Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od martin11 »

...no to ano, stejné jsme zažili s vajíčky, nyní se špekem....
ale umíš si představit, že máš na talíři ten ovárek, trocha křenu, čerstvej chlebíček k tomu pivínko / pro představu Jeffovi Svijany/ a navíc panáka /čehokoliv/ a NEMÁŠ výčitky svědomí, že stravuješ nesprávně??? už jen ten pocit tě musí léčit...a o tom to je....dobrá mysl polovina zdraví...nikomu to nevnucuju, kdo chce, tak dál bude labužničit na koříncích a okusovat šišky :idea: :pivko: martin11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od poota »

Mně se docela líbí idea "léčení" výběrem správného jídla - bohužel o tom není tolik informací, aby se to dalo provozovat prakticky a přitom i jednoduše.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od martin11 »

...je mě...nám...více méně jasné, že ten ovárek a tučné všeobecně není nic moc....ale ten pocit, že.... :pivko: martin11 :D
p.s. osobně mě můj lékař dopručil omezit ovárek, chlesterol mírně zvýšený....po půl roce kontrola, chlosterol sice na horní hranici, ale v normě...myslíte, že jsem přestal mlsat ovar...nikoliv, do stravy jsem přidal šrůtu šruchu zelnou a to opravdu hodně od jara co vyrašila první do podzimu, dokud jí nespálila zima....takže ...dobrou chuť :devil:

Edit: ... opraven název rostliny ... A(&F) ...


... věřím, že se " TO " povede ......
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od martin11 »

...no a ještě další potěšitelná zpráva...
Pivo léčí.... :jump:

http://zena.centrum.cz/zdravi/domaci-le ... osition-10

...no dneska byl úspěšný den .... všem :good: martin11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martin11 píše: Pivo léčí.... :jump: ....
:laugh: A pojídání hovězího vás ochrání před zabitím způsobeným psem, alespoň v USA. Čím větší spotřeba hovězího, tím míň na :ptrain: hafanů. http://tylervigen.com/view_correlation?id=38955
Že by to bylo krmením odřezky, místo vědecké stravy?

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Kov »

Martine- já se taky čím dál víc se kloním k názoru, že dobrá psychika je na stupnici prospěšnosti důležitější než sebelepší dieta. Dával jsem tu nedávno odkaz na video na yotubku,kde to molekulární mikrobioložka(či jaké to měla zaměření) vysvětlila proč tomu tak je. U mě to moc nefunguje. I když teoreticky vím co bych neměl, sem bohužel od povahy po máti stresař.


Vlčice
Zasloužilý člen
Příspěvky: 308
Registrován: pon 14 črc 2014 21:19
Bydliště: ČR
Dal: 436 poděkování
Dostal: 281 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Vlčice »

Mléko je jen jedno
a s emuglovaným roztokem (nejen mléčných) bílkovin v recyklované vodě zabaleným v hranatých krabicích o objemu 1l
má společný jen název :pivko:


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

re: Šrucha zelná - portulák ...

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše: do stravy jsem přidal šrůtu šruchu zelnou a to opravdu hodně ........
ahoj Marťas, Ty "borduláku" jeden ... :D ...

... myslím, že za snížení hladiny cholesterolu může v Tvém případě nejen šrucha, ale svůj podíl ponese i kotvičník ... :) ...

... mmch: ... šruchu neboli portulák už konečně vzali "na milost" i v "i-Receptáři" (přestože info jsem jim posílal již před cca 5 roky) a to v článku: Šrucha zelná, nenáročná, zdravá a chutná listová zelenina, kde je jedna nová vcelku zajímavá informace ...
citace: ... "Šrucha je lahodnější odpoledne než ráno
Chuť šruchy je nakyslá, výrazná a může být mírně svíravá. Ostřejší a svíravé tóny způsobené kyselinou jablečnou jsou u šruchy výraznější ráno. V průběhu dne se kyselina jablečná metabolizuje, proto listy sbíráme při plném slunci v poledne nebo odpoledne, listy jsou jemnější a nasládlé."
...

... což z "chuťového hlediska" sice může býti přínosem, ale na druhou stranu je škoda připravovat se sběrem v odpoledních hodinách o přírodní zdroj kys. jablečné, kterážto působí jako ochrana proti řadě ischemických chorob a kardiovaskulárních onemocnění ... a rovněž blahodárně působí při vysokém krevním tlaku (hypertenzi), který snižuje ...

(poznámka pro Martina11: ... vybavuji si, žes onehdá zmínil, že trpíš arteriální hypotenzí a šrucha s Tebou slušně "zamávala", když ses jí jednou "nezřízeně přežral", tuším jsi jí na posezení spořádal skoro celý kilogram :mrgreen: ...... takže s ohledem na výše popsané vlivy bys ji "ve víc než malém množství" ( :evil: ) měl raději asi konzumovat pouze v pozdně odpoledních hodinách slunečných dnů ... :idea: )

... :bye: ... Anri ...

