Boží Mlýny

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Boží Mlýny

Příspěvek od LenkaX »

Lenka mi zamotala hlavu kam s tím? Sama s tím taky měla asi problém a hoďa to do třídírny. Civěl jsem na to a nakonec mi nedalo a přejmenoval jsem třídírnu na Boží Mlýny týkající se záležitostí jak si kdo představuje Boha. Co to vlastně je? SDK

Ahojky ,ráda bych upozornila na tento rozhovor s Doc.Miroslavem Králem,který napsal asi 8 knih , je to bývalý zapálený ateista a poradce klubu SISYFOS,po svých 2 hlubokých zážitcích (v 60 a 69 letech !!) po vstupu do vysokých úrovní se snažil o dokázání existenci Boha.Rozhovor je téměř 4 hodinový ,ale myslím ,že stojí za to mít tu čest dokument shlédnout.Lenka



Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

LenkaX píše: ... Ahojky ,ráda bych upozornila na tento rozhovor s Doc.Miroslavem Králem,...
Takhle sem tam dopadne člověk, který nerozumí ani tý fyzice, jak se učí. :D Já se k Bohu zase dopracoval přes fyziku, ale samozřejmě s mým chápáním fyziky. Začal jsem problematiku Boha chápat poté, co jsem si srovnal v hlavě všechny formy nekonečností a naprostou neudržitelnost nějakých konečností.

Dcera se mne nedávno zeptala jak si boha představuju.

Pokud si člověk uvědomí, že každá buňka těla je sama o sobě živým tvorem s jistou svobodou rozhodování a inteligence, pak my, a to není naše mysl, spíš ta naše duše, jsme jejich bohem, bohem našeho těla. Ona nekonečnost není jenom prostorová a časová, ale i organizačně posloupná. Stejně jako jsme my bohy našemu tělu, jsme součástí jakéhosi "těla" (na formě nezáleží, tu nemáme šanci asi postihnout), které je zase ovládané inteligencí na organizačně vyšší universální úrovni. Tahle forma, náš bůh, není nezbytně moudrou, blahosklonou, krutou, perfektní, či cokoliv podobného existencí. Tápe, učí se na té své úrovni jako se učíme my, kdo s naší zmatenou myslí a duší i tělem tápeme na té naší úrovni a jak nutně tápou i naše buňky na té své. Stejně jako se celý život snažíme učit my, snaží se učit i ta naše Božská nadřazenost, ne nezbytně nadřazená větší, či rozsáhlejší inteligencí, či mravnější, ale větší organizačně. Jde o zpětnou vazbu. Stejně jako my ovlivňujeme naše tělo, naše tělo, naše buňky a jejich úžasná organizace a společenství orgánů ovlivňují nás, jejich bohy a stejně jako my a naše chování a znalosti atd. ovlivňuje našeho Boha. Musí se svíjet v bolestech chudák.

Dá se říct, že jde o fraktální organizační soustavu jsoucností, která je stejně nekonečná jako filosofie matematických fraktálů. Je nekonečná jak do toho velikého, řekněme galaktickým směrem tak do malého, řekněme atomovým směrem. Souvisí to nesmírně právě i s tou fyzikou, protože ve fyzice se tato vlastnost universa, Boha, ukazuje velice očividně, pokud se člověk nebrání tomu to vidět, nebo mu není bráněno v tom aby to viděl kdejakou syntetickou demagogií infikující naše mysli naprostýma bludama a fantasiema, které nemají nic společného s fakty a které přijímáme v podobě všemožných různých náboženství a falešných filosofií, včetně vědy, tak jak je arbitrárně neustále mrzačena cenzurou a teoretickými podstrky.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od LenkaX »

ahoj děkuji za krásnou reakci,opravdu jsem nevěděla kam s tím a přitom jsem se o rozhovor chtěla podělit.
Já inklinuji k jednoduchosti a tak bych jednoduše napsala, že jsme každý částečkou velikého a propojeného celku.At už jsme ještě ve stavu hluboké oddělenosti a jášství až po ty ,kteří si propojenost ve společném poli Univerza více či méně uvědomují.Jsme něco jako hologram ( částečkou Boha....chcete-li kapkou z moře) , dokonalí a jedineční a ničím neomezení , máme vlastnosti a schopnosti toho moře ,jen si to uvědomit:-)Lenka


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od poota »

