Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Jarda9
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 30 zář 2010 15:19
Bydliště: Semilsko

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Jarda9 »

Přeji pěkný den, prosím, poradí my někdo s nákupem měřáku na měření koloidu?
Na těchto stránkách jsem nalezl jak měřák ppm, tak vodivosti v µS/cm.
http://www.e-pristroje.cz/merici_pristr ... omery.html
U koloidu je třeba znát ppm, ale většinou se používá výpočet z vodivosti. Jde u koloidního stříbra možnost měřit ppm přímo pomocí měřičů z tohoto odkazu?
Děkuji :lol:


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Spray - rozprašovač KS

Příspěvek od Drta.tom »

jojoba píše:Rád bych poptal u zkušenějších - čím aplikovat KS pro inhalace
možnosti:
1)mechanické rozprašovače - použít k inhalaci lze, jen se jejich velké částice nedostanou daleko. Pro běžné problémy s nosohltanem úplně stačí mechanický rozprašovač. Já používám nosní rozprašovač (poctivě vymytý) od Vincentky.

2) Nebulizéry (inhalátory): přeměňují kapalné roztoky v jemný aerosol. Tento aerosol v podobě mlhoviny se následně vdechuje pomocí aplikačního nástavce a tím se docílí daleko lepšího účinku léčiva. Velikost produkovaných částí aerosolu od jednotek μm, čemuž mechanické rozprašovače nemohou konkurovat

2a)kompresorové inhalátory - produkují areosol s výrazně menšími částicemi než klasické rozprašovače, obsahují kompresor = neskladné, relativně hlučné, nejsou vhodné na časté přenášení - cena většinou přes 1000 Kč. Produkují oproti ultrazvukovým inhalátorům o něco větší částice

2b) ultrazvukové inhalátory - tišší a skladnější než kompresorové inhalátory, vč mobilních kapesních verzí. Velikost částic aerosolu od cca. jednotek μm. Ideální volba, ale nejsou zadarmo. Cena většinou přes 2000 Kč.

Vhodné typy např:
Compact Ultrasonic (regulace velikosti částic aerosolu 1,5 – 5,7 μm, Beurer IH50 (ten vlastním já).

Uvedené typy platily před cca rokem, kdy jsem nějaký sháněl - nevím, zda jsou ještě k dostání.

Základní vlastnosti Beurer IH50:
http://www.beurer.cz/beurer-ih-50.html
relativně malé rozměry (lze držet jednou rukou)
není možno nastavit velikost částic aerosolu - v tom ale nevidím problém
produkuje částice od <2 μm do cca 50 μm.
chod na baterie - běžné AA baterie - celkem 4 - využitelnost na cestách
Chod na síťový adaptér - připojením síťového adaptéru do inhalátoru se deaktivují vložené AA baterie (bez zapojení síťového adaptéru do zásuvky 230V přístroj nelze spustit)
Síťový adaptér neslouží k dobíjení baterií
Příslušenství: 1x nástavec do úst, 1x dětská obličejová maska, 1x obličejová maska pro dospělé, síťový adaptér, povedený obal na přístroj a příslušenství
Inhalátor se automaticky vypne při vyprázdnění nádržky na inhalovanou kapalinu
nepotřebuje nebulizační kalíšek
snadná údržba
objem nádržky na inhalovaný roztok: 2-8 ml

Ultrazvukové inhalátory produkují velmi jemný aerosol, který je možno při vhodném hlubokém dýchání dostat hluboko do plic - na inhalaci koloidní stříbra pro léčení plicních infekcí ideální.

Kdysi mě občas lehce potrápilo astma - vím, že inhalace stříbra (cca 5 ml 10 ppm) mi celkem pomáhala.


Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od laik »

Zdravím
takže mužu teoreticky i nalít koloid to toho klasického ultrazvukového mlhovače na zvlhčování vzduchu?...a, ten ultrazvuk nemá nějakej neblahej vliv na to stříbro???


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od jani »

ten ultrazvuk nemá nějakej neblahej vliv na to stříbro???
Mám tento utzv inhalátor a inhaluji výhradně KS, záněty prudušek a stavy po hemoptýzách už neřeším ATB, ale inhalací KSka. Mojim klukům zabírá i na rýmu inhalace nosem i ústy. Mimochodem vlastně co mám tento inhalátor, tak jsem zánět prudušek už neměla, přestala jsem i kašlat - chronická záležitost :enaughty: , vysadila jsem astmatický dejcháky :eclap: a můj alergolog se nestačí divit, jak mi ty inhalace KS prospívají ku zdraví :dknow: . Z toho soudím, že ultrazvuk zřejmě nemá vliv na KSko :ethink:
( :oops: ale u mě zlepšení zdraví bude především značnou úpravou stravy, u kluků zabírá opravdu koloidní stříbro, ti jsou stále " na jedech " :devil: )

http://www.mediset.cz/eshop/inhalatory/ ... lator.html


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Drta.tom »

laik píše:Zdravím
takže mužu teoreticky i nalít koloid to toho klasického ultrazvukového mlhovače na zvlhčování vzduchu?...a, ten ultrazvuk nemá nějakej neblahej vliv na to stříbro???
Ultrazvukovej mlhovač na zvlhčení vzduchu neznám a nevidím smysl lít do něj koloid.

