Porušuje uvoľnená energia tepelnú rovnováhu Zeme?

Filosofie přírodních jevů.
Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Porušuje uvoľnená energia tepelnú rovnováhu Zeme?

Příspěvek od Akord »

Vlákno čisré, odstraněny prázdné příspěvky. 14.6.2012 SDK



Myslím si, že áno. Reagujem týmto na Saovu interpretáciu z vlákna o stretnutí v Brne 2009, citujem:

"Namítne-li snad někdo , že vždy odchází v podobě tepla a tudíž nám všem potom může v konečném důsledku uškodit je zavádějící , protože nevzal v úvahu přírodní přeměnu , kterou si příroda v cuku-letu dorovná , aby zachovala rovnováhu a nebo když teda chceme , tak v konečné fázi ji upravíme tak , aby na výstupu odcházela v takřka nezměněné podobě , jen co na vstupu ."

Myslím si, že urýchlené uvolnenie tak veľkého množstva atómovej energie významne narušuje hlavne stabilitu klímy, pretože aj prípadná adaptácia si žiada len ďalšiu vyššiu spotrebu. To je tá kladná väzba, ako zdroj nestability. Uhlie a ropa je ešte krátkodobejší proces (než priemerné samovoľné využitie jadra), tak 500 miliónov rokov. Z krátkodobého hľadiska, čo môžu byť aj viac, než tisícky až milióny rokov sa preto klíma zmeniť môže práve v prípade, že nebude možné prísť na to, ako uvoľnené teplo odviesť mimo atmosféru, alebo ho viazať inak. Teraz nerozoberajme, či sa ľudstvo dožije ďalších 1000 rokov, pozerajme predbežne na principiálnu odpoveď z hľadiska tepla a energie. Lebo ak by sme uvažovali dopredu iba čojaviem tisícročie, tak by mohla atmosféra znepríjemniť život aj čisto v dôsledku spotrebovania uhľovodíkov. Hlavne preto, že to nevyzerá, že by planéta v dôsledku vyššieho obsahu CO2 chcela opäť zarásť pralesmi, ako novým základom pre ropu. A už vôbec nie tak rýchlo, ako si to predstavujeme. Nie som vyložený protivník jadra, prípadne ropy a uhlia, ale nesúhlasím s nadbytočnou produkciou energie.

Budem rád, ak niekto napíše, že existuje nejaký spôsob, ako si poradiť s touto nadbytočnou energiou, nahromadenou, či ďalej uvolňovanou povedzme v rámci pár storočí.


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

No ale se pred tím Sluncem začínáme stavet na špičky. Produkce globálne navíc 1 procento ze Slunce zvedne lokálne na mnoha místech teplotu o více jak 5 stupňu, produkce 2 procent o více jak 10 stupňu, co je označováno taky jako biologické maximum. V současnosti deláme bilanci zhruba mezi 0.4 až 0.8 procenta navíc proti Slunci, podle místa, započtený je však i oceán. Lze to jednoduše spočítat ze spotreby všech energií, a dobre známého príjmu slunečního tepla.


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: Porušuje uvoľnená energia tepelnú rovnováhu Zeme?

Příspěvek od pepe »

Akord , myslím si , že si týmto vláknom zahrizol do velmi ,,hnilého jablka" ktorého jedinov živnov pôdov je len ludská ,,lakota" (zadarmo) ktorá je celá postavená na neznalosti ,,kolobehu energie" v prírode a jeho dôsledkov . Viď jeden z ,,reprezentatívných" názorov na tomto fore :
Sao píše:"Namítne-li snad někdo , že vždy odchází v podobě tepla a tudíž nám všem potom může v konečném důsledku uškodit je zavádějící , protože nevzal v úvahu přírodní přeměnu , kterou si příroda v cuku-letu dorovná , aby zachovala rovnováhu a nebo když teda chceme , tak v konečné fázi ji upravíme tak , aby na výstupu odcházela v takřka nezměněné podobě , jen co na vstupu ."
V prírode sú ŠTIRI živli , ktoré sa pri kolobehu energije VŽDY vystriedajú všetky ŠTIRI a to so všetkými dôsledkami na uzavrertie ciklu . NIČ NIE JE ZADARMO , ANI TO VEKOM Z ... NAAKUMULOVANE A NASLEDNE UVOLNENE ,,TEPLO"" . Kolobech energije je ,,vec" na ktorú našťastie pre prírodu ,,pupok sveta" nemá dosah . Ona sa s tým vyrovná bez egzistenčnéj újmi , čo sa o človeku riadiacého sa ,,lakotou sebe vlastnou" už s takou istotou povedať nedá ! Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Pepe, hnilé jablko zvykne ešte zožrať ovca, ja ešte keď už, tak skôr hnilú hrušku :)
Sú ale potvory, ktoré to pália...