-------------------
PeS: ... dovolil jsem si Ti citovaném příspěvku (i v těch ostatních předchozích ) opravit jméno rostlinky, aby případní čtenáři neměli zmatek v názvosloví (a snázeji se jim podařilo najít, o kterou že kytku se to vlastně jedná ... ;) ) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Kov »

Šrucha je pro mě novinkou. Dík za typ. Je až neuvěřitelné co se dá všechno na zahradě sníst...a pěstovat bez práce. :-) Vysadil jsem chutný medvědí česnek(šílený plevel) a novinka pro mě byl i jeden z největších plevelů Bršlice


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Šrucha ...

Příspěvek od A(&F) »

... no pokud Ti opravdu nevadí "šílený plevel", se šruchou si budeš určitě rozumět ... :D ... fakt je docela úporná, ale Martin11 jest důkazem, že pod kontrolou se dá udržet i pravidelnou konzumací (nejlépe každodenní) ... :laugh: :laugh: ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
MIRKO
Zasloužilý člen
Příspěvky: 243
Registrován: čtv 17 bře 2011 10:27
Bydliště: Valašsko
Dal: 490 poděkování
Dostal: 228 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od MIRKO »

Něco pro milovníky ,,Masa,,...Albert. http://www.stream.cz/peklonataliri/799741-cerstve-maso .Dobrou chut.M.


Člověk není poražen, je-li sražen k zemi.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Různé druhy očisty

Příspěvek od martin11 »

přírodní strava dle ročních období... :pivko: martin11 :D

http://zena.centrum.cz/zdravi/hubnuti/c ... position-7


... věřím, že se " TO " povede ......
pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 400 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od pavelv »

Na teto strance http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ ... ot-gluten/ se zabyvaji pricinama proc je psenice toxicka (The Real Reason Wheat is Toxic). Ze to neni ani kvuli lepku ani kvuli slechteni psenice, ale proto, ze pri pestovani se uziva Roundup od Monsanta.
Nevim, jak je to u nas, clanek je delany na pomery v USA. Ale v kazdem pripade muze byt pro nekoho zajimavy.


Vlčice
Zasloužilý člen
Příspěvky: 308
Registrován: pon 14 črc 2014 21:19
Bydliště: ČR
Dal: 436 poděkování
Dostal: 281 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Vlčice »

Pesticidy a totální herbicidy nestačí. Mouka se ještě bělí. Nevím proč, ale je to tak. V Čechách je zatím bělení mouky a cukru zakázáno.
Bělidlo alloxan způsobuje diabetes I. typu úplně malým dětem. Na místě je dotaz pekárnám na původ mouky, ze které vyrábějí pečivo.

Na zrušení výhod vedoucích k ochraně zdraví spotřebitelů však intenzivně pracuje EP.
"Makají" na tom i v Čechách. Potichu, potají a o to intenzivnějí.
TT přísun dalších nebezpečných chemikálií na stoly evropských spotřebitelů jistí.
Pokud při nákupu zjistíme, že mouka pochází z mlýna v Čechách nebo je na obalu napsáno "nebělená" je dobré ji koupit do "foroty".

Zdraví Vlčice


Uživatelský avatar
abul
Zasloužilý člen
Příspěvky: 207
Registrován: pát 16 dub 2010 6:34
Dal: 106 poděkování
Dostal: 197 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od abul »

pavelv píše:Na teto strance http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ ... ot-gluten/ se zabyvaji pricinama proc je psenice toxicka (The Real Reason Wheat is Toxic). Ze to neni ani kvuli lepku ani kvuli slechteni psenice, ale proto, ze pri pestovani se uziva Roundup od Monsanta.
Nevim, jak je to u nas, clanek je delany na pomery v USA. Ale v kazdem pripade muze byt pro nekoho zajimavy.
Používání roundupu při pěstování pšenice je v České republice zcela běžná praxe. Postřikem ne úplně dozrálých klasů se zajistí to, že zaschnou a v podstatě se stáhnou, čímž znemožní vypadnutí zrna, jako v případě přirozeně uzrálého, resp. přezrálého klasu. Sleduje se tím vyšší výnos. Přirozené zrání nikdy neprobíhá u všech klasů současně, jsou tam malé odchylky, některé klasy jsou přezrálé, některé ještě dozrávají. Tímto postřikem se stopne jakýkoli další přirozený vývoj a hektarový výnos je tím pádem daleko vyšší. O škodlivosti Roundupu nebo jiných totálních herbicidů se tvrdí, že neexistuje a jsou kompletně odbouratelné. To se ostatně tvrdilo svého času i o DDT...


Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“