Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Kavitační Topení - Diskuze

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

kavitace

Příspěvek od la »

Ještě bych chtěl dodat ,překročíme li pulzní tlak rázů v našem zařízení nad 500 PSI to je přibližně 35at a toto zařízení bude současně el. aktivováno vznikne z něj motor,protože při tlaku 500 PSI dochází k samovznícení BP.la. :smoke:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kavitace

Příspěvek od 1220 »

la píše:Zdravím.Myslím si že s dipóly ve vodě se děje tohlehttp://www.youtube.com/watch?v=fRuQgQBl ... ed&search= a z rozdíly teplot to už taky někdo zkoušel takže v současné době bych viděl jako reálné tohle řešení plus dvě drážky (s průřezem U) na protilehlých stranách statoru .Jedna by měla být posunutá o vzdálenost která se rovná průměru otvoru v rotoru(abychom měli vyšší kmitočet).Tak aby v ní vznikala příčná rotace vody,tato by měla vytvořit kompresi a expanzi vírů v dutinách rotoru http://www.youtube.com/watch?v=yVq1DhgV4Go&NR=1 .la. :smoke: PS:pokud bychom zařízení vyrobili tak aby bylo elektricky odizolováno od motoru a také rotor od statoru zařízení ,příčná rotace může sloužit jako sběrač nebo aktivátor energie.(elektro dynamická kavitace)
To se mi líbí, akorát, že do Vánoc na to nehrábnu, a jestli vůbec něčím
přispěji kromě sondy, bude so spíš náhoda, Byl jsem koupen odměnou
za práci v šibeničním termínu, možná je to chyba, ale řekl jsem ano, včera.
K.

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

PSI - MPa

Příspěvek od sao »

Porovnávací tabulka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

Nemyslím si , že by byla kavitace ........

la
Zasloužilý člen

kavitace

Příspěvek od la »

Zdravím.Ještě jeden zajímavý odkaz a pro konstruktéry že otáčky vrtule ve vodě taky nejsou všechno .la.

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

Jen málokdo z lidiček ví a chápe , na čem všem se současně už víc jak rok pracuje a musí pracovat , protože jak jste se jistě mohli přesvědčit , všechno spolu velice úzce souvisí a navazuje na sebe a jedno bez druhého nedává ucelený obraz o věci samé.
Nedělat v tomto směru spoustu věcí naráz , by bylo plýtvání drahocenným časem a podstata věci by nám neustále unikala a nedávala by výsledky a smysl . Náš mozek toho vydrží vskutku hodně a jeho kombinační schopnosti jsou takřka neomezené , jenom chtít .- osobně to mám odzkoušeno a ověřeno .
Uvádění do praxe -- samozřejmě postupně a až na to dozraje čas, ale brát všechno , jako jeden celek je podle mě základ , ať si myslí kdo chce co chce .

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

Možná mě už ze všeho co se tady děje šíbe , ale :

Co tam pustit průměrnou frekvenci - a nebo - a to by stálo za pokus -- pustit tam dvě , překrývající se frekvence , jednu na vodík a druhou na kyslík .
Zhruba by to vycházelo , podle toho , co jsi napsal 1 : 4 .
Převedeno do not , je to dobrá harmonie a dalo by se jí tím pádem zahrát něco pěkného , co by jí potěšilo , ba bych přímo řek vzrušilo a sama by se potom rozložila .

Vztaženo na kavitaci – dvě souběžná kola s poměrem 1:4

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

Asi nějak takhle - kav. 1
a nebo kav. 2 a to by bylo asi lepší , protože by tam byla možnost skoro přesného naladění kmitočtu a dalo by se to zkusit buď s dírami durch a nebo půl na půl a nebo třeba posunuté .
Nebo třeba u kav. 1 udělat díry ještě na boční straně pod větším úhlem a tím vlastně vytvořit jakýsi hybrid motoru – nikomu a ničemu se meze nekladou - jsou to pouze nápady hodny odzkoušení .

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: 007

Příspěvek od Iv »

sao píše:Možná mě už ze všeho co se tady děje šíbe , ale :

Co tam pustit průměrnou frekvenci - a nebo - a to by stálo za pokus -- pustit tam dvě , překrývající se frekvence , jednu na vodík a druhou na kyslík .
Zhruba by to vycházelo , podle toho , co jsi napsal 1 : 4 .
Převedeno do not , je to dobrá harmonie a dalo by se jí tím pádem zahrát něco pěkného , co by jí potěšilo , ba bych přímo řek vzrušilo a sama by se potom rozložila .

