Výbušná Diskuze

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Pro XXL

Příspěvek od Novák »

Všechny sintry,brousky,drátěnky a ventily mi vždycky bouchly.Jediný co funguje je probublávat a tady ještě pozor,až budeš mít tolik browna,že vytvoříš "řetízek" bublinek,tak to mi taky bouchlo.Já osobně probublávám dvakrát a na dno dávám nerez drátěnku abych roztříštil velké bubliny.
A ještě jedna rada,hydrogenace nestačí,musíš probublávat ve vodě!!!


zatial XX

Příspěvek od zatial XX »

Dik za potrebne rady! Takto urcite upravim kotlovy vyvyjac, planujem ho do nasledujucej zimy. Ako to vsak prakticky zabezpecit v aute? Rozmyslal som nad colovou trubkou asi 7cm, na oboch koncoch s 3/4" prirubami na privodnu hadicu a nacpanu nerezovou dratenkou. Moze to stacit?


zatial XX

Příspěvek od zatial XX »

Momentalne tvrdnem na elektronike, po zmontovani a odjazdeni aspon 100 km napisem viac. Zatial dik a drzte palce!


Johnny Brežněvasoljevičov

crashtesty

Příspěvek od Johnny Brežněvasoljevičov »

Takže, mám tady pár testů jak je to bezpečný.
Testovali jsme třeba odolnost proti statické elektřině z ionizátoru vzduchu (zdroj měkkýho zápornýho vn napětí) a jiskry to neodpálily, takže balónky by měly bejt celkem bezpečný. Zápalná teplota by měla bejt 560°C. V porovnání třeba s bouchacíma sirkama, petardy, megy apod. udělá 1,5 PET lahev asi skoro stejnej rámus, ale má to menší sílu (pokud je to jen v měkké plastové nádobě), takže jako zábaná pyrotechnika je to na silvestra možná bezpečnější než bouchačky co trhaj prsty... pro srovnání, 0,5 1,5 a 2l pet lahve bouchaj skoro stejně, ale 5 litrů plastovej kanistr udělá mnohem větší ránu, takovou že ...... nevim s čim to srovnat, větší ránu jsem nikdy nezažil, ozvěny 5s, kousíčky plastu v okruhu 10m, velmi nebezpečné jsou težší části (plastové víčko), které i přes odpor vzduchu rychle letí i dál... Větší množství jsme se už neodvažovali napouštět, ale už tyhle rány Vám budou sousedi na silvestra závidět... Jak vodík imploduje jde zblízka dobře vidět při odpálení lahve potopené v sudu s vodou. Jen doufám že teď nezačnou nějací nováčkové stavět vyvýječe, aby zkoušeli něco podobnýho. Takový blbosti jsem dělal kdysi dávno s prvním vyvíječem a jsem rád že se mi náhodou nic nestalo... ;)


Uživatelský avatar
filuta007
Stálý člen
Příspěvky: 48
Registrován: pon 14 dub 2008 7:37
Bydliště: Týn nad vltavou
Kontaktovat uživatele:

Linde a spol.

Příspěvek od filuta007 »

mno pokud mate nekdo možnost tak se na bezpečnost vodíku zeptejte někoho kdo s nim dělá, jezdí k nám do fabriky každej tejden chlapik s plnym kamionem ruznejch plynů tak jsem se ho na to jednou zeptal, vodik je prej jeden z nejbezpečnejších hořlavých plynů protože jak již bylo řečeno plamen se šíří vzhuru a ne do stran, nehlede na to že kdyzž uniká tak uteče rychle pryč a nedrží se např jako propan-butan při zemi. koukněte kolik domu vyletělo do vzduchu díky špatně těsnícímu potrubí. největší svinstvo čeho se všichni bojí je kyslík, ten zpusobuje a zintenzivnuje hoření, zkuste si fouknout do taboráku čistej kyslík a uvidíte :-) .... a mj.
mno ale stejně i kdyby vodík pár lidí zabil, bez obětí není pokroku že? :idea:


PLNÝ VÝKON DO MOTORŮ :-)
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Výbušná Diskuze

Příspěvek od Slavek Krepelka »

blabla


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“