Moje úvahy o živote

Společenské dění u nás i ve světě.
Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Moje úvahy o živote

Příspěvek od laik »

Vlákno čisté, ponechané beze změn. 14.6.2012 SDK

Zatím nejlepří horoskop na příští rok .....a na ty další....
http://www.hooponopono.cz/jaky-bude-rok-2010/

Jak tedy bude vypadat nový rok 2010…? Bude přesně takový, jak si jej sami vytvoříme… Bude přímo odrážet povahu našich myšlenek… Bude tak hojný a úspěšný, jak hojné a přínosné budou naše vlastní myšlenky…

Napište si vlastní horoskop svého života. Zkuste si jen představit, jak je pro vás nadcházející rok 2010 pln příležitostí, zdraví a hojnosti, vepište si do své mysli nádherný příběh o vlstním úspěchu, lásce a naplnění…


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno....

Příspěvek od Palo »

Palo píše:Na těch knihách zapracuju. Měl jsi tam ale někde jen LNK soubory, které neměly pochopitelně žádný obsah, tak jsem je byl nucen pomazat. Jak budu mít odkazy ke stažení, dám vědět. Pracuju na tom.
Je to ke stažení zde:

http://www.uloz.to/9280814/e-knihy-cast-1-zip
http://www.uloz.to/9280815/e-knihy-cast-a-d-zip
http://www.uloz.to/9280816/e-knihy-cast-e-j-zip
http://www.uloz.to/9280817/e-knihy-cast-k-p-zip
http://www.uloz.to/9283715/e-knihy-cast-r-s-zip
http://www.uloz.to/9283716/e-knihy-cast-t-z-zip

http://www.uloz.to/9283717/e-knihy-pdb-reader-zip

V příloze je seznam knih - výpis z adresářů...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Palo dne stř 08 čer 2011 10:40, celkem upraveno 2 x.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 98 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

soudruzi, přátelé, kamarádi....
máte li někdo rád knihy všeho druhu, zde i s koránem, satanskou biblí a veršema od rushdiho....kuchařky i pálirenské poklady,a mnoho nádherných věcí. já osobně to mám dosmrti. může bejt, že se najdou borci a řeknou, že to je málo, chtěl bych s nimi pokecat.Kdo zaváhá, nežere, páč to tam nemůže viset navěky. Až nás vemou po kulích ochránci autorských práv, budem jodlovat.....
Je to volné pokračování z minula, enem 10x rozšířené....


pokr
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: úte 24 kvě 2011 23:08
Dostal: 5 poděkování

Moudrý NAVARE,

Příspěvek od pokr »

kéž by si ti mdlí posměváčci vzali příklad alespoň z Vašich slov. Naprosto nechápu jejich zaslepenost - nicméně nikoho proto nesoudím...

Pravdu ale mají v jednom, což musím chtě nechtě připustit - a to, že taková stavba už měla být dávno realizovaná. Mnou. Ale jelikož mě neznají, nemohou dovodit, proč tomu tak není.

Souhlasím naprosto s Vaším dodatkem o nutnosti maximální soběstačnosti v rámci těch kterých možností. Lidé si z větší části, a to pro nestydaté lži globalizované finanční mafie nejsou schopni uvědomit, do jak nebezpečné doby jsme vstoupili, ani zahlédnout důsledky.

Až padne vláda a levice se chopí moci bez efektivní opozice, poznají, že nadchází ten čas, ještě několik let mohou hledat cesty. Zatím se tomu mohou také smát, nikdo jim samozřejmě nebrání, ale jdou tím proti vlastním zájmům.

Ještě k té půdě bych poznamenal - on bude zřejmě nelehký problém uhlídat, aby nesklízel ten, kdo nesel. Jíst totiž musí každý...

Ale jak říkám, zatím vypadá situace téměř skvěle, vždyť jsme v EU, že, co by se tak asi mohlo stát?



Martine11, na tu genetiku se klidně vykašli, až nebudu líný jak vandrácká veš a rozhodnu se vážně pro realizaci , vezmu to z jedný vody načisto sám, znám se.


