Crohnova choroba - co zvolit?

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Saint-Jimmy
Stálý člen
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 28 črc 2011 7:35

Crohn

Příspěvek od Saint-Jimmy »

Ahoj,

no peroxid hořčíku jsem samozřejmě nesehnal, ale četl jsem, jaký jsou s tím výborný zkušenosti, tak jsem objednal OXY-OXC, což je teda drahá sranda, ale lidi s tím mají výborný zkušenosti na vyčištění a zbavení se svinstev ze střeva.

Ok, začnu pomalu do těch klistýrů dávat VMS, samozřejmě s rozumem, jak píšeš. HCl je jasná věc, to už mám taky objednaný. 3 kapky 3,5% do 0,3 l vody k hlavním jídlům, šlo by? Čaj od Popova taky koupim. Co se týče hřebíčku, je nutný to nakapslovat? A pokud ano, kde seženu kapsle? Nemůžu se zde na foru dopátrat toho dávkování pro odčervování hřebíčkem, kolik se toho dává?

Jo a co se týče MMS/VMS, tady v čechách nic, ale na zahraničních (převážně americkejch) forech jsem narazil na nějaký lidi, co tvrdili, že jim to hodně pomohlo, tak uvidíme.

Sorry za tolik dotazů, ale ještě se nevyznám. Díky.

Patrik


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Crohn

Příspěvek od Drta.tom »

Saint-Jimmy píše:
Ok, začnu pomalu do těch klistýrů dávat VMS, samozřejmě s rozumem, jak píšeš. HCl je jasná věc, to už mám taky objednaný. 3 kapky 3,5% do 0,3 l vody k hlavním jídlům, šlo by? Čaj od Popova taky koupim. Co se týče hřebíčku, je nutný to nakapslovat? A pokud ano, kde seženu kapsle? Nemůžu se zde na foru dopátrat toho dávkování pro odčervování hřebíčkem, kolik se toho dává?

Patrik
ta 3,5% koncentrace je chemická nebo lékařská koncentrace?
je to rozdíl:
HCL koncentrace
lékařská = chemická
10,0 = 3,5
3,5 = 1,23

pokud máš/budeš mít 3,5% chemickou koncentraci, tak dávej do cca 2 dl čisté vody 6-12 kapek zamíchat a vypít - je to mírně kyselé. Zapít trochou čisté vody.

pokud máš/budeš mít 3,5% lékárenskou koncentraci, tak dávej do cca 2 dl čisté vody 16-32 kapek zamíchat a vypít - je to mírně kyselé. Zapít trochou čisté vody.

Pravděpodobně budeš mít chemickou koncentraci. Poije se cca 1/2 hod po jídle, ale dá se i během dne. Začni 3x denně po jídle. Když zapomeneš, dej si klidně nalačno.

Kapslování hřebíčku - hřebíček se nezdá, dej si ho trochu namletýho do pusy - pěkně to pálí - proto ty kapsle - chce to velikost 00 - sehnat se to dá v některých lékárnách, ale cena může být i kolem 1 kč za kapsli, což je hodně. Ládování kapslí se dobře dělá skleněnou částí kapátka - dobře se to dusá. Pokud nemáš jak namlít hřebíček, kup si už namletý - ale ten nekoupíš v běžném obchodě, ale ve speciálkách. Pořádně do kapslí nacpat.

Dávkování hřebíčku de Crafta (uvádím počet kapslí 00 ráno-poledne-večer, 1 řádek 1 den)
1-1-1
3-3-3
3-3-3
3-3-3
3-3-3
3-3-3
1-1-1

týden pauza a totéž, týden pauza a totéž, týden pauza a totéž
V 3. a 4. opakování stačí od 5. dne 1-1-1.
Celkem na první 2 dávky potřebuješ 2x51 kapslí 00, na 3. a 4. dávku stačí 2x39 kapslí 00.

Po každém hřebíčku dát po cca 1/2 hod HCL. Od určitého okamžiku tě to prožene - to je v pořádku. Pokud by reakce byla příliš silná, dát den pauzu (ale brát dále HCl) a pokračovat tam, kde se přestalo, případně snížit dávkování až do uklidnění.