Vztaženo na kavitaci – dvě souběžná kola s poměrem 1:4
Sao :bye: Pamatuješ 2,4,6,12,24..?Kelly byl dobrej...
Dole přiloženě:tak zní naše Sluneční soustava.
Naposledy upravil(a) Iv dne stř 17 říj 2007 22:50, celkem upraveno 1 x.

občas_se_sem_kouknuvší

Re: 007

Příspěvek od občas_se_sem_kouknuvší »

Iv píše:Sao :bye: Pamatuješ 2,4,6,12,24..?Kelly byl dobrej...
...36,72,108... jako sázení na ruletě..

sao
Zasloužilý člen

kav. 2

Příspěvek od sao »

Když jsem to zkoušel vymyslet a naladit, tak by to mělo vypadat asi takto : 1
a nebo 2

A propó , kdyby Kellymu neuřezali uši , tak to mohl vymyslet on :smoke:

la
Zasloužilý člen

kavitace

Příspěvek od la »

Zdravím.Trošku jsem si pohrál s kalkulačkou a pro průměr rotoru 10cm mě pro H vyšlo 242675,1 ot/min, pro O =60573,2 ot/min,pro vzduch=65732,4ot/min.Na první pohled docela síla,ale teď mě určitě bude někdo bacat po hlavičce když řeknu, že je to docela reálné.Např pro H můžu vyvrtat 24 řad otvorů se sklonem třeba 3stupně oproti ose a pokud udělám jednu drážku ve statoru ,potřebuji jen 12675 ot/min,pokud budou dvě drážky tak ještě míň otáček ,stačí když se mezi nimi a v nich paní voda bude točit dokola.la. :smoke:

sao
Zasloužilý člen

kavitačka

Příspěvek od sao »

Tak to teda nevím La , protože když tam uděláš drážku , tak vlastně zvětšíš obsah buňky v momentu průchodu okolo ní a tím pádem se to celé nejenom rozkmitá , ale poruší se i jakási pomyslná hranice 1/8 palce . Já bych raději na stator nesahal , protože povrch je sám o sobě dost hrubý – vztaženo k rychlosti otáčení .
I když jsem teda minule psal , co tam tak udělat dvě protichůdné , spirálovité drážky , tak to už jsem po promyšlení raději zavrhl – s ohledem na 3,17 mm – nicméně , to by se asi nerozkmitalo.
Jo a v propočtech bude asi nějaká drobná chybička – zkus to prosím tě ještě jednou .

Když jsem si tak - dokola - pročítal, co napsal Pepo a když jsem si nastudoval – studenou kavitaci - a poslední výzkum šíření projektilu ve vodě stejnou rychlostí , jako ve vzduchu za pomoci superkavitace , tak mě to čím dál tím víc připadá pro náš pomyslný model zavádějící , až na ten poměr , ten je pro mě zajímavej.

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

To je sice pravda , že v H plynu se vlna šíří 4x rychleji , ale pro kavitaci v mém prostoru to asi nemá valného významu , ale pro úplnost děje se musí počítat pravděpodobně i s tímto .
Kavitaci totiž můžeš vytvořit prakticky kdekoli , ale jde především o to jak z ní získat jakoby nadbytečnou , tedy uvolněnou energii.
Když si uvědomím , ve které fázi kavitace vzniká největší energie a to je při vzniku a zániku dutin ,- tím nemyslím v bublinkách samých , ale v jejích okolí , kde je navýšení teploty až na 3tis. stupňů a tlaky v Mpa , tak pro získaní tepla , které je v této fázi předmětem mého bádání , je to zatím pasé.
Jiná situace nastane , až La začne uvádět do provozu zbrusu nové zařízení , tam se bude muset po zkouškách a ověření si účinnosti počítat se vším . Né , - že by to bylo až tak potřeba , ale naše lidská zvědavost nám nedá a tak bude snaha to trochu zadokumentovat pro další bádání , protože všechno je spolu pěkně provázané a propletené a nic se nesmí zapomenout a ponechat náhodě .
Teda doufám La , že jsem se moc neukec.
Ono je to nakonec ale jedno , protože z těch mnoha projektů , co nám lítá v hlavě a co zamýšlíme uvést do praxe se může sem tam jeden vytratit a nebude nám to ani chybět - co ?
Bez toho nás jednou dají oba dva do svěrací kazajky a štandopéde nás pošlou za Chocholouškem , kde nám už Iv bude držet místo -- tak co .

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

Kurňa , už jsem chtěl jít odpočívat.
Já asi tuším , že je tam jiná teplota než těch 3t st. , ale když napíšu 5 a nebo 10 a více , tak zase někdo napíše , že to není pravda a že by přece jenom 3 mohli stačit atd . Ať si to odzkoušejí a naštudují -- a kontrolní otázka pro Pepa : ty jsi to měřil ? :jump:
Pepo , kdybych chtěl o tom všechno napsat , tak by to bylo moc dlouhé a proto cenzuruju . Já vím že to víš a tak se tady o tom nerozvádím .
Můžu psát o tom , -- jak zvýšít kavitaci a čím -- ale próóč .
Ty to víš a ostatní -- ať si to naštudují -- když chtějí a zajímá je to a potom se ptají (a zase se dějiny opakují) :smoke:

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“