Velmi pěkně to vysvětluje Čehovský ve své Autopatii na základě tzv. východních nauk.
Jedná se o fyzické tělo konkrétního člověka, ke kterému se váže systém sedmi čaker, které dál pokračují nahoru vyššími vrstvami, kterým se též říká astrální těla.
Od první, nejnižší čakry, která je "nejindividuálnější" a také nejmateriálnější je každým vyšším stupněm "tělo" méně a méně individuální a materiální a stává se stále více duchovním a "kolektivním". Sedmá čakra už je mimo fyzické tělo a je několik centimetrů nad hlavou. Další vrstvy pokračují nad ní a jsou stále duchovnější a méně individuální. Ta úplně nejvyšší vrstva je propojená se všemi ostatními "těly", takže individualitu zcela postrádá. Vyšší "mimotělní" vrstvy sice materiální tělo vytvářejí, ale nejsou na něm závislé a mohou existovat bez něj i po tom, kdy ho přestanou nadále vytvářet a opustí ho, kdy tedy tělo "zemře" a jako pouhý materiál podléhá "zkáze" čili rozkládá se na jednodušší látky.
Zbylé vyšší mimotělní vrstvy čili astrální tělo nebo duše, jak to kdo cítí, si mohou vytvořit další fyzické tělo, ovšem nikoli v podobě stejně "hotového" člověka, jakého opouštěly, ale musí začínat od embrya a postupně vytvářet všechna vývojová stádia, která vedou k dospělému člověku.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše:Velmi pěkně to vysvětluje Čehovský ve své Autopatii
:) No jo. Jenže pokud člověk mluví o Bohu, měl by ten systém alespoň nastiňovat všechny jeho známé funkce. To přes čakry přeci asi jenom nepůjde, tam půjde spíše jenom o podstrukturu Boha. To, jak to vidím já, ve své kompletnější formě poukazuje i třeba na funkce všech nukleárních sil, stejně tak gravitačních sil (zde jsou tři různé mechanicko-geometricko-dynamické principy pracující v tandemu), sestavy matérie i kdejaký druh komunikace, od EM a světla k instantní telepatii a torzním polím, elektrickou a magnetickou indukci a vlastně na co se podívám. Matika je už samozřejmě v případě těch "božských" sil v troubě se svýma kvantama a měřením příčin, spíše než následků, ale ty fraktály http://cs.wikipedia.org/wiki/Frakt%C3%A1l docela hezky vystihují soustavy nekonečnosti i u živých struktur. Takhle dokáže vypadat matika nekonečností :laugh: :smoke: https://www.google.ca/search?q=fractals ... 24&bih=663

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od LenkaX »

Vesmírem k nám na Zemi proudí přes zemskou mřížku 7 energií ,které přesně korespondují se 7.čakrami, takže ta pozn k čakrám není od věci. Díky tomu tu fungujeme propojeni se vším chcete- li s Bohem.Nemyslím si že je nějaká podkategorie, když Búh je vše a všude :-)není nad jednoduchost a ta bude podstatou všeho.To jen my lidé se v tom složitě babráme.


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

LenkaX píše: Nemyslím si že je nějaká podkategorie, když Búh je vše a všude ...
:) Já ale neřekl podkategorie. Řekl jsem podstruktura. On je to veliký rozdíl. Dívám se na to (pouze pro grafickou představu) asi takhle. Řekněme, že si představíš velikou změť vláken, něco jako je drátěnka, nebo spíš vlna, řekněme z mědi, a v tom zabudovanou a propletenou podstatně menší změť řekněme z hliníkových vláken zase jako drátěnku, nebo vlnu. Potom ta hliníková je podstrukturou měděné. Přitom je to ale vše provázaný celek, který jako celek třeba vede elektriku, nebo nějakou vibraci, nebo si předává elektrický náboj, nebo se váže silami přilnavosti a i magnetismu. Když si potom ještě na každé vlákno napíšeš v podobě nepravidelných zoubečků nějaký záznam, jako je napsaný třeba v drážce gramofonové desky, dostaneš velice složitý, inteligentní systém strukturálně zabudovaných informací v systému, které lze nějakým způsobem číst. Ve vakluu to dovede napříkad světlo, které ten záznam "čte" a převádí na vibrace, které pak putují tou drátěnkou už jako dynamické předávání informací. No a pokud pak ty vlákna umotáš z proudění řekněme eteru, jako jsou řekněme asteroudové pásy umotány z asteroidů, keré se pravidelně vlní a postupují prostorem, ačkoliv jejich zoubečky informace, tedy vzor vlnění danný nějakými zase nějakými silami a který je stabilně zakotven v prostoru, jako je zakotvena stopa hada v písku Sahary, lezou z toho struturálně, dynamicky, fyzicky i informačně docela pochopitené projevy boha.