Dávkování dle Pala:
1 tobolka
2 tobolky
3 tobolky
.
.
.
až 12 tobolek
Zase + HCL a při potížích přerušit hřebíček, ale HCl bereme stále


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Drta.tom píše:
Ahoj,
něco málo o tom vím. Moje manželka měla proktokolitidu ...... Toď na úvod.
Very Nice! (Moc Príma) :good: 1+

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Saint-Jimmy
Stálý člen
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 28 črc 2011 7:35

Crohn

Příspěvek od Saint-Jimmy »

Zatim moc díky za rady. Jsem v kontaktu s Palem, bude mě instruovat a až mi zašle potřebné věci, tak se do toho pustím a budu průběžně informovat o vývoji. Snad se to někam pohne! ;)


krovak
Stálý člen
Příspěvky: 81
Registrován: pon 23 čer 2008 13:18
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Crohn

Příspěvek od krovak »

Drta.tom píše: ...
5a)hřebíčková kůra - ničí parazity ve střevech (nejen ve střevech) - bohužel netuším, co udělá hřebíček versus rozdrážděná střeva - hodně opatrně. Hřebíček (obyč z obchodu, ale co nejčerstvější) v Tvém případě na hodně jemno pomlít na tříštivém mlýnku, dát do tobolek (velikost 00) a dle návodu zde na fóru začít užívat.
...
Keď sa nad tým tak teoreticky zamýšľam (neberte ma teda príliš vážne ;-) ) tak hrebíček by mohol pomáhať nielen s parazitmi. Zjavné je že je aromatický a pálivý, čím by mal pomáhať aj na zlepšenie trávenia, rozpúšťaní hlienov. "Kouskovitá a hodně světlá stolice" zvlášť ak nesmrdí (alebo teda veľmi nesmrdí) by mohla hovoriť o chlade v Žalúdku-Slezine a hrebíček práve "zahrieva obličky a stredné ohnisko", čo v podstate môže riešiť problém. Zároveň by aromatickosť a ostrá chuť mohla pomáhať na uvoľnenie "stagnácie" v pečeni (tá bolesť v pravom podrebrí).
Možno by nebolo zlé skúsiť zároveň piť odvar z Ibiša lekárskeho (proskurník) kvôli ochrane slizníc. Pri detaelnejšej diagnostike by toho bolo určite viac.
Tí kto do toho vidíte viac ako ja, čo vy na to?


Saint-Jimmy
Stálý člen
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 28 črc 2011 7:35

Re: Crohn

Příspěvek od Saint-Jimmy »

Ahoj,

díky za příspěvek. Co si mám představit pod pojmem "chlad v žaludku, slezině"? Nějak z toho moc nejsem moudrej a nevim, jestli chlad je u vás to samý jako u nás :) Jinak v této souvislosti stolice opravdu vůbec nesmrdí. Je světlá, kouskovitá a občas s takovýma lesklýma příměsema a malýma příměsema hlenu.. A ta "stagnace" v játrech znamená co? A neříká se, že játra nebolej? A že pokud člověka bolí tam, kde jsou játra, tak je problém spíš ve žlučníku nebo ve střevě za tím? Nevím o tom nic, jen tak uvažuju.. Každopádně jsem rád, že je naděje, že mi to pomůže i pokud nebude problém způsoben parazity ;)


krovak
Stálý člen
Příspěvky: 81
Registrován: pon 23 čer 2008 13:18
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Crohn

Příspěvek od krovak »

uch, terminologia cinskej mediciny - chlad v zaludku a slezine by sa dalo volne prelozit asi takto - ak si predstavime zaludok ako kotlik v ktorom sa strava vari a vypary su ziskane ziviny, tak chlad znamena ze je pod kotlikom malo ohna a tak je to nedovarene (presnejsi termin by bol nedostatok qi sleziny - slinivky). Inak povedane je oslabena schopnost tela spracovat potravu. No a liecenie spociva v zohriati a rozhybani (symbolicky povedane sleziny-slinivky). Velmi zjednodusene povedane.
No a ta stagnacia pecene, presnejsie teda stagnacia qi pecene sa vztahuje jednak k funkcii podpory travenia a tiez k psychike. Pri tom traveni by sa to dalo popisat ako nedostatocne vylucovanie zlce (co zasa zhorsuje travenie, teda ziskavanie zivin z jedla). Psychicky vzate (je to spojene) sa to obvykle spaja so stresom a potlacanym hnevom, co je vlastne proti povahe pecene, ktora rada rozptyluje (nastvem sa, vybuchnem a hnev odide).
Teoreticky by to este mohlo byt napriklad o nerovnovahe medzi tymito organmi, co sa typicky prejavuje hnackou ktora nasleduje po jedle (tak do pol hodinky), ale to ako hovorim je na normalnu diagnostiku, moznosti je vela. Ak ale ten hrebicek skusis (a podla mna by mal fungovat), napis ako to prebiehalo.


