxiny, takže se už psychicky chystám..


Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Zkušenost

Příspěvek od poota »

Comenius píše:...Byl to průvodce čtyřicetidením půstem ( kdyby někdo věděl autory) a co bylo pro mě překvapením, že ty tři týdny doopravdy (jak píší autoři) stačí k odsolení kloubů - artróza pryč, nóó.. už zase třetím rokem střádám sole i toxiny, takže se už psychicky chystám..
Byla to zřejmě "Protirakovinová kůra pátera Ferdy"
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... erdy#29994
Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Zkušenost

Příspěvek od cimirek »

Comenius píše: Žel, nepamatuji si název knihy ani autora, ale bylo to něco, jako "Půstem proti rakovině ", a autoři byli léčitelé. ...
Nejspíš to je Rudolf Breuss "Breussova dieta" - 40ti denní hladovka s pitím šťáv a různých čajů.
Breuss, Rudolf-Rakovina, leukémie a jiné zdánlivě nevyléčitelné nemoci, které jsou léčitelné přírodními prostředky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Comenius
Stálý člen
Příspěvky: 43
Registrován: stř 21 úno 2007 12:36
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Dík p. Poota

Příspěvek od Comenius »

Dík, páter Ferda to sice nebyl, ale praktiky to je ono, nejspíš z něj autoři vycházeli, až na drobné odchylky. Já sama jsem si navíc brala asi každý 4. den 6-9 pangamínů a cítila jsem se fajn..
Cimirkovi - mohlo by to být ono, ale jistá si tím nejsem, knihu jsem měla půjčenou. Byla v ní i taková "reportáž" člověka nemocného rakovinou, jak se cítil v různých etapách léčby hladovkou, takřka den po dni.


Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
Uživatelský avatar
Praktik
Stálý člen
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 05 črc 2007 23:58
Bydliště: Slovensko
Dostal: 1 poděkování

HLADOVKA

Příspěvek od Praktik »

Je to velmi účinný spôsob liečby mnohých nemocí. Sám som vyskúšal za posledné roky niekoľko krátkodobých hladoviek (3 dňové) a niekoľko dlhodobých hladoviek. Najdlhšie som hladoval 21 dní - pil som len vodu, (žiadne šťavy džúsy ani iné kalórie). Odporúčam všetkým, ktorí to chú skúsiť prečítať si viac informácií a nepúšťať sa do hladovanie bez prípravy a bez informácií. Najdôležiteší je nástup do dlhodobej hladovky - vyprázdniť črevá. A potom návrat k strave nesmie byť náhly. Po skončení dlhodobej hladovky je prvý deň prípustné "jedlo" iba jedenkrát čaj osladený s jednou lyžičkou medu. Druhý deň dvakrát čaj s medom. Tretí deň 1 x slabá zeleninová polievka a 1 x čistá karotková šťava. Normálna strava až tak po 7 dňoch postupného návratu. Je popísaný prípad, keď ihneď po skončení hladovky išiel pán do reštaurácie a poriadne sa najedol. Bolo to posledné jedlo v jeho živote. Záujemcom vrele odporúčam knižku ruského lekára G.P.Malachova: HLADOVĚNÍ, nakladatelsvo STRATOS-AndrejDragomirecký, Praha. Je tam všetko čo sa má a ako sa má robiť, aby si človek neublížil ale vyliečil sa.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Dík p. Poota

Příspěvek od cimirek »

Comenius píše:Dík, páter Ferda to sice nebyl, ale praktiky to je ono, nejspíš z něj autoři vycházeli, až na drobné odchylky. Já sama jsem si navíc brala asi každý 4. den 6-9 pangamínů a cítila jsem se fajn..
Cimirkovi - mohlo by to být ono, ale jistá si tím nejsem, knihu jsem měla půjčenou. Byla v ní i taková "reportáž" člověka nemocného rakovinou, jak se cítil v různých etapách léčby hladovkou, takřka den po dni.
Jo, jo, byl někde - tuším ze severnich Čech. Tu jsem dokonce měl, ale někam se ztratila. To vyšlo uš hodně dlouho dozadu.


Jerry.M
Starší člen
Příspěvky: 174
Registrován: úte 06 led 2009 11:32
Bydliště: DCA
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hladovka

Příspěvek od Jerry.M »



jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 98 poděkování

mám hlad

Příspěvek od jarda ovčák »

Já bych chtěl držet hladovku. Enem než by mé tělo zpracovalo dobře uložené přebytky, trvalo by to roky......
Navíc jsem v případě náznaku hladu zcela zbabělý a malomyslný.Již pomyšlení na den o hladu mi vytvoří husí kůži jako struhadlo. Přitom mám jogína za kámoše a ten hladoví imrvére. Těžká pomoc s tímhle hladem..... hladovej sytému nevěří.....
Dokonce mám ve sklepě hladomornu, ale je mi prd platná, když o paro výš.......


Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Hladovky

Příspěvek od Jayo »

http://www.radost.sk/tiptyzdna.php?show ... &IDorder=1

Neprijímanie potravy po dobu do 24 hodín sa nazýva lačnenie, dlhší pôst sa nazýva hladovaním. Hladovky sú rôzne dlhé 3, 7, 10, 14, 21 a viac dní. Doba, počas ktorej organizmus vydrží hladovať závisí predovšetkým na zásobách tuku. Autorka opisuje ako prvú hladovku, počas ktorej sa prijíma iba voda. Hladovejúci nesmie piť ani sladké nápoje alebo čaje. Vnútorná (endogénna) výživa pri ktorej hladovejúci organizmus zaisťuje svoju výživu zo svojich zásob tukov, bielkovín, škrobov, vitamínov, minerálov (kovov a ďalších prvkov), obnovuje imunitný a genetický aparát. Hladovaním sa teda telo zbavuje tukov, solí (soli vápnika, kuchynská soľ) ale aj starých a chorých buniek, ohnísk infekcie, sklerotických plátov, hlienov (močovina, kyselina močová, kreatín, kreatinín, soli amoniaku a pod.). Pri hladovaní odchádzajú z organizmu vo zvýšenej miere hlieny, toxíny a telo sa prečisťuje. Energia, ktorá sa inak využíva pri látkovej výmene, je využitá k očiste od usadenín a k regenerácií organizmu. Pri hladovaní sa najskôr spália zásoby glykogénu v pečeni, kde ich je asi 400 g. K tomuto procesu dochádza počas prvých dvoch dní hladovky.. Od štvrtého dňa hladovky dochádza v organizme k značným zmenám – príprava na endogénnu výživu. Ako ďalšia zložka sa teda odbúrava tuk, bielkoviny v svalovej hmote a bielkoviny orgánov.

Na začiatku hladovania sa mení sekrécia zažívacieho traktu. Je utlmená sekrécia žalúdočných štiav, kyseliny soľnej, tráviacich štiav a črevná peristaltika. Žalúdočné šťavy vylučujú nenasýtené mastné kyseliny (aktivujú tkanivový hormón cholecystokinin, ktorý u cicavcov potlačuje pocit hladu) a bielkoviny, mení sa pH žalúdka.

Počas hladovky sa zvyšuje účinok liekov 10-20 krát, preto je potrebné lieky vysadiť, resp. prevádzať hladovku len so súhlasom a pod dohľadom všeobecného lekára.

Nepriaznivé účinky hladovky, ktoré sa môžu objaviť medzi 6.-10. dňom hladovania sú bolesti hlavy, nevoľnosť, pocit slabosti. Tento stav (acidotická kríza) je dôsledkom nahromadenia jedovatých látok v krvi. Počas hladovky je potrebné organizmu napomáhať pri vylučovaní produktov očisty pomocou takých procedúr akými sú klystír, kúpele, masáže, dychové cvičenia a dlhé prechádzky.

Návrat k pôvodnej strave by mal byť pomalý, minimálne 2-3 dni sa odporúča len pitie zeleninových alebo ovocných štiav, neskôr zaradenie ovocia a až potom prechod na normálnu stravu. Počas prvých dňoch po hladovke sa nesmú v potrave prijímať žiadne tuky, ich požitie vo formy smotany, či tvarohu je pre organizmus jedovaté.

Liečebné hladovanie blahodárne pôsobí na psychicky chorých, hlavne na pacientov trpiacich depresiami, strachom. Množstvo autorov uvedených v knihe sa domnieva, že liečebné hladovanie má u mnohých prípadov veľmi dobrý efekt.

Nemoci, ktoré je možné liečiť hladovkou sú aj: vysoký krvný tlak, obezita, anémia, hemoroidy, varixy, zápcha, žalúdočné vredy, alergie, cukrovka, rakovina a mnohé iné. Udávaná účinnosť metódy je 93 % z pozorovaných pacientov zaradených vo výskume.

Tento článok nie je návodom na hladovku! Je nutné prečítať si dostatok literatúry a poradiť sa s praktickým lekárom (v prípade ochorenia aj so špecialistom), obzvlášť u detí.


habana

Hladofka

Příspěvek od habana »

Tady máte komplet knihu od V. Partykové, kterou zmiňuje milda o něco výše. Je to naprosto vyčerpávající studnice informací.
A potom taky koukněte na http://www.pust.cz
Taky dobrý a hlavně založený na praxi. Tuším dokonce, že autor těchto stránek je členem tohoto fora. :P :P :P
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Hladofka

Příspěvek od milda »

habana píše:Tady máte komplet knihu od V. Partykové........
Výborná věc :D (+1):good:


habana

MUDr. V. Partyková

Příspěvek od habana »

... a tady máte to, co by jste fak možná těžko hledali: http://www.urinoterapie.eu/index.htm


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“