Kategorizování je vědecký přístup, který je dobrý pro jakousi inventuru dílčího a proto máme tolik jmen pro různé projevy i struktury jednoho Boha, ale to je jen otázka definic a představ, které každá jedna z nich bezohledně vynechává všechny ostatní kategorie, jejich vlivy a dokonce existenci. Těm kategoriím se říká uzavřené (pouze teoreticky) systémy, o kterých se zmiňuje například zákon zachování hmoty a energie, ale stejně tak systém čaker. Věda i nevěda, tedy lidi, specialisti, nemaje celkem jinou možnost, vytrhávají to a ono z kontextu jsoucna a pak koumají a s takovými torsy reality pracují a testují a vymejšlej si teorie a vrtí hlavinkami nad tím, že jim spousta věcí neštymuje a uniká.

Pokud bychom si vzali za vzor boha slona, pak řekněme teorie chaker se dá přirovnat k teorii sloního oka a Velký Třesk k teorii sloního prdu. Slona z těch teorií samozřejmě nikdo nevykoumá.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od LenkaX »

Zřejmě to tak nějak může být, ale promin na mě moc složitý výklad. K cestě životem nepotřebný.Až nastane čas přijde k nám prožitek v podobě osvícení či nibány a pak budeme mít tu zkušenost s Bohem jako otevřené vědomí. Paradoxně aby jsi toto prožil,mysl musíš utlumit a zcela vypnout.Proto říkám moc dohadů a teorií, mnoho slov.To je můj pocit.Jedno vím ale určitě ...Bůh je bezpodmíněná láska....dobro....soucítění.Víc nepotřebujeme umět a znát.L.


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše:.. pokud člověk mluví o Bohu, měl by ten systém alespoň nastiňovat všechny jeho známé funkce. To přes čakry přeci asi jenom nepůjde, tam půjde spíše jenom o podstrukturu Boha.
Naprosto správně - všeobsahující pojem "Bůh" je jenom v té úplně nejvyšší vrstvě, nad kterou už nic dalšího není, protože ta propojuje "všechno se vším". V té vrstvě těsně pod ní začíná oddělování individua z tohoto celku a toto oddělování, individualizace je tím výraznější, čím níže se ve vrstvách postupuje. Každá vrstva pod sebou vytváří další vrstvu, která je "celku" více vzdálená. Poslední vrstvy už vytvářejí fyzické individuum.
Systém vrstev ovšem nefunguje jenom pro živé bytosti, ale pro cokoli, co existuje - od galaxií až třeba k elektronům či čemukoli ještě nepatrnějšímu. Předpokládám, že pro "vytvoření" elektronu je použit jiný počet vrstev, než pro člověka nebo galaxii.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: ... Naprosto správně - všeobsahující pojem "Bůh" je jenom v té úplně nejvyšší vrstvě, ....
:laugh: Klíčovým slovem je podle mne nekonečno. Tímto je pro mne nějaká nejvyšší vrstva naprosto nepředstavitelná. :D Nicota, nebo nic, představuje neexistenci. No a neexistence přece nemůže logicky existovat. Existence neexistence se vzájmně vnitřně vylučuje. Kdyby nic mělo existovat, už to nemůže být nic :help:

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

LenkaX píše:Zřejmě to tak nějak může být, ale promin na mě moc složitý výklad.
:D Na mně taky a to to není zdaleka celý. Z toho si nic nedělej, na tom neáleží.
LenkaX píše: K cestě životem nepotřebný.
:enaughty: To zas ne až tak úplně. Když se vrátíš k tomu panu Královi zjistíš, že pro něj je životně důležité někomu něco dokázat a navíc prý vědecky. On je sice s tím dokazováním úplně mimo mísu, nicméně pro něj a jeho životní cestu je to očividně velice důležité a možná je to naveskrz nějak důležité. Pro mně je zase velice důležité nějakým způsobem si porovnat realitu, tedy projevy a formy toho boha, takže pro mne tyhle výklady životně důležité jsou, zatímco tobě je putna jak Králův, tak můj a důležité nejsou pro Tebe. To je ale taky fajn.
LenkaX píše: Až nastane čas přijde k nám prožitek v podobě osvícení či nibány a pak budeme mít tu zkušenost s Bohem jako otevřené vědomí.
A nebo taky s ďáblem. Nemaluj si to moc. Hodně lidí se z toho zvenclo. Tam záleží na co z toho božího se naladíš a to ďábelské je taky jeho součást. Věřit mi nemusíš, ale buď na to připravena. Pak budeš mít šanci se z toho pekelného včas vyzout.
LenkaX píše: Paradoxně aby jsi toto prožil,mysl musíš utlumit a zcela vypnout.
Kdejaký lepší šaman Ti dokáže, že to není pravda. S klidem bude čarovat za plného vědomí a velice cílevědomě, dokonce i mimosmyslově přijímat informace. Zhasnout mysl je jen jedna cesta. Další je si porovnat v hlavě fakta, vyházet plané teorie, dál nabírat už jenom další fakta a tím zlikvidovat disharmonii prýštící právě z paradoxů, které jsou všechny umělé. Další je dát se na nějakou víru pravou a zase se člověk může zharmonizovat, i když ztratí schopnost být zcela realistický.
LenkaX píše: Bůh je bezpodmíněná láska .... dobro .... soucítění. Víc nepotřebujeme umět a znát.L.
Jo, láska? A co takhle biblická Potopa? To bylo taky z lásky? Prej to bylo přímo od boha, že se na lidičky rozdurdil jak malej Moricek a ty svý bábovičky rozšlapal a taky ne zrovna perfektně. A co jako bylo za akt soicitu a milosrdenství kdykoliv někdo dostal katasroficky po čuni ve válkách, tsunami, sopečných aktivitách povodních atd? Pěkně za takovou nepodmíněnou lásku a soucit děkuju.