Kotel
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: stř 27 říj 2010 13:43
Dal: 1 poděkování

ulcerosní kolitida

Příspěvek od Kotel »

Zdravím. Díky za článek o parazitech. Doktoři mi ve 14-ti diagnostikovali ulcerosní koliditu (zánět tlustého střeva). Neví, co to způsobuje, neví, jak to vyléčit, mám se s tím smířit. Už od mala jsem měl zvýšenou teplotu aniž by u mě našly nějakou virózu. Doktorka tento problém vyřešila geniálním způsobem - nemám si měřit teplotu :D Strávil jsem roky na ušním kvůli zánětům středního ucha. Mám alergie všeho druhu (pyl, prach, roztoče). Řešení doktorů: přes léto nevycházet ven, větrat přes mokré prostěradlo.
Každá chřipka, angína u mě trvala 3x déle než u ostatních.
Dnes už jsem celkem v pohodě až na tu kolitidu. Jsem si jistý, že to je těma parazitama, jinak bych neměl zvýšenou teplotu (zřejmě jsou i v krvi). Krevní testy jsou vždy v normě, kromě občasného mírného nedostatku železa a zvýšených leukocitů.
Asi rok pužívám MMS na chřipku apod., zatím jsem nemarodil déle než 3 dny, ale na nějakou silnější dávku jsem neměl odvahu.
Teď jsem tu četl o koloidním stříbru, tak jsem koupil přístroj, vodu z lékárny (aqua purificata) a další serepetičky a vypadá to dobře. Když laserem prosvítím původní vodu, není paprsek vůbec vidět, když vodu po elektrolýze, je vidět 1mm třpytivý paprsek, voda se nijak nezabarvila. V puse to nemá žádnou chuť, až asi po minutě trochu kovovou.
Zkusil bych si se stříbrem udělat klystýr. Zánět střeva mám skoro na konci, takže by ho nemuselo být tolik. Teď ale nevím, jestli KS zředit nebo nechat tak. Údajně má mít hustotu 20ppm. Tlusté střevo absorbuje vodu, takže když ho nezředím, mohla by se do krve dostat větší dávka stříbra a to asi taky není dobře (vzhledem k množství bordelu ve mě by to asi nezvládly játra). Tak bych asi měl začít menšíma dávkama ze shora.
Jinak koloidní stříbro by si zasloužilo vlastní sekci. Když po desítkách hodin čtení něco najdu, tak podruhé už nevím, na jaké straně to bylo. Mělo by být rozděleno na: výroba ks, výroba zařízení na ks, teorie, praktické zkušenosti


Saint-Jimmy
Stálý člen
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 28 črc 2011 7:35

Crohnova choroba

Příspěvek od Saint-Jimmy »

Tak jsem byl u léčitele/astrologa Emila Havelky v Peci. Popravdě na věci jako astrologie atd, zas tolik nevěřím, takže jsem tam šel s jistou dávkou skepse. Nicméně viděl mě poprvé v životě, ani neznal moje jméno a správně diagnostikoval (uhádl, věděl..nevím, jak to nazvat), že mám problém se zánětem ve střevech. Nicméně mi řekl, že příčina těhle problémů je u mě ve špatně fungujících a zanešených žlučovodech, které nepropouštějí žluč do střeva čímž vznikají ty problémy ve střevě a špatné trávení. No a dává to dost smysl podle mě vzhledem k bolesti pod pravými žebry a neustále světlé stolici. Co vy na to? Co se žlučovodama?? :?: Asi by byla určitě vhodná jaterní očista ne?