Ultrazvukovej inhalátor pro přímou inhalaci už smysl má.
Užití koloidního stříbra v ultrazvukovém inhalátoru se není třeba bát, lze to rozhodně doporučit, snížené účinosti jsem si nevšiml a modrej taky ještě nejsu (narážka na agýrii).

Jak jsem psal výše, já vlastním kapesní inhalátor Beurer IH50 a jsem s volbou spokojen. Jani má spíše stolní (a pravděpodobně vymakanější) inhalátor, ale já preferuju mobilitu, aerosol to produkuje dostatečně. Inhalátor využívám pouze na stříbro - ale poslední dobou jsem celkem zdravej, takže se většinu roku válí ve skříni.

Inhalace mi pomáhala na mé někdejší slabé astmatické projevy, kdy jsem si po inhalaci stříbra nemusil stříknout sprej na astma. Ale už cca 2 roky jsem co se týče astmatu v naprostý pohodě.

Po aplikaci je rozumné do inhalátoru nalít trochu destilované vody a nechat inhalátor jet několik minut. Inhalátor se tak pročistí - já používám stejnou vodu jako na výrobu koloidu (Aqua Purificata od Kulicha), pokud nemáte kvalitnější vodu, tak použijte alespoň destilku.

Před inhalací je vhodné pro vyšší účinnost se pořádně v klidu několik minut hluboce rozdýchat - plíce se tak roztáhnou a inhalace je pak účinější - stříbro se dostane dále do plic.

Kdo chce to rozdýchávání dovést na vyšší level, může použít nějaký "dýchací trenažer" - já používám dýchací sifon od Dědka kořenáře - což je v podstatě mírně upravený klasický sifon pod dřez - dýchá se přes trochu vody, což je náročnější - po cca 10 minutách mám pořádně roztáhlé plíce a inhalace poté bude účinější.

Samozřejmě, pokud řešíte infekci v nose, tak pro první pokusy postačí vyčištěný rozprašovač do nosu od vincentky naplněný stříbrem - nemusíte hned utrácet násobky 1000 za inhalátor.


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Ilem »

Drta.tom píše:
Ultrazvukovej mlhovač na zvlhčení vzduchu neznám a nevidím smysl lít do něj koloid.

Ultrazvukovej inhalátor pro přímou inhalaci už smysl má.

Rozdíl mezi ultrazvukovým mlhovačem a ultrazvukovým inhalátorem je pouze v absenci náústku. Ultrazvukový měnič bývá tentýž.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
jde o to jakým způsobem má být ten zvlhčovač vzduchu použit.

Pokud jde o to nalít do zvlhčovače Ag a strčit k němu čenich a dýchat přímo, co z něj leze, pak nemám problém - funkční to bude.

Pokud jde o to nalít do zvlhčovače Ag a pouštět to pravidelně do místnosti bez aktivního čmuchání u mlhovače, s tím že každej něco ze vzduchu pochytí, když de kolem, pak to podle mě nemá moc smysl - jednak bude vysoká spotřeba koloidu (což nemusí být v případě levné domácí výroby problém), koncentrace co takto nadýcháme budou relativně malé a dále bude docházet k usazování Ag všude po bytě, což může po nějaké době dle mého názoru nedělat dobrotu - ve výsledku budeme neustále v kontaktu se stříbrem v nekoloidní formě (což opět nemusí být problém - viz permanentní nošení řetízků, náušnic apod.). Problém vidím v tom, že tyto relativně malé (ale pro vylučování z těla příliš velké) již usazené částice Ag (větší než 10 nm) budeme dýchat - což může vést časem ke zdravotním problémům. Další otázkou je, co nato "řeknou" kytky v bytě, malá domácí zvířata atd.

Já nejsem přítel pravidelného tzv. preventivního dlouhodobého užívání čehokoliv (ať již stříbra, MMS, VMS), pokud nemáme zdravotní problémy. To se potom naše imunita fláká a to asi nebude to pravé. Stříbro/MMS/VMS je třeba dle mého názoru brát jako léčivo a ne jako jídlo.


Azrael
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: stř 29 pro 2010 21:54

Re: WD 943G

Příspěvek od Azrael »

jardax píše: No Marty, z tohoto přístroje je sice destilovaná voda, ale destilovaná voda neznamená "voda vhodná pro přípravu...."
Fakt nejde destilací připravit dostatečně čistou vodu.
Ale nedělej si iluze - můžeš mít vodu sebečistčí - koloidní stříbro stejně nepřipravíš :)
Žádný koloid elektrolýzou připravit nelze!!!