S laskavým pozravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: :laugh: Klíčovým slovem je podle mne nekonečno.
Nekonečno je pouze abstraktní pojem, vymyšlenost lidská, která je dobrá jenom na takové nesmysly, jakým je definování rovnoběžek jako dvě různoběžky, které se protínají v nekonečnu.
Pro mě je nekonečno jenom pramenem nikdy nekončících nesmyslů :(

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: ... Nekonečno je pouze abstraktní pojem, vymyšlenost lidská, ...
:) A co je pro Tebe konečno a jak to zdůvodníš?

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od LenkaX »

Nechci se tu přetahovat o "fakta" Všichni žijeme v iluzi a pouze člověk , který si těmito hlubokými stavy sám prošel může mluvit. Já vycházím ze zkušenonosti člověka se kterým jsem osobně mluvila a který tam několikrát byl, pak také Eduard Tomáš měl stejné popisy.Co se týká šamanů jak se tu psalo, zřejmě pracují v jiném stavu vědomí .prý se dá konat a být uvnitř v naprostém klidu. Je to o kvalitách a schopnostech dotyčného.
Pan Král je tělem i duší věděc .Jak sám říká, stalo se mu to , že byl na to "připraven".Navíc chtěl celý život opak. Důkaz , že Bůh neexistuje :-)tak dlouho s tím koketoval až byl do stavu kdy pochopil......přiveden.
V poslední době mi do života vstupuje poznání, že podstata života je velmi jednoduchá.At to převedu na léčení , na tvorbu vlastní reality, na cokoliv. Složitosti z toho dělá mysl, levá hemisféra a lidé pod její nadvládou.Časem na to jistě přijdeme , jak je vše jednoduché:-)


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: :) A co je pro Tebe konečno a jak to zdůvodníš?
Upřímně řečeno, nijak se tím netrápím :lol:
Prostě co někde začíná, musí někde i končit.
Jenom když se propojí začátek s koncem, vznikne třeba kruh, který je z určitého pohledu "nekonečný". Stejně zdánlivě nekonečný je povrch koule. Z jiného úhlu pohledu přece jenom jak ten kruh, tak i ta koule mají i začátek i konec. Jenom ho mají "jinde", v jiné rovině či úrovni, než ve které byl propojením začátku a konce schován nebo zmizen. Už na těch dvou primitivních příkladech je vidět, že ta nekonečnost je iluze, která platí jenom v určité prostorové dimenzi a tu iluzornost že se prozrazuje o dimenzi výš. Jestliže je povrch koule nekonečný v dvourozměrném prostoru, tak není nekonečný v prostoru trojrozměrném. Z toho se dá snadno odvodit, a nesnadno představit ;) , že to, co by se jevilo v trojrozměrném prostoru "nekonečně", bude mít začátek a konec v prostoru čtyřrozměrném.
Jenže tak složitých představ už mysl prostého Dronta mocna není, takže raději odkazuji na jistého Tichánka, který, jak se jeví, snad o tom ví více a lépěji http://www.tichanek.cz/
S konečností vzniká problém, že to, co někde začíná a někde končí, musí být v "něčem", co je větší, aby ho to mohlo obsahovat, takže vzniká přízrak jakési bábušky, která se pojmem nekonečno jenom zbaběle zahání někam do pryč (= do prostoru o rozměr vyššího :lol: ).

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Universum“