Ted jsem na 13 kapkách MMS a už mě to docela silně čistí :shock: , ještě budu zvedat na 15 a pár dnů podržím, pak dám dle rad Pala hřebíčkovou kůru, jaterku, Ivermectin a znovu jaterku.


jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 98 poděkování

MNO....

Příspěvek od jarda ovčák »

Žlučovody propláchneš pixlou feferonek v sladkokyselým nálevu. sežer to a pak mrkni do záchodu. tam to tě přesvědčí, žes udělal dobře.


Saint-Jimmy
Stálý člen
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 28 črc 2011 7:35

Re: MNO....

Příspěvek od Saint-Jimmy »

To jako vážně? Jím ostrejch paprik hodně, tak je to divný, že bych měl tenhle problém, jestli zrovna ostrý papriky pomáhaj..


jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 98 poděkování

mno..

Příspěvek od jarda ovčák »

Každopádně.... Kapsicin stimuluje a dráždí žlučník k aktivitě, produkci žluči a prokrvuje jej.Žlučovody se propláchnou a celej ansábl regeneruje. Jde o to množství, které nemůže být přiměřené či mírné. Musí to být forsáž.....Pak je vidět vlastní žluč na exkrementech.
Játra posiluj a šetři, teprve pak dělej očistné kůry, abys neudělal víc škody než užitku.
Střeva a trávící trakt posílí a od zánětů pomůže mléčně kvašená zelenina... skvělá je směs s červenou řepou.
Jaterní očistu bych bez předchozího posílení jater nedělal, leda bych to chtěl podělat.
Na posílení jater jedině tuky a játra... tresčí játra ve vlastním oleji, ostropestřec, k tomu ledviny, které s játry souvisí více, než jsme ochotni připustit.
Bez diety bývá většinou marná práce. Bez hledání příčiny budem s důsledky bojovat jako ten don s větrnejma mlejnama......


Saint-Jimmy
Stálý člen
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 28 črc 2011 7:35

Re: mno..

Příspěvek od Saint-Jimmy »

Díky za postřehy. Takže pokud to správně chápu, tak pixlu feferonek v sladkokyselém nálevu sníst najednou? A to jak často? Jak vypadá po propláchnutí žlučovodu žluč na exkrementech?


lena

Re: MNO....

Příspěvek od lena »

Saint-Jimmy píše:
jarda ovčák píše:Žlučovody propláchneš pixlou feferonek v sladkokyselým nálevu. sežer to a pak mrkni do záchodu. tam to tě přesvědčí, žes udělal dobře.
To jako vážně? Jím ostrejch paprik hodně, tak je to divný, že bych měl tenhle problém, jestli zrovna ostrý papriky pomáhaj..


Staci kdyz si semeles dohromady tyto bylinky a beres je na spicku noze 2-3x denne a nechas je rozpustit na jazyku. Jazykem se to vstreba a pusobi to vyborne na tvorbu zluci. Mam to vyzkouseny a take se to da koupit v Nemecku. Stoji to kolem 10,— € 100 gramu.

Zde ti davam ruzne stranky:

http://www.topfruits.de/produkt/heidelb ... terpulver/
http://www.floressa.de/heidelbergers-7- ... ern.0.html
http://www.perfect-clean.de/


Anyz, kmin, fenykl, pelynek, rebricek, jalovec, Bibernell= nemecky, nasla jsem preklad do latinskeho nazvu tohle=Pimpinella saxifraga (Bibernelle), treba dobre poradi bylinari. Nevim pod cim je cesky nazev. Zagoogluj si. Bibernelle se pouzivala dokonce v dobe, kdy byl mor a jine zakerne nemoci a lecilo se tim ucinne.


krovak
Stálý člen
Příspěvky: 81
Registrován: pon 23 čer 2008 13:18
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: MNO....

Příspěvek od krovak »

lena píše: Bibernell= nemecky, nasla jsem preklad do latinskeho nazvu tohle=Pimpinella saxifraga (Bibernelle), treba dobre poradi bylinari. Nevim pod cim je cesky nazev. Zagoogluj si. Bibernelle se pouzivala dokonce v dobe, kdy byl mor a jine zakerne nemoci a lecilo se tim ucinne.
Bedrovník lomikameňový - Pimpinella saxifraga L.
http://carozahrady.sk/liecivebylinky/be ... enovy.html


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“