Ovčáku, zdar a sílu najdeš v sýru 8)


co nevíme, neznamená, že neexistuje
pokr
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: úte 24 kvě 2011 23:08
Dostal: 5 poděkování

PS: Opět odkazuji na můj politický kalendář...

Příspěvek od pokr »

a zmýlím-li se byť jen v jednom jediném bodě a události naberou jiný spád, můžete mě považovat za lháře.

Minulost, přítomnost a budoucnost je pouhou uměle vytvořenou fikcí, berličkou z nutnosti a nedostatku představivosti a nepochopení. O tom bychom zde, až bude jasněji, mohli podiskutovat. Vzájemnou provázanost událostí totiž naprosto nechápeme a stále vycházíme z falešných předpokladů - proto se pořád tak blbě všemu divíme.

Kdo bude chtít, porozumí.


co nevíme, neznamená, že neexistuje
huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moudrý NAVARE,

Příspěvek od huhu »

pokr píše:kéž by si ti mdlí posměváčci vzali příklad alespoň z Vašich slov. Naprosto nechápu jejich zaslepenost - nicméně nikoho proto nesoudím...
pokre pokre .....
už nějakou dobu jsem z tebe měl takový pocit. Teď jsi to potvrdil.
Ty si myslíš, že jsi jediný osvícený a přišel jsi k tupému stádu hlásat víru.
No tak to máš z toho , že tu nikoho neznáš a neobtěžuješ se ani číst. Jen píšeš a čekáš až k tobě zbloudilé ovce vzhlédnou.Ale uvědom si jedno.

Pokud nejsi z jiné planety , tak jsme na stejné lodi a máme stejný problém.

A ti , kdož tráví volno v hospodě kecáním o debilitách a u televize civěním na seriály , těm tvá slova nic neřeknou. Ostatní dávno vědí , kam se Ponziho ekonomické letadlo řítí a podnikají kroky k sebezáchově.
Vylez z brlohu a rozhlédni se. Všechny zachránit nejde. Bude hladomor , budou nemoci.
A pravdu má i Jarda. Ti , komu jsme svěřili správu země nejsou nejmoudřejší z nás , tak to bylo kdysi , že se řeklo - Franta je nejchytřejší , poprosíme ho aby nás rozsoudil. Zvrhlo se to a dnes nám diktují zbabělci, kteří nemají dost sebedůvěry aby jednali na vlastní triko. Bohužel jsme jim svěřili i zbraně a bandu tupounů , co do nás budou na rozkaz střílet. To jsme si naběhli.

No a v tom shonu při obdělávání polí , vrtání studní, chystání loveckých potřeb a záložních zdrojů energií je velmi obtížné najít čas a energii pro stavbu něčeho o čem není nikdo krom tebe přesvědčen. Jestli to třeba chicq staví , držím mu palce.
Jo a mimochodem - pokre - dokud jsem chicqua neviděl naživo , bral jsem jeho písmenka uplně jinak , než je beru teď , když vím co je to za osobnost ;)


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: PS: Opět odkazuji na můj politický kalendář...

Příspěvek od poota »

pokr píše: Minulost, přítomnost a budoucnost je pouhou uměle vytvořenou fikcí, berličkou z nutnosti a nedostatku představivosti a nepochopení. O tom bychom zde, až bude jasněji, mohli podiskutovat. Vzájemnou provázanost událostí totiž naprosto nechápeme a stále vycházíme z falešných předpokladů - proto se pořád tak blbě všemu divíme.

Kdo bude chtít, porozumí.
Tohle je docela zajímavé téma, na které by se dalo pustit nějaké informace i mnohem dřív, než "bude jasněji".
O chtění by nebylo, ale s tím porozuměním to nějak drhne ;)

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 98 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