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

koloběh vody

Příspěvek od 1220 »

člověkem na pevnině hodně porušený koloběh vody to nedorovná, protože voda po napřímených cestách odtéká příliš rychle, nevytvoří jámy, které v podobě přirozených vortexů vodu neochladí, plánovaný koloběh spodní vody bude neúplný, voda v řekách již se otepluje, víc rostlin nestačí vzniknout. Je na řadě v cyklu element ohńový, úžasná autoregulace.Nebo ohromná přestavba v podobě úplné změny vodního hospodářství. Tu zatím do sebe zahleďený člověk ani zatím nestačil vymyslet, takže ji nestačí udělat. Nebo snad auto na vzduch ? Pokud Non neblafuje, tak bude v sumě své bilance ochlazovat okolí? Rozumím tomu dobře ?
Asi ne , nikdo to nevypočítá, nikdo to ani neudělá. Není mi moc platný tušit, když to nedokážu udělat. Ten kdo by to dokázal zase má svoji indiánskou čest .....
Nic novýho pod Sluncem.
K.


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Karel m píše:...člověkem na pevnině hodně porušený koloběh vody to nedorovná...
... Pokud Non neblafuje, tak bude v sumě své bilance ochlazovat okolí?
S tou vodou s Tebou souhlasím. Non ani jiní s teplotou neblafují, se zápornou teplotou z výfuku jsem problém nemel ani já. Celková bilance tepla je však kladná a to auto na vzduch okolí otepluje, stejne jako když klimatizace vevnitr udelá venku treba 2x tak velké teplo. Je nutno zahrnout nejenom ztráty, ale hlavne zákonitý odvod tepla pri výrobe tlakového vzduchu a elektriny pro kompresor.


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Tak

Příspěvek od 1220 »

brzy budeme tam, kde jsme nechtěli. Spotřeba nemůže jít celkově do plusu. Orientace na životní prostředí je pořád minimální. Stejně mi ale není jasný jak to ten Schauberger myslel: tornádo má tu vlastnost, že v rotaci se udělají šroubovitě kuželová vlákna , která jsou v sobě uzavřená a nastane vnitřně vnější proces, jehož důsledkem je ochlazení hmoty vláken pokud se energie rotační odebere. Pak by mohla být celková bilance nulová, pokud se odebraná energie nepromění na teplo, nebo když by se jí podporoval růst rostlin .
Díky za stanovisko.
K.


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Tak

Příspěvek od Akord »

Karel m píše: tornádo má tu vlastnost, že v rotaci se udělají šroubovitě kuželová vlákna , která jsou v sobě uzavřená a nastane vnitřně vnější proces, jehož důsledkem je ochlazení hmoty vláken pokud se energie rotační odebere.
To ochlazení by me tolik netrápilo, šlo by to asi vysvetlit pres kinetickou energii. Co mi však nejde do hlavy je presnejší mechanismus koncentrace víru. Dal by se tak stáhnout vítr z vetší plochy, i když netvrdím, že to muže být ekologické, lidi i mnoho dobrých vecí nakonec zmrší. Vetrná farma predstavuje pro vítr kopec, neco jako aleje-vetrolamy nebo vetronadnášedla našich predku treba kolem cest nebo rybníku. Ty stromocesty si však dnes ridiči vysvetlují spíše z beraního úhlu. No a treba vetrná farma, tedy stromokopec vysoký kolem 150m možná už zmení i lokální proudení a srážky. Hlavne, že se to pak treby zbytečne prosvítí nekde v nekontrolovaných a zapomenutých prostorech, nebo projede, nebo jinak profláká. Treba na čerpání vody která by normálne sama od sebe tekla vhodneji a bez podobných nároku. Hlavne, že to takhle bylo na naše výslovné prání.


sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

pepe

Příspěvek od sao »

Sice tě nemám rád a lezeš mě pěkně krkem , ale budiž .

Viz- Zaslal: st 03 prosinec 2008 11:30 Pepe
Aby som do budúcna predišiel zbytočním a nikam nevedúcim ,,ťahaniciam" medzi nami dvoma , od teraz už nebudem vstupovať a ani reagovať na nič čo sa týka téjto časti fora (Sao) alebo tvojho nicku a to ani tu , ani v inóm vlákne



Pár příkladů :

1 – Vezmu-li energii třeba ze Slunce – třeba kolektorem , ohřeji si vodu , kterou použiji a chladnou zase vypustím -- .
Děje se něco ? Znečišťuji snad něco ? A nebo porušil jsem snad nějakou rovnováho ?

2 – Další třeba vezmu Testatickou energií a zase s ní ohřeji třeba vodu .
Opět . Děje se něco ? Znečišťuji snad něco ? A nebo porušil jsem snad nějakou rovnováho ?

3 – Další si vezmu na paškál třeba Kavitaci ..................
Opět . Děje se něco ? Znečišťuji snad něco ? A nebo porušil jsem snad nějakou rovnováho ?

4 – Co třeba dalšího ? Tak třeba ten potok s turbínou , nebo generátorem , .........
Opět . Děje se něco ? Znečišťuji snad něco ? A nebo porušil jsem snad nějakou rovnováho ?


To bylo jenom tak pro tebe pro pochopení , protože kdybych začal vykládat o jiné Energií -- s tou která je tady dole popsána , tak bys to nepochopil , protože ty sám žiješ tak , jak všichni ostatní a tím pádem znečišťuješ životní prostředí daleko víc , protože se , a to Vědomě a o to je to horší , nezapojuješ absolutně do ničeho a jenom mlátíš prázdnou slámu místo toho , abys teda tej Matičce Zemi pomohl .

A mohl bych pokračovat donekonečna a pracně ti zdůvodňovat a prakticky přesvědčovat , ale ty si budeš furt mlet svou bez toho , než by jsi si něco odzkoušel............
Myslím si , že lepší bude , když budeš dál ležet v knížkách a jenom tak plácat do větru a neustále dokola opakovat naučené fráze – ách jo , je tě škoda .
A abys nemusel něco někde zase hledat , tak si to ještě jednou přečti celé , a nevytrhávej to zase z kontextu , protože jenom jako celek to má ten správnej význam .

Energie je Nezničitelná – jasné . Takže vezmu-li si jí z čehokoli a zužitkuji-li ji , proměním , či přeměním na cokoli , tak na výstupu odejde nepoškozená a ještě si vezme navýšenou Energii z našeho zařízení bez toho , než by nám ubrala a ještě si bude pomlaskávat .
Namítne-li snad někdo , že vždy odchází v podobě tepla a tudíž nám všem potom může v konečném důsledku uškodit je zavádějící , protože nevzal v úvahu přírodní přeměnu , kterou si příroda v cuku-letu dorovná , aby zachovala rovnováhu a nebo když teda chceme , tak v konečné fázi ji upravíme tak , aby na výstupu odcházela v takřka nezměněné podobě , jen co na vstupu .