:bhead: Teraz by som rád vedel, pri tolkých rozporuplných info ako to je - dá sa či nedá sa

načo to tu niekoto píše, že sa nedá a následne zasa poznatky ako to doma robí !!?


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: WD 943G

Příspěvek od Palo »

Ať to, co vzniká při elektrolýze lze či nelze nazývat koloidní stříbro, mě doma takto připravený roztok funguje přesně tak, jak to fungovat má. Možná je problém jen s názvoslovím ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Azrael
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: stř 29 pro 2010 21:54

Re: WD 943G

Příspěvek od Azrael »

OK, - to som pochopil, ale ako sa to teda ešte dá, alebo presnejšie má, to koloidné striebro robiť?
Všetci to robia len elektrolýzou a hovoria tomu KS, či má to aj korektnejší proces produkcie?


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: WD 943G

Příspěvek od Ilem »

Redukcí ze stříbrných solí. Tím se vyrábí částicové koloidní stříbro, které není tak účinné. Pokud tě to hodně zajímá, vygúgli si práce RNDr Libora Kvítka. Ten se tím hodně zaobírá.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
jardax
Zasloužilý člen
Příspěvky: 222
Registrován: úte 06 dub 2010 1:57
Dal: 56 poděkování
Dostal: 104 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od jardax »

No pan Kvítek tomu tady nasadil korunu...fakt nechci rejpat, ale asi zapoměl na nejjednodužší metodu přípravy koloidu - elektrolýzu... Dva dráty a "superdesilka"...
http://www.ulozto.cz/11611092/fyzikalni ... oustav-pdf
A slovo do pranice.... elektrolýzou NELZE připravit žádný koloid!!!
O5 se někdo ozve... "bastlím si svůj koloid a perfektně funguje"... no OK, co by ne, ale to co připravujeme klasickou elektrolýzou není koloid, je to roztok oxidů, hydroxidů a hydratovaných oxidů stříbra.... no i uhličitanů - a to je to, co funguje....
Palo - že by jen problém s názvoslovím??? Věř mi, že ne...Koloidní sříbro je takový pojem, že říct, že to není koloidní stříbro se rovná rouhání nejhrubšího kalibru.
Říct tisíci lidem, že generátor "koloidního stříbra" neprodukuje ani špetku koloidního stříbra....no to je na pováženou... a ani jeden z prodávaných "generátorů" neprodukuje ani špetku koloidního stříbra.
A můžete mě ukamenovat - tou naší elektrolýzou se nedá připravit KS !!!
Edit: tak přece jen jsem našel diplomku, ve které se píše, že lze "ks" připravit elektrolýzou. Konkrétně na:
http://theses.cz/id/kcm4lf/Diplomka_SIVERA.pdf
strana 15.
Poprosil jsem tedy docenta Libora Kvítka o vyjádření k této problematice. Snad si najde chvilku a napíše, jak to tedy je.


chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od chiq »

Pokým sa tu utápame v žabo-myších vojnách, česká televízia zatrúbila na útok proti koloidnému striebru. Neváhala použiť osvedčenú metódu - modrý černoch predsa nikdy nesklame :? Nuž, zatiaľ čo normálny človek - podnikateľ má často problém zaplatiť si obyčajnú tlačenú reklamu, farmakol-mafia si objednala hneď celú reláciu so zapojením tzv. vedeckých kapacít i z ČAV otitulovaných spredu i zozadu.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095 ... -nedej-se/
Veľmi krásne rečičky o ochrane životného prostredia, ale ani slovo o dôsledkoch vyhadzovaných liekov, ktoré lekári s takou obľubou a s vidinou benefitov predpisujú.
Čo bude nasledovať ako ďalší chod z menu škodlivín? Pitná voda? Vzduch?


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Ilem »

jardax píše: ale to co připravujeme klasickou elektrolýzou není koloid, je to roztok oxidů, hydroxidů a hydratovaných oxidů stříbra.... no i uhličitanů -
Teď si naběhl. Nezbývá mi, než tě v našem žabomyším sporu chytit za slovo. Víš, co je roztok? Roztok je dvou, nebo vícesložková homogenní směs. U velikosti částic 1 - 100 nm nemůže být řeč o homogenitě. A že tuto velikost moje částice připravené elektrolýzou mají je nesporné. Nechal jsem si dělat rozbor na Zetananosizeru. Takže musíš vymyslet nějaký jiný termín, pokud to není koloid. Roztok to není v žádném případě.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
jardax
Zasloužilý člen
Příspěvky: 222
Registrován: úte 06 dub 2010 1:57
Dal: 56 poděkování
Dostal: 104 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od jardax »

Uznávám Ilem :)
Aještě jednu věc uznám, docent Libor Kvítek mi odpověděl na dotaz. No nepožádal jsem o citaci, tak jen zhruba: elektrolýzou může vzniknout koloid. Nevěnují se této technologii. Pokusím se navrhnout námět na diplomku....
Jinak mír :)


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“