Minulost, přítomnost a budoucnost......
Zasaď strom, postav dům a zploď syna..tehdá minulost, přítomnost a budoucnost budou mít nějakej rozměr, nějakou váhu a ta relativita vezme taky svůj směr.
Ono totiž tyhle abstraktní věci vidíme každičkej posvém a tak lípa zasazená před lety kořenama nahorů mi připomíná, že to bylo dávno pro mne, avšak lípa je pětimetrové batole. Až budu starej a senilní, budu pod ní sedávat zabalen v obří pemprsce, abych moc nedošlicoval tu lavečku či kriplkáru.,Pošetilost minulosti, hloupost současnosti a šílenost budoucnosti mi říkají, že je o čem diskutovat.
Umělá fikce...... napiš víc, já to tak nevidím, já každý den otisknu svoje myšlenky do času a země..... sázím i kácím stromy, stavím stavby, vytvářím pastviny a pole.....Dokonce už kácím i stromy, co jsem sázel, což je doslova magické.
To ta umělá fikce vypadá jináč.....


pokr
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: úte 24 kvě 2011 23:08
Dostal: 5 poděkování

Re: mno

Příspěvek od pokr »

No vidím, že vás alespoň něco zaujalo ;)

Huhu, mýlíš se, čtu dobře a všechny, jenom se mi už prostě jaksi příčí na některé věci reagovat.
Nevydávám se v žádném případě za kohokoli, kdo by se byť jen mohl blížit osvícenému - to jen tvůj dojem ti našeptává, že jednáš s někým úplně jiným. Naopak si připadám čím dál neschopnější se ve složitých záležitostech orientovat, jsem na tom v tomto směru stejně jako ostatní, pouze jsem měl možnosti vidět a prožívat realitu i z jiných úhlů, což jak se zdá můj vztah k okolí spíše zkomplikovalo.
Na hospodu zapomeň, nesnáším stále stejné omleté fráze opilců - to jen stát potřebuje dostat tlupu do patřičných mezí k odreagování - i když, a to přiznávám, i já z nich těžil.
Já nemám v úmyslu někoho zachraňovat, tedy rozhodně ne na tomto webu, v reálu bývá praxe jiná, ale to sem nepatří.

Poota, pustit by se sem leccos dalo samozřejmě i bez vyčasení, tedy i dřív než bude jasněji, ale to pak nemá onu patřičnou váhu. Jak vidím, teprve teď naplňujeme smysl těchto stránek - úvahy o životě vážně i nevážně ;)

Ovčáku, ty nejsi hloupý kluk, tipnul jsem tě dobře. Jenom si musíš častěji uvědomovat, že nejsi stroj ale člověk, bytost duchovní. Dokonalý duch v zajetí hmoty. Odtud pramení všechny naše problémy s názory na svět. Někdo se v klamné představě své vlastní bezpečnosti do materiálních sítí zaplétá čím dál tím víc sám dobrovolně, jiný i při své celoživotní dřině dává přednost své pravé podstatě. A těchhle stavech mysli je veliký rozdíl. Ty, a to platí obecně, máš blízko třeba ke sklizním, tedy půdě vzduchu vodě a slunci, které nás tady v tom slzavém údolí tak laskavě živí - no a na druhé straně stojí amorální lidská chamtivost, bezbřehá bezohledná touha po vlastnictví. Ale kdyby jenom to. Takové nenasytné materiální zrůdy navíc vytváří na zemi svůj pokřivený systém a nutí druhé hrbit se. Pro co a za co? Za něčí falešné ego? Já nijak nezpochybňuju, že v potu tváře chléb svůj dobývat máme, koneckonců jinak to ani nejde, ale to ještě neznamená, že náš život mají navrch k tomu mrzačit obludy, které vytvoří ze světa jeden veliký koncentrák. A nenech se mýlit, nejde vždy jen o ty druhé, těmi obludami se můžeme a taky stáváme my všichni sami sobě, naprosto dobrovolně, jeden víc druhý méně, přijde na to. Co víme o životě? Kulový. A proto to tu bohužel vypadá jak vypadá. Místo spolupráce mezi sebou vzájemně bojujeme. Narodíš se, učíš se a nevíš ani pořádně co, zasadíš si ten svůj strom, vychováš děti, zestárneš a umřeš. Co dál po smrti? Co o ní víme? Jaké jsou důvody a důsledky naší existence? Taky víme kulový, proto to tady vypadá jak vypadá....motáme se tady jak vítr v bedně a pomalu se vybíjíme, aby jedni mohli vlastnit a druzí utřeli hubu. Tomu říkáme evoluce :evil:

Až se začne člověk chovat ve shodě se svou podstatou, až se narovná, zvedne hlavu, až pozná, že stránka materiální je jen pouhá slupka, až pohlédne na plody země v tomto novém světle, uvidí, že jeho duchovní stránka je schopna vygenerovat pokrmy mnohem zralejší, větší a šťavnatější, které rostou ne při zemi, ale na vrcholcích sluncem ozářených keřů....