Z toho nám všem musí být jasné , že můžeme brát co hrdlo ráčí a Nikdy Neubude , protože Energie , která se po miliardy let nashromáždila , není jenom nějaké beztvaré Něco , ale živoucí organizmus s nekonečným Věděním , který moc dobře ví , co si může a nemůže dovolit .
V opačném případě , a to se nikdy nestane , by nám to šmahem zatrhla hnedle , jakmile šlápneme v ten sám okamžik vedle – to si teda pište .
Není to ani náhodou myšleno ve spekulaci vůči Ní , ale Vše v dobrém .
Prostě ať uděláme cokoli , tak vždycky jenom získá a proto můžeme a s Jejím souhlasem , brát i my , ale jenom toliko , co k vlastnímu užitku , protože pak se rovnováha poruší a najednou to nefunguje .


Až toto všechno v Dobrém pochopíš , a nebudeš se tomu bránit , protože to napsal nějakej Sao , tak ti bude Téměř všechno jasné .

Zaslal: st 03 prosinec 2008 11:30 Pepe
Aby som do budúcna predišiel zbytočním a nikam nevedúcim ,,ťahaniciam" medzi nami dvoma , od teraz už nebudem vstupovať a ani reagovať na nič čo sa týka téjto časti fora (Sao) alebo tvojho nicku a to ani tu , ani v inóm vlákne


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Příspěvek od pepe »

Sao , asi ti to ušlo , no obsahovo sa môj predošlý príspevok netýka tvojho nicku a nie je ani v tvojom vlákne . Čo sa týka toho tebou naznačeného ,,kolotoča energie" v prírode , tak ak raz bude v tejto veci ,,pravda" na tvojej strane , bude medzi prvými , kto bude pred tebou ,,smekat klobouk". Moje ,,ležanie v knižkách" jak to ty nazývaš , je len moja vec . A kedže je to len moja vec , nemusí sa k vôli tomu nikto z tohto fóra trápiť . Vedz , že i tak už Istú dobu nevidím najmenší dôvod aby som tu niekomu ukazoval svoje ,,preležaniny" z nich . Možno raz , ak sa tu objavia aj taký , ktorým bude bohate k životu stačiť 300 W v elektrike . No momentálne ako to tu priebežne ,,čítam" (nielen tu) , tak s určitosťou na hodne vysoké numero v percentách viem , že to nehrozí . Tých ,,Zadarmo", je zo dňa na deň viac a viac a kedže v ich prípade to ,,zadarmo" nemá dno , tak to si zas Ja nemôžem dovoliť zobať na triko . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
Eter
Starší člen
Příspěvky: 149
Registrován: čtv 20 lis 2008 11:59

Energia je nezničitelná!

Příspěvek od Eter »

Porušuje uvoľnená energia tepelnú rovnováhu Zeme? NIE.
Podstata je co je teplo. Kedze sucasna veda presne nevie co je teplo, tak hovorit a zohrievani zeme je nelogicke.

Zaplavi a prirodne pohromi niesu kvoli zohrievaniu zeme, ale kvoli velkym zdrojom energie, ktore su sustredene na jednom mieste (elektraren) a energia sa prenasa kablami na ine miesto - daleko od zdroja. Tym sa porusuje rovnovaha. To je navatsi problem sucasnosti. Keby mal kazdy vlastnu elektraren doma, bolo bi to vyriesene. Narusenu rovnovahu musi Éter regulovat, a potom to vypada ako to vypada, zaplavy, vychrice, a pod.
Hovorit ze zem sa ohreje je blbost. A preco sa neohriala za mnoho rokov, od kedy existuje a denno denne na nu svieti slnko?????????????????
A vsimli ste si ked davaju v spravach ze napr. tu je velka zima, ale v australii, maju opacny problem a maju velke teplo. A to sa vzdy opakuje.
Éter reguluje!!!!!!!
Takze pristroje ako TRko, iba prirode pomozu a zabrania nerovnovahe a prirodnym katastrofam.