Si připadám jak v nedělní chvilce poezie :idea: Chlapi, nelejte to pivo z voken, podívejte jak vypadám!

Kdyby se tento příspěvek zobrazil vícekrát, tak vězte, že chyba je na straně vysílače.


co nevíme, neznamená, že neexistuje
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vono to tak bude

Příspěvek od Palo »

S tou budoucností, že to půjde do hnoje je jasný. Možná jinak, ale přesto. Málokdo na tomto fóru o tom pochybuje. Avšak málokdo mimo toto fórum o tom vůbec přemýšlí.
Ti naší mafiánští vládcové mají pocit, že jim ubývá, tak přidávají na daních. Lidi je nezajímají, kdyby jo, tak by už bylo dávno zrušený zdravotnictví a bylo by požehnáno bylinkářství a dalším jiným starým osvědčeným metodám léčení.
Lidi jsou vesměs dobytek - třebas ovce, který se ještě ani nenaučili békat, natož přemýšlet o budoucnosti a dělat odhady, co se bude dít. Tyhle ovečky nepřemýšlejí, jak vycházet s penízkama a kde a jak ušetřit, ale dívají se na to, esi mají hezké oblečení a moderní telefón, a kde pracovat víc, aby měli na další krámy, co brzy vodendou.

Tuhle jasný důkaz na mě bafl včera, že ti lidi si ani neváží toho, co pro ně někdo jiný udělál:
Přisla za mnou sousedka, že se její dceři poskakuje vír virů na obrazovce u kompjůtru. Tak jsem se s tím u nich mořil celý vodpoledne a nakonec jsem zvolil reinstál, páč byl už načatej i systém. Mořil jsem se s tím celej druhej den - zálohy, reinstal, instalace softů a nastavování. Nakonec jsem večer kompjůtr s úspěchem odevzdal.
Druhej den jsem hlídal caparty, všechno mi snědli a chtěli ještě. Jelikož nemám zkušenosti s nakupováním s capartama, tak jsem poprosil tuhle mladou slečnu, esi by mi skočila pro rajčatovej protlak. Odpověď byla, že má mokrý vlasy, tak jsem jí řekl, že to nespěchá. Asi za 20 minut za mnou doběhla její mama s rajčatovýma protlakama a že za to nic nechce. Pak jsem k nim došel ještě neco řešit a její dcerka mi odpověděla, že je pátek a že se jí nechtělo převlíkat. Její mamy si velmi vážím, ale tohle mě opravdu zaskočilo...

Tyhle mladý lidi asi nechápou, vo čem to je. Asi si myslí, že to je všechno jen o prachách nebo co, že to je povinnost mamy "to srovnat". Čekal jsem, že bez debat do teho kšeftu skočí, ale tohle mě opravdu překvapilo... Makat nebudou a rodiče ať skáčou - nový hadry, aby byli IN a neměli nejhorší telefón ve třídě. Komu nefungují videa na mobilu, tak je těžce OUT.

Soběstačnost, jak psal Merlin, se týče jídla, zdraví a energie. Takže zahrádka bude nutností, zdraví jakž takž už zvládáme a energie je výzva. Někdo už má, někdo hledá.
Nemakačenka a ukňouraný osůbky pohynou, aspoň bude klid... Enem to chce neco na obranu před zlodějema, třebas prak. Anebo ešče nejakej elektrickej bič, když už, tak už :lol:

Já už trénuju. Tento rok máme nově pronajatou zahrádku, dneska jsem sekal trávu, zalíval, atd. Chce to ale neco většího, enem tenhle plácek mě neuživí...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
pokr
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: úte 24 kvě 2011 23:08
Dostal: 5 poděkování

Re: Vono to tak bude

Příspěvek od pokr »

Ona ta holčina je pouhý vzorek, na rozdíl od matky, kterou tento režim neodkojil, stejně tak jako i většina této novodobé otrokářské mladé populace je pod velkým tlakem nefér doby. Ty děti nemohou za to, jak jejich duše a vidění světa včetně sebe sama tento pokřivený systém deformuje nejen ve smyslu konzumu. O to budou ale důsledky samozřejmě horší a těžko, přetěžko se napravují.

Na každý pád už stojíme před celospolečenským, ekonomickým i politickým rozvratem. Což se nebude týkat výhradně jenom nás. Bohužel, většina lidí nemá možnost si před těmito dopady zřídit žádnou alternativní obranu a ochranu, ráno jdou do práce a večer se vrátí. Nic víc. Ještě si tak pustí oblbovací mediální kabel, který je ujistí o tom, jak je všechno v pořádku a na nejlepší cestě. Jde v našem případě samozřejmě o vystřelování "pouhých" modrých dýmovnic vlevo vpravo. Proto se v té mediální mlze tak těžko lidé orientují. Když bych to shrnul, tak nám nezbude než návrat zpět do roku 94, tedy revize velké privatizace, která republiku neobyčejně poškodila a nadále dusí. Lidé vnitřně vycítí co je správné a co ne, jenomže druhou stranou mince je takřka nemožnost efektivní obrany a také velká myšlenková setrvačnost, z níž se rodí hněv a msta. Stačí vzpomenout na předvolební komedie politických stran...

Hezký den.


co nevíme, neznamená, že neexistuje
Majkl1
Stálý člen
Příspěvky: 83
Registrován: úte 31 kvě 2011 5:47
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Re: PS: Opět odkazuji na můj politický kalendář...

Příspěvek od Majkl1 »

pokr píše:a zmýlím-li se byť jen v jednom jediném bodě a události naberou jiný spád, můžete mě považovat za lháře.

Minulost, přítomnost a budoucnost je pouhou uměle vytvořenou fikcí, berličkou z nutnosti a nedostatku představivosti a nepochopení. O tom bychom zde, až bude jasněji, mohli podiskutovat. Vzájemnou provázanost událostí totiž naprosto nechápeme a stále vycházíme z falešných předpokladů - proto se pořád tak blbě všemu divíme.

Kdo bude chtít, porozumí.
Dobrý den ve spolek,
z několika příspěvků nedávných i dávných mi nějak vyznívá, že máte možnost vidět do budoucnosti. Pokud byste se cítil jen jako politický ostřílený prognostik, určitě byste nezmínil ony tři časy zasazené do fikce. Neberte to jako nějaký výsměch, ale pokud je to tak, tak zase nechápu věty jako třeba tato:
"Martine11, na tu genetiku se klidně vykašli, až nebudu líný jak vandrácká veš a rozhodnu se vážně pro realizaci, vezmu to z jedný vody načisto sám, znám se."
a jiné. Tady si to zase odporuje s viděním do věcí budoucích.
Z toho mi vychází jen pár možností. Buď ano, znáte budoucnost, nechcete být za blázna (vše obalujete omáčkou) a jde vám o pomoc dalším lidem, nebo tušíte budoucnost a pak by bylo lepší pozměnit některá slova jako "bude" za "myslím si" apod. Osobně bych ale nevyužil znát budoucnost i kdybych tu možnost měl, život by pak ztratil význam. Ono při psaní těchot řádků mě pak napadají filosofické otázky, zda je vůbec budoucnost. Pokud ano, k čemu je dobré jí znát, pokud jí nelze změnit. Pokud to jde, pak se ale nejedná o budoucnost, protože se to stát nemůže, atd. atd.
Ačkoliv se snažíte být vyrovnaný člověk, neudržíte často nadhled zcela pod kontrolou a máte sklony vnímat smysl vět druhých jinak, než je zamýšleli (i když psané slovo je někdy s jiným významem, než mluvené mezi dvěma lidmi) a proto opakuji, že tímto příspěvkem není nějaké popichování, ale snaha pochopit.
M.


pokr
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: úte 24 kvě 2011 23:08
Dostal: 5 poděkování

Majkl1

Příspěvek od pokr »

Tak teď jste mě opravdu zaskočil. Neměl jsem v úmyslu psát o své osobě.

Pokusím se tedy v rámci tohoto omezení odpovědět popořádku.

Větu k Mart.11 berte klidně doslova, nejsem závislý na zprostředkování a předání informací na cizích lidech. Dokáži to sám.
Tato má odpověď, věta, jak píšete, si v ničem s událostí budoucích neodporuje a je zde mnoho důvodů proč ne. Mohu-li zmínit alespoň jeden - i když už máte tu možnost za oponu času nahlédnout, jde o pouhé fragmenty dob, které budete muset buďto pracně skládat za současného porovnávání s realitou, abyste měl z čeho vyjít a jako skládačku ji vůbec dokázal v celku vyhodnotit a pochopit, anebo, což by asi bylo příjemnější, zahlédnout děje vcelku. Pak ovšem nemusíte při korespondenci psát "myslím si". Prostě to víte.
Čas jak jej vnímáme si zřejmě žije svým vlastním životem a jsem přesvědčen, že podléhá námi dosud nepochopeným zákonitostem. Tady ale opět zdůrazním podstatu lidské bytosti, duchovní rozměr, neboť je k času bezpochyby v důležitém vztahu. Když se tak nad tím zamyslíte, nemáme jinou volbu než věřit tomu, co nám mysl předkládá. Nemáme žádnou alternativní možnost si z jiného zdroje ověřit, zda to co vnímáme je skutečností anebo dokonalou fikcí. Chci tím jen naznačit, že nic co se nám jeví jako zcela přirozené jím být ve skutečnosti nemusí - a nemusí to ani reálně existovat.

Oddělovat vnímání budoucnosti od pomoci druhým nelze. Není ničím obhajitelné, aby takovou možnost získal jedinec pro své vlastní potěšení.

Věřte, že by mi bylo naprosto lhostejné, zda budu či nebudu druhým za blázna. Z pohledu toho, který o tom přece jen něco ví bych si dokonce dovolil obrátit smysl vaší věty a označit za blázny ty druhé, neboť by to byli právě oni, kteří neví co činí.

S tušením budoucnosti nemám žádné zkušenosti, tedy není co odpovědět.

Není a nebude na vašem rozhodnutí, jak byste takto získané informace využil či nevyužil, resp. zda byste byl schopen se k nim vůbec kdy dopracovat. V tomto jsme velice omezeni.
Lidstvo nemůže jako celek znát svou budoucnost. Vzhledem k vývoji jedince by muselo jí zákonitě o děj kontraproduktivní. Tím netvrdím, že tací jednotlivci neexistují.
A k čemu že je dobré ji znát? Ono je to ještě mnohem složitější, ale dejme tomu, že pro pro pomoc druhým - v tomto zjednodušení se nelze zmýlit.

Vy nemáte jasno v tom, jak na sebe a proč události v čase navazují, proto mluvíte o "může se stát - nemůže se stát". Stát se může kdeco a taky se tak děje. Kamkoli kdykoli jdete, ať děláte cokoli, jste v přímém vztahu se svou budoucností v závislosti na zvolené cestě. Přičemž vůbec nezáleží na její kvalitě nýbrž na událostech, které na ní leží a stihnou tím pádem i vás. Leda byste o nich věděla a vydala se jinou, kde bude váš osud přece jen příznivější. Doufám, že rozumíte.

A k té mé snaze o vyrovnanou mysl - žádné násilí si nedělám, když jsem dopálený, dám to najevo. Takže o vyrovnanou mysl se za každých okolností rozhodně nesnažím. Je ovšem pravda, že mám raději než konflikty klid.


co nevíme, neznamená, že neexistuje
Majkl1
Stálý člen
Příspěvky: 83
Registrován: úte 31 kvě 2011 5:47
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

RE čas

Příspěvek od Majkl1 »

Ta větu na Martina, to byl jen prudký příklad. Ani nevím, co jste tam řešili. Mě šlo o to, že jste říkal, že se daná věc bude realizovat až se rozhodnete. Vědět budoucnost tak by to znělo spíše, že až přijde daný čas.
Ale mě stále uniká podstata budoucnosti. Možná jsem to jenom nepochopil z vašeho příspěvku, protože mi za hlavou řvou dvě děti a žena vypráví, co celý den bylo v práci a já musím uznale pokyvovat hlavou a občas se pohnout na židli. :lol:
Pokud je budoucnost daná (lze ji zahlédnout), tak vědět jí a šířit za účelem blaha lidí nemá význam, protože se nedá změnit pro ono blaho (nebo cokoliv jiného). Prostě daná budoucnost nastane, protože pokud jí budeme chtít v následujícím čase změnit, musí být již s tímto v budoucnoti "počítáno". Jinak by byla vidět již pozměněná budoucnost. Snad jsem to napsal, tak jak to mám v hlavě. :P
Pokud by jí šlo měnit, pak nemá smysl zase vědět jaká bude, protože jelikož všechno souvisí se vším, aneb mávnutí křídla motýla na Pobřeží slonoviny, ovlivní dění i v antarktidě a tudíž jen to vědomí budoucnosti, které by bez toho nebylo, pozmění dění další a další a tím pádem je budoucnost jinačí už v okamžiku kdy vidíte její starou verzi aneb v jeden okamžik byste rozhodl rozdělení budoucnosti do dvou větví jsoucích ve stejném okamžiku. To by ovšem znamenalo nekonečné množství toků času dělící se každým okamžikem na další nekonečné množství pro každou hmotu a opět viděti budoucnost byť jen částečně by ztratilo význam. :roll:


pokr
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: úte 24 kvě 2011 23:08
Dostal: 5 poděkování

Re: Re: čas

Příspěvek od pokr »

Jste lidsky přemýšlivý a nutíte do stejné role i mne :D

Předně musím upozornit, že popisujete čistě svůj vlastní konstrukt budoucnosti, resp. co vše je tím myšleno. Nesnažte se ji pochopit, na to prostě nemáme potřebnou inteligenci - či spíše kvalitní mozkovou kapacitu obecně.
Máte pravdu v tom, že budoucnost se mění každým vaším činem. Dokonce i nečinností, protože vliv na druhé je tím stejný. Tudíž vám z toho zcela logicky vycházejí rozporuplné závěry. Na jedné straně se budoucnost mění každým okamžikem násobeným např. počtem lidstva, na druhé pak existují pevně nastavené a prokazatelné děje, které sice ještě nenastaly, ale dojde na ně v čase. Toto se z našeho pohledu pochopitelně jeví jako zásadní rozpor. A to nemluvíme o dalších možnostech, které obě varianty ještě obcházejí. Tedy evidentně, asi, nevím, jich existuje vícero vedle sebe a aby to nebylo tak jednoduché, vzájemně se neovlivňují. Má-li kdo informaci z budoucnosti - tady dáváte příklad, že "se vyplní až já, tedy pokr, budu chtít", tak to je pravda, vždycky nejsou fixované na náš lidsky vnímaný čas. Té variabilitě tímto poměřováním stěží jen porozumíme.
Budoucnost rozhodně měnit lze. Ovšem tady leží dvě podmínky a pod nimi nespočet dalších - tak alespoň k těm dvěma: musíme ji nejprve znát, za druhé musíme ji vzít a uchopit jako fakt a taky tak s ní zacházet. Nemá smysl o ní mluvit, aby byla následně hned zapomenuta - takto se nic nezmění.
Prostě jak vás čtu, máte v tom pěkný guláš. Ale já taky.
Vědět o budoucnosti mělo a vždy bude mít smysl. Je to jediná možnost, jak alespoň trochu narovnat klikaté lidské cesty. Ale nechtějme pochopit jejich smysl. Na to fakt nemáme.


co nevíme, neznamená, že neexistuje
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“