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Někde to éter

Příspěvek od 1220 »

zatím ureguloval:
http://diskuse.dama.cz/d.php?d=6673
přírodě je ale třeba napomoct
betonová gheta měst s asfaltovými ulicemi jsou místa budoucích pouští
Tam kde kdysi byl Babylon .........
K.
Text písně: http://www.hlasite.cz/text-pisne/karelg ... 80-babylon


sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

Příspěvek od sao »

pepe píše:Sao , asi ti to ušlo , no obsahovo sa môj predošlý príspevok netýka tvojho nicku a nie je ani v tvojom vlákne . Čo sa týka toho tebou naznačeného ,,kolotoča energie" v prírode , tak ak raz bude v tejto veci ,,pravda" na tvojej strane , bude medzi prvými , kto bude pred tebou ,,smekat klobouk". Moje ,,ležanie v knižkách" jak to ty nazývaš , je len moja vec . A kedže je to len moja vec , nemusí sa k vôli tomu nikto z tohto fóra trápiť . Vedz , že i tak už Istú dobu nevidím najmenší dôvod aby som tu niekomu ukazoval svoje ,,preležaniny" z nich . Možno raz , ak sa tu objavia aj taký , ktorým bude bohate k životu stačiť 300 W v elektrike . No momentálne ako to tu priebežne ,,čítam" (nielen tu) , tak s určitosťou na hodne vysoké numero v percentách viem , že to nehrozí . Tých ,,Zadarmo", je zo dňa na deň viac a viac a kedže v ich prípade to ,,zadarmo" nemá dno , tak to si zas Ja nemôžem dovoliť zobať na triko . Pepe
Sedl jsem a rozebral do podrobností všechno , co pepe napsal . Jelikož ale Nikdy Nikoho nezajímalo co jsem na pepe a nebo pepo bn napsal a nikdo se nikdy , kromě jednoho z Vás , nepostavil na jednu či onu stranu – ( dodnes nechápu proč ) , nebudu už na něho reagovat a sebrané spisy odkládám ad akta , protože by to bylo vpravdě nedůstojné a vydalo by to na román a dotyčný by se musel hodně stydět .

A pro pepe :
Človeče jestli čteš všechno tak jako mě , tak se potom nedivím a prosím naposled , neber mě už do pusy a to ani náznakem nikde na Netu , protože vždycky vytrháváš z kontextu a chceš jenom rejpat a na to já z tvé strany nejsem zvědavej.
Takže ještě jednou pro tvé pochopení :

NIKDY NIKDE MĚ NEBER ANI NÁZNAKEM DO PUSY .

A aby ti to bylo jasnější , tak tím je myšleno – toto Fórum – Internet jako takový , včetně SZ a mailu .
Dále pak ani soukromě , bez toho , než bych u toho byl .

Takže už teď jsem zapomněl , jak se to vlastně jmenuješ a vřele ti doporučuji zapomenout taky .


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Pepe a 300W

Příspěvek od poota »

Promiň, Pepe, že s Tebou nesouhlasím. Mluvíš tu o 300 W, jako by to bylo nějak žalostně málo a skoro to nestálo za námahu. Pravý opak je pravdou! Když vynecháš pračku a vysavač, tak z těch 300 W uživíš pohodlně všechny ostatní spotřebiče, stačí je k tomu jenom trochu rozumně vybrat a nepouštět jich moc najednou. Když necháš ty "nenažrané" spotřebiče krmit ze sítě, a ty ostatní umravníš tak, aby jim stačilo těch 300 W, tak Ti to může ušetřit každý den až 7 kWh, což dělá takových 210 kWh za měsíc. I kdyby se z toho využila jenom polovina, je to víc než dost. A to jsme zatím uvažovali jenom domácnost, která má elektřinu běžně dostupnou, takže tím jenom šetří. Když si představíš 300 W k dispozici třeba na chatě, kam se elektřina zavést vůbec nedá, byl by to hotový poklad, i kdyby to bylo jenom 100W. A není u toho vůbec nejdůležitější, že to může být "zadara". Ale souhlasím s Tebou, že pro většinu lidí, pokud je to zadarmo, tak proč ne hned 2 kW, nebo raději ještě víc, takže vlastně dobře činíš, jak činíš a vytrvej - poota


Odpovědět

Zpět